Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2023 v 14:27
Čas čtení 0:55
Tereza Šnajdrová

Jedenáctiletá dívka má vyšší IQ než Einstein nebo Hawking. Brzy získá magisterský titul

Jedenáctiletá dívka má vyšší IQ než Einstein nebo Hawking. Brzy získá magisterský titul
Zdroj: Pixabay/janeb13/volně k užití
NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Adhaře Pérez Sánchez byly tři roky, když jí lékaři diagnostikovali autismus.

Její vrstevníci ji kvůli vývojové poruše šikanovali, učitelé její talent ignorovali, ale vítězkou se nakonec stala Adhara. Jedenáctiletá dívka má vyšší IQ než Albert Einstein nebo Stephen Hawking a brzy získá magisterský titul, píší Mirror a DailyMail.

Doporučeno
Kdy se na led postaví česká hokejová reprezentace? Přinášíme ti program MS v hokeji 2023 Kdy se na led postaví česká hokejová reprezentace? Přinášíme ti program MS v hokeji 2023 13. května 2023 v 11:22

Adhara Pérez Sánchez měla krušné dětství. Děti ji šikanovaly, učitelé před jejím talentem zavírali oči, a to vše jen proto, že žije s autismem. Dívka musela třikrát změnit školu, ale nepřízní osudu se nenechala zastavit a ještě před sedmými narozeninami vystudovala střední školu. Adhara má totiž IQ vyšší než Einstein nebo Hawking.

„Učitelé nebyli příliš empatičtí. (...) Adhara se začala vylučovat z kolektivu, nechtěla si hrát se spolužáky, připadala si divná, jiná. Chvíli mohla být ve škole, ale pak už nemohla, usnula, už nechtěla nic dělat,“ popsala její matka. 

Po úspěšném absolvování střední školy nastoupila na Technologickou univerzitu v Mexiku, kde vystudovala systémové a průmyslové inženýrství se specializací na matematiku a již brzy získá magisterský titul. Už nyní však spolupracuje s Mexickou vesmírnou agenturou a vesmírný výzkum propaguje mezi mladými lidmi. 

Adhara se chce stát astronautkou a za svým cílem si tvrdě jde. „Chci letět do vesmíru a kolonizovat Mars. Pokud se vám nelíbí, kde jste, představte si, kde chcete být. Já se vidím v NASA, takže to stojí za pokus,“ dodala dívka s tím, že jí přišla nabídka na studium astrofyziky na Arizonské univerzitě, ale kvůli problémům s vízy ji zatím možná bude muset odložit.

Domů
Sdílet
Diskuse