Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
1. května 2023 13:30
Čas čtení 4:48
Tereza Šnajdrová

Mají čtyři nohy, uslintané čumáky a jmění v hodnotě 12 miliard korun. Toto je 7 nejbohatších zvířat světa

Mají čtyři nohy, uslintané čumáky a jmění v hodnotě 12 miliard korun. Toto je 7 nejbohatších zvířat světa
Zdroj: The Assouline Team at Compass/Guiness World Records/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI TAYLOR SWIFT ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Pro jídlo udělají téměř cokoli a za tenisovým míčkem i za plot skočí. Nejbohatší zvířata světa pojídají kaviár a létají soukromými letadly.

Někteří pochází ze šlechtických rodin, jiné adoptovaly celebrity jako Taylor Swift nebo Oprah Winfrey a další jsou prostě jen roztomilí na sociálních sítích. Těchto sedm pejsků a kočiček se pyšní pořádně naducanými peněženkami a jejich čisté jmění je odhadováno na takovou kopu peněz, o které se ti ani nezdálo. 

Doporučeno
Fotit bílé lidi začne být po čase nudné: Český fotograf Martin Gabriel Pavel se nebojí nahoty a nejvíce objednávek má z USA Fotit bílé lidi začne být po čase nudné: Český fotograf Martin Gabriel Pavel se nebojí nahoty a nejvíce objednávek má z USA 24. dubna 2023 6:00

7. Doug The Pug (1,5 milionu dolarů)

Mops Doug žije v Nashvillu v Tannessee, a ačkoli je jeho majetek odhadován na 1,5 milionu dolarů (31,9 milionu korun), pes obsadil až sedmou příčku v našem seznamu nejbohatších zvířat světa. Doug se proslavil v roce 2014, kdy mu jeho majitelka Leslie Mosier založila účet na Instagramu, který k dnešnímu dni sleduje na 3,6 milionu lidí. Pak už jeho sláva jenom stoupala vzhůru.

 
V roce 2016 vyšla Dougova kniha Doug the Pug: The King of Pop Culture, v roce 2018 byl malý psík označen za druhé nejvlivnější domácí zvíře a v letech 2019 a 2020 získal dvě ocenění People's Choice Awards pro zvířecí hvězdu. V roce 2021 pak „namluvil“ štěkot Monchiho ve filmu Rodina na baterky a v roce 2022 založil nadaci, která pomáhá dětem žijícím s rakovinou a jejich rodinám.
 
Instagram roztomilého mopse je dnes navíc plný fotek s celebritami. Psík se setkal například s Justinem Bieberem, Lewisem Capaldim, Colem Sprousem a dalšími celebritami.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Doug The Pug (@itsdougthepug)

6. Choupette (13 milionů dolarů)

Extravagance, pečovatelky, kuchaři i soukromá ochranka. Takový je život kočky Choupette, která patřila zesnulému módnímu návrháři Karlu Lagerfeldovi. Choupette je plemeno birma a po smrti módního návrháře podědila 13 milionů dolarů (bezmála 277 milionů korun), aby mohla žít na takové úrovni, jaký byl její život do té doby.

 
A jak se vlastně kočka s Karlem seznámila? Majitelem Choupette byl model Baptiste Giabiconi, tvář módního domu Chanel, který jednou kočku propůjčil Lagerfeldovi na hlídání. Když se pro ni pak po dvou týdnech vrátil, návrhář mu ji odmítal vrátit. Zamiloval si ji. Modela proto požádal, zda by mu ji nemohl darovat, a jak si přál, tak se také stalo. Choupette od té doby žila v luxusu a prostředí plném lásky.
 
Choupette v minulém roce oslavila své jedenácté narozeniny. Na její oslavě nechybělo šampaňské, létající balonky ani dary. Kočka měla dokonce i photoshooting v soukromém tryskáči. „Na památku mnoha výletů s mým tátou,“ napsala na Instagramu. Kočka Karla Lagerfelda je prostě zvyklá na luxus. Cestuje ve vlastním kufru značky Louis Vuitton, jí pouze ze stříbrného nádobí Goyard, ráda pojídá kaviár a dostala i svoji vlastní místnost v apartmá pařížského Hôtel de Crillon. 

Choupette
Zdroj: Flickr/Susanna Bruni Mozzoni/volně k použití
Doporučeno
Čech Antonín žije šest let ve Francii. „Francouzi jsou více otevření, nejsou zkažení socialismem a komunismem,“ říká (Rozhovor) Čech Antonín žije šest let ve Francii. „Francouzi jsou více otevření, nejsou zkažení socialismem a komunismem,“ říká (Rozhovor) 16. dubna 2023 6:00

5. Jiffpom (25 milionů dolarů)

Pětici nejbohatších zvířat světa otevírá pomeranian Jiffpom, kterého na Instagramu sleduje bezmála 20 milionů lidí. Čisté jmění jednoho z nejznámějších petfluencerů má hodnotu 25 milionů dolarů (532 milionů korun), a není se proto čemu divit, že Jiffpom žije pořádně na úrovni. Bydlí v Los Angeles, objevil se v klipu k písni Dark Horse od Katy Perry a za jediný příspěvek na Instagramu si účtuje téměř 33 tisíc dolarů (703 tisíc korun).

 
Jiffpomův Instagram ti vykouzlí úsměv na tváří. Najdeš na něm pejska oblečeného do pyžama, který popíjí kafe, pejska s pandí čepici, roztomilého chlupáče v oblečku s Grinchem a další. Jak se tak z fotek a videí zdá, Jiffpom si slávu užívá a pózování ho nijak neobtěžuje.

Jiffpom
Zdroj: Flickr/Stacy Rickard Photography/volně k použití

4. Sadie, Sunny a Lauren (jmění v hodnotě 30 milionů dolarů)

Moderátorka a miliardářka Oprah Winfrey je velkou milovnicí psů. Není se proto čemu divit, že čtvrtou příčku nejbohatších zvířat světa obsadili její pejsci – Sadie, Sunny a Lauren. Ti sice zatím peněženky nadité nemají, ale po smrti Oprah každý z nich podědí 30 milionů dolarů (639 milionů korun). Kromě toho má také každý její mazlíček svůj vlastní svěřenský fond. „Oprah chce, aby její zvířata byla hýčkána po zbytek života, pokud by zemřela jako první. Proto upravila svou závěť, aby v ní byly vyhrazeny miliony na péči o ně,“ píše Pure Wow.

 
Oprah měla za celý svůj život více než 20 psů, ale o mnohé z nich již bohužel přišla. Dnes už má pouze kokršpanělku Sadie a špringršpaněly Sunny a Lauren.

Oprah
Zdroj: Oprah.com/Harpo Inc./Jose Tutiven/propagační materiál
Doporučeno
Tipy na levnější kosmetiku: Tyto oblíbené high end produkty seženeš v drogerii za pár korun Tipy na levnější kosmetiku: Tyto oblíbené high end produkty seženeš v drogerii za pár korun 9. dubna 2023 12:00

3. Olivia Benson (97 milionů dolarů)

Třetím nejbohatším zvířetem světa je skotská klapouchá kočka Olivia Benson, jejíž majitelkou je populární zpěvačka Taylor Swift. Olivia si zahrála v několika klipech své majitelky, objevila se v reklamách na Diet Coke nebo Ned Sneakers a s mnoha značkami také uzavřela smlouvu o spolupráci. Podle magazínu Billboard dnes majetek Olivie Benson činí 97 milionů dolarů (2 miliardy korun).

 
Olivia má mimochodem další dva sourozence, Meredith Grey a Benjamina Buttona, avšak tyto dvě kočičky zdaleka nejsou tak bohaté jako Olivia. Ba naopak. Když si například všechny tři zahrály ve videoklipu k písni Me!, všechny vydělané peníze připadly Olivii. Jak k tomu Meredith a Bejamin přijdou?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Taylor Swift (@taylorswift)

2. Nala (100 milionů dolarů)

Příčku druhého nejbohatšího zvířete světa obsadila kočka Nala, kterou jenom na Instagramu sleduje 4,5 milionu lidí. Čisté jmění této kočičí influencerky je odhadováno na 100 milionů dolarů (2,1 miliardy korun). Nala je zároveň držitelkou Guinnessova rekordu za nejsledovanější kočku na Instagramu.

 
Život roztomilé kočky s kulatýma očima nebyl vždy procházkou růžovým sadem. Když byla malé kotě, majitelé ji dali do útulku, kde ji adoptovala jistá Varisiri Mathachittiphan a nastartovala Naly kariéru. „I když jsem ten den neměla v plánu adoptovat kotě, když jsem ji uviděla, prostě jsem věděla, že to tak má být. Důvod, proč jsem začala zveřejňovat její fotky na Instagramu, byl ten, že jsem se o ni chtěla podělit s rodinou a přáteli doma. Nikdy jsem si nepředstavovala, že moje krásná kočka bude mít tolik sledujících,“ popsala Naly majitelka.
 
Roztomilá kočka svůj vliv na sociálních sítích povznesla na novou úroveň a před pár lety na trh uvedla i vlastní značku krmiva Love Nala, díky které její jmění jenom roste. Vítěze v tomto žebříčku Nala asi nikdy nepředběhne, ale i tak je to dobrý výkon na kočičku, jejíž příběh se začal psát v útulku.

Nala
Zdroj: Guiness World Records/volně k použití
Doporučeno
Velký přehled zasílacích služeb: Na kolik tě vyjde poslání balíku přes Českou poštu, Zásilkovnu, DPD a další? Velký přehled zasílacích služeb: Na kolik tě vyjde poslání balíku přes Českou poštu, Zásilkovnu, DPD a další? 4. dubna 2023 17:50

1. Gunther IV. (580 milionů dolarů)

Nejbohatším zvířetem světa je německý ovčák Gunther IV., jehož čisté jmění činí 580 milionů dolarů (12,3 miliardy korun). Za jeho bohatstvím stojí zesnulý dědeček Gunther III., který od své zesnulé paničky, německé hraběnky Kalotty Leibenstein, podědil majetek ve výši 80 milionů dolarů (1,7 miliardy korun). Když pak Gunther III. zemřel, jeho jmění přešlo na Gunthera IV. a díky investicím společnosti Gunther Corporation se více než 7× zvýšilo.

 
Gunther IV. si podle webu Boss Hunting nepotrpí na luxusní auta, velké domy ani značkové oblečení. Naopak. Gunther je obyčejný pes, který si rád hraje s tenisovým míčkem, válí se v trávě a rád si zdřímne. I tento německý ovčák „od vedle“ si však, stejně jako další milionáři světa, rád zaletí soukromým tryskáčem třeba do Milána nebo na Bahamy, kde zrovna před nedávnem večeřel v nejluxusnějších restauracích. Gunther IV. má také svého vlastního šéfkuchaře, který mu vaří pokrmy z toho nejlepšího masa, čerstvé zeleniny, rýže či kaviáru.
 
Za zmínku pak určitě stojí také Guntherovo sídlo, které najdeš na pobřeží Biscayne Bay v Miami a které se pyšní devíti ložnicemi. Velkolepý dům Gunther koupil od Madonny, ale již brzy by se mohl přestěhovat do většího.

Gunther IV
Zdroj: The Assouline Team at Compass/volně k použití
V Refresheru ti každý den přinášíme zajímavé články z Česka i zahraničí. Pokud se ti naše tvorba líbí, podpoř redakční tým a staň se členem či členkou Refresher+ klubu.
Domů
Sdílet
Diskuse