Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. května 2023 13:24
Čas čtení 0:56
Adéla Ježková

Teenager se na TikTok natáčel, jak vchází do cizích domů. Skončil ve vazbě

Teenager se na TikTok natáčel, jak vchází do cizích domů. Skončil ve vazbě
Zdroj: Pexels
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) TIKTOK ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Britská policie v pondělí večer zadržela 18letého mladíka kvůli sérii pranků na TikToku. Na jednom z videí například vstupuje do cizího domu.

Zatčení přišlo podle deníku Independent po vyšetřování celé řady problematických videí – zřejmě poslední kapkou bylo ovšem sdílení série videí, která nese název „Walking into random houses“ (vcházení do náhodných domů). Ta zobrazují neoprávněné vniknutí do soukromého objektu. 

„Prankovou“ sérii na internetu sdílel Bacari Ogarro, známý pod přezdívkou „Mizzy“. Na jednom z takových videí například vstupuje do domu otevřenými vstupními dveřmi, zatímco venku někdo uklízí. Poté se krátce posadí na pohovku – lebedit si ovšem může jen do doby, než se objeví pan domácí, který jej požádá, aby odešel. Neznámý vetřelec vstane a odejde.

Krádež psa i ničení knih

Na jiném videu se podle serveru iNews zdá, že tiktoker sebral starší ženě psa a se smíchem utekl. Viditelně rozrušené majitelce později psa vrátil. Obětí jeho pranků měla být i knihovna, ve které se neostýchal ničit knihy. Zaměřovat se měl také na židovskou komunitu. 

Doporučeno
Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě Uprostřed USA mluví tisíce lidí česky. „Jedí tu kolaches a tancují polku,“ říká Edita, která učila češtinu na nebraské univerzitě 23. dubna 2024 13:00

„Nepodceňuji všeobecné rozrušení a obavy, které tato videa způsobila. Někteří lidé je označují za ‚žertovná‘, ale doufám, že tento vývoj ukazuje, jak vážně bereme toto vyšetřování od chvíle, kdy se záběry začaly šířit po internetu,“ uvedl vrchní komisař tamní policie James Conway.

„Těchto videí byla natočena celá řada, měla dopad na mnoho různých lidí a naše vyšetřování nadále pokračuje, protože se snažíme vytvořit přesný obraz jak o činnosti, která se na záběrech objevuje, tak o dopadu na veřejnost,“ dodal policista. 

Domů
Sdílet
Diskuse