Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2023 15:34
Čas čtení 0:31
Veronika Dlesková

Video: Nizozemsko odrazuje mladé Brity od návštěvy Amsterdamu. Chceš se zřídit? Skončíš v cele

Video: Nizozemsko odrazuje mladé Brity od návštěvy Amsterdamu. Chceš se zřídit? Skončíš v cele
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Sergey Ashmarin
NEWS NIZOZEMSKO VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Britové mezi 18 a 35 lety navštěvují Amsterdam především kvůli liberálnímu přístupu města k drogám a sexturismu. Tvrdí to nizozemští představitelé, kteří se rozhodli zakročit proti těmto turistům novou kampaní.

Amsterdam se chce zbavit turistů, kteří navštěvují město především kvůli víkendovým party. V nové kampani cílí na Brity od 18 do 35 let, kteří využívají liberálního přístupu města k drogám a sexbyznysu. Obyvatelé Amsterdamu si již několik let stěžují na turisty, kteří močí na veřejnosti, zvracejí do kanálů a chodí po městě nazí. Na svém webu to uvádí BBC

Doporučeno
Amatérský zlatokop našel rekordní hroudu zlata za miliony korun. Stačil mu k tomu obyčejný detektor kovů Amatérský zlatokop našel rekordní hroudu zlata za miliony korun. Stačil mu k tomu obyčejný detektor kovů 28. března 2023 20:50

Teď se proti takovému chování rozhodli zakročit formou kampaně. Ve videu, které zveřejnily nizozemské úřady, je vidět turista, jehož zatýkají policisté a následně je odvezen do cely. Toto video by se mělo mladým Britům začít objevovat jako reklama na internetu, pokud vyhledají určitá hesla. Mezi ně patří například „rozlučka se svobodou Amsterdam“ nebo „levný hotel Amsterdam“. Kritici této kampaně uvádějí, že nepřiměřeně diskriminuje určitou skupinu lidí a je založena na neférových stereotypech. 

Domů
Sdílet
Diskuse