Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2023 15:00
Čas čtení 2:17
Tereza Šnajdrová

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert Rare Americans, Just Mustard nebo snímek Pornfluenceři

5 nejlepších akcí v Praze: Vyraz na koncert Rare Americans, Just Mustard nebo snímek Pornfluenceři
Zdroj: se souhlasem Rock for People/Rare Americans
KULTURA ČESKO KULTURNÍ AKCE PÁRTY A AKCE POJĎ VEN! PRAHA
Uložit Uložené

I tento týden je nadupaný skvělými akcemi, tak neseď doma a vyraz za kulturou.

Jako každé pondělí ti i tentokrát přinášíme náš tradiční přehled těch nejlepších kulturních akcí, které se tento týden uskuteční v Praze. Vyraz na show kanadských rockerů Rare Americans, irské indie v podání Just Mustard nebo na koncert nesoucí název SOS Turecko a Sýrie, který pomáhá oblastem zasaženým ničivým zemětřesením. V kině můžeš vidět nekonvenční snímek Pornfluenceři a stále máš možnost navštívit filmový festival Jeden svět.

Doporučeno
Češka Betty žije již dva roky v Saúdské Arábii. „Místní žijí hlavně v noci, důvodem jsou vysoké teploty,“ říká (Rozhovor) Češka Betty žije již dva roky v Saúdské Arábii. „Místní žijí hlavně v noci, důvodem jsou vysoké teploty,“ říká (Rozhovor) 27. března 2023 6:00

Pornfluenceři, 28. března v Biu Oko

V úterý 28. března můžeš v kině Bio Oko zkouknout německý dokumentární snímek Pornfluenceři, který mapuje život Nica a Jamie, tvůrců obsahu pro dospělé. Režisér Joscha Bongard chtěl původně natočit sexuálně pozitivní film zachycující život amatérských pornohvězd, ale nakonec z něj vznikl snímek, který poukazuje na toxicitu vztahu plného genderových stereotypů. 

Luxus, značkové zboží a sex. To vše uvidíš ve filmu Pornfluenceři, jehož promítání se uskuteční v úterý 28. března od 18:00 hodin v Biu Oko. Vstupenky koupíš za 130 korun.


SOS Turecko a Sýrie, 29. března v Paláci Akropolis

V Paláci Akropolis se ve středu 29. března uskuteční akce SOS Turecko a Sýrie, jejíž výtěžek poputuje na pomoc zemím zasaženým ničivým zemětřesením. Zemětřesení si v Turecku a Sýrii vyžádalo více než 60 000 obětí, miliony lidí připravilo o střechu nad hlavou a právě tito lidé potřebují pomoc.

Na akci vystoupí Igor Ochepovsky, Ilæy, Roksan Mandel, Pink Concrete, Shum Davar, Nondo nebo Ondřej Hauser, a to bez nároku na honorář. Brány Paláce Akropolis se návštěvnictvu otevřou v 18:30 hodin a vstupenky pořídíš za 300 až 1 000 korun. Záleží jen na tobě, kolik se rozhodneš přispět.

Just Mustard, 1. dubna v Café V Lese

V sobotu 1. dubna se do Prahy vrátí irští indierockeři Just Mustard, kteří tuzemským fanouškům a fanynkám přivezou nové album Heart Under. Jejich atmosférické tracky boří hranice mezi žánry, kombinují poklidné indie s rockem a punkem a za srdce tě chytnou i texty o osobní těžkosti a životě. 

„V čele s děsivým vokálem zpěvačky Katie Ball se na brilantně texturovaném albu noří Just Mustard do ještě hlubší temnoty než dříve,“ napsal o Just Mustard Pitchfork. Tohle je prostě koncert, na kterém nemůžeš chybět. Vstupenky koupíš za 390 korun a koncert startuje ve 20:00 hodin. 

Rare Americans, 2. dubna ve Fuchs2

V létě je tuzemští fanoušci a fanynky mohli vidět na festivale Rock for People a teď se vrací do Prahy. Kanadští alternativní rockeři Rare Americans vystoupí v neděli 2. dubna ve Fuschs2, kam přivezou své nejznámější hity jako Brittle Bones Nicky, Baggage nebo Hullabaloo, ale také nejnovější EP Songs That Don't Belong

Rare Americans musíš vidět, a to třeba i proto, že na kytary v této bláznivé partě hrají dva Slováci – Lubo Ivan a Jan Čajka. Fuchs2 otevře své brány návštěvnictvu v 19:00 hodin a vstupenky koupíš za 500 korun.

Jeden svět 2023, do 2. dubna na různých místech v Praze

Ve středu 22. března odstartoval 25. ročník mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, jehož hlavním tématem je Cena bezpečí. Návštěvnictvo má možnost zhlédnout cca 75 celovečerních dokumentů, 10 snímků ve virtuální realitě a navštívit může také nejrůznější debatní programy s hosty a hostkami z celého světa.

Festival Jeden svět neprobíhá pouze v Praze, ale také v dalších 28 českých městech, a to od 22. března do 2. dubna. Co se Prahy týče, dokumentární filmy se budou promítat v Galerii Lucerna, v kinech Světozor, Atlas, Evald, Oko a na dalších místech. Kompletní program nalezneš na webu Jeden svět a vstupenky na promítání dokumentárních filmů stojí kolem stovky.

Anketa:
Na které akci se potkáme? 
Pornfluenceři
SOS Turecko a Sýrie
Just Mustard
Rare Americans
Jeden svět 2023
Pornfluenceři
17 %
SOS Turecko a Sýrie
17 %
Just Mustard
17 %
Rare Americans
17 %
Jeden svět 2023
33 %
Domů
Sdílet
Diskuse