Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. května 2023 18:28
Čas čtení 0:55
Kateřina Viková

Abstinentka přežila pět dní v buši jen díky lahvi vína

Abstinentka přežila pět dní v buši jen díky lahvi vína
Zdroj: Wikimedia commons/Fir0002/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI AUSTRÁLIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Osmačtyřicetiletá žena přežila pět dní uvízlá v australské buši tak, že jedla sladkosti a vypila láhev vína, což byla jediná tekutina, kterou u sebe měla.

Lillian Ip se v neděli vydala na krátký výlet, během něhož projížděla hustou buší v australském státě Victoria. K jejímu neštěstí však špatně zatočila a dostala se na slepou silnici, kde její vozidlo uvízlo v bahně. K jídlu měla jen pár sladkostí a žádnou vodu.

Doporučeno
Kontroverzní americký miliardář se nechá zmrazit, i když nevěří, že se ho povede oživit Kontroverzní americký miliardář se nechá zmrazit, i když nevěří, že se ho povede oživit 8. května 2023 15:00

„Jediná tekutina, kterou s sebou Lillian, která je abstinentka, měla, byla láhev vína, kterou koupila jako dárek pro svou matku. Díky tomu přežila,“ cituje seržanta policejní stanice Wodonga Martina Torpeyho BBC.

Když ji zachránili, nejvíc si přála napít se vody a zakouřit si

V buši strávila pět nocí. V pátek ji našly záchranné služby, když oblast letecky prozkoumávaly. „První věc, která mě napadla, na kterou jsem myslela, byla: voda a cigareta,“ řekla Ip 9News Australia. „Díky bohu, že ta policistka měla cigaretu,“ řekla zachráněná žena. O jejím nalezení jako první informoval australský web ABC.

Doporučeno
Přiznání Emmy Watson: Doma jí od malička dávali vodu s vínem, netušila, že se alkoholem může opít Přiznání Emmy Watson: Doma jí od malička dávali vodu s vínem, netušila, že se alkoholem může opít 7. května 2023 18:16

„Myslela jsem, že tam zemřu. V pátek se celé moje tělo vypnulo,“ řekla s tím, že už se to chystala vzdát. Když ztratila naději, že bude nalezena živá, napsala dopis své rodině, že je miluje.

Paní Ip byla nalezena asi 60 km od nejbližšího města. Kvůli zdravotním problémům nemohla nikam dojít, takže zůstala u svého auta, uvedla policie ve státě Victoria. To, že zůstala u svého auta a nezatoulala se do lesa, pomohlo policii s jejím nalezením. Paní Ip byla převezena do nemocnice k léčbě dehydratace, nyní se již vrátila domů do Melbourne.

Domů
Sdílet
Diskuse