Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2023 11:00
Čas čtení 3:00
Tereza Patočková

Komentář: Jak pražská ODS obnovila dlouholetou tradici umět se narodit

Komentář: Jak pražská ODS obnovila dlouholetou tradici umět se narodit
Zdroj: Uncplash/Bermix Studio
ZAJÍMAVOSTI ODS PRAHA
Uložit Uložené

Praha bude nově dávat 15 tisíc všem dětem narozeným 1. ledna. Lidé moc nechápou proč, ale aspoň už nikdo nemůže říct, že Bohuslav Svoboda na magistrátu nic nedělá.

Pražský magistrát na začátku týdne obnovil „dlouholetou tradici“. Děti, které se narodily 1. ledna, získají automaticky 15 tisíc korun. Celkem se tak za letošek bez jednoho dítěte rozdá tři sta tisíc. Primátor Svoboda uvedl, že pro něj má tento symbolický krok i osobní rozměr, protože „on sám“ na svět v Praze přivedl přes tři tisíce malých Pražanů a Pražanek. 


Pro mě má tento krok také osobní rozměr, a to hned dvakrát. Sama jsem jednou z malých Pražanek, které pan primátor sám přivedl na svět. Moje máma sehrála v podstatě jen roli inkubační. Pan primátor to za ni 24 hodin odtlačil, zatímco bouchala Bohemku v kafetérce se staničníma, protože byl zrovna shodou okolností silvestr, což je pro mě hned druhý osobní význam. Pan primář mě přivedl na svět prvního ledna.


K mojí smůle dlouhodobá tradice výplaty nemluvňat ještě nebyla zavedena a žádných 15 tisíc jsem nedostala. Narodila jsem se v devadesátkách a o tom, co měla v Praze tehdy ODS za tradice, by se dalo pár slov utrousit, ale odměna za to umět se narodit tehdy vypadala jinak. 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse