Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Metronome Prague.
21. června 2023 v 10:00
Čas čtení 3:39
Sponzorovaný obsah

Mokré ponožky aka festival starter pack? Vyhni se fesťákovým nepříjemnostem díky těmto tipům

Mokré ponožky aka festival starter pack? Vyhni se fesťákovým nepříjemnostem díky těmto tipům
Zdroj: Unsplash/Globelet Reusable
KULTURA FESTIVALY METRONOME PRAGUE
Uložit Uložené

Vyhni se nepříjemnostem, které potkají nejednoho návštěvníka festivalu.

Déšť, mokré nohy ve spacáku nebo moment, kdy nepoznáš vlastní stan a vrazíš do obydlí někomu jinému. To jsou nejčastější nepříjemnosti, které tě mohou potkat na festivalu. Ačkoliv se jim zpětně určitě zasměješ, v tu chvíli ti mohou zkazit celý zážitek z akce. Na festivalech zkrátka platí, že je lepší být připraven, než překvapen. Proto ti poradíme, co si zabalit s sebou, aby ses těmto problémům vyhnul*a, a kam vyrazit, aby tě vůbec nepotkaly. Například festival Metronome Prague se koná v centru města, takže ti tam úplně odpadnou starosti se stanem a zablácenými teniskami.

Pro krásu se musí (hlavně na fesťáku) trpět

Jestli něco dokáže zamávat s open air akcemi, je to počasí. To bohužel ovlivnit nemůžeš, ale volbu svého oblečení ano. Chápeme, že chceš vypadat dobře, ale každý zkušený návštěvník venkovních koncertů ti potvrdí, že po pár hodinách tančení oceníš především pohodlí. Zapomeň na žabky a sandálky, které ti budou klouzat a neochrání tvé nohy před bahnem. V nejhorším případě ti ještě někdo šlápne na nohu a zraní tě. Ideální jsou pohodlné tenisky, pokud má pršet, neztratí se ti ani holínky. 

festival
Zdroj: Pexels/Wendy Wei/volně k užití

Při balení vybírej kousky, které mezi sebou můžeš různě kombinovat. Základní vodítko je vzít si jedno tričko na každý den. S pár kusy oblečení zvládneš vytvořit klidně více než 10 outfitů, které pak můžeš ozvláštnit výraznými doplňky. Barevný náhrdelník je skladnější než tři různé topy a pozvedne tvůj festivalový look na vyšší level. Nezapomeň mezi ně zahrnout kšiltovku či klobouk a sluneční brýle. A to nejen z módních, ale především zdravotních důvodů.

Festivaly se obvykle konají na polích a loukách s nezpevněných povrchem. Drahé oblečení a světlé kalhoty tak raději rovnou nech ve skříni. Jednou si na festivalu sedneš na trávu nebo tě někdo omylem polije pivem a už nikdy nebudou jako dřív. O rozbahněné zemi po dešti ani nemluvě.

Nechceš řešit bahno na teniskách? Vyraz na festival do města

Výše uvedené však nemusíš řešit, když vyrazíš na festival Metronome Prague. Oproti běžným festivalům je Metronome Prague velmi komfortní. Místo mobilních toalet tam najdeš klasické záchody s tekoucí teplou vodou. Koná se v areálu Výstaviště Praha, takže můžeš přespat doma, na koleji nebo u kámoše. Ráno se v klidu vysprchuješ, nahodíš čerstvý outfit a vyrazíš si užít další festivalový den.

Zároveň má vše, co by měl mít každý velký festival. Během čtyř dnů se na třech vnitřních a čtyřech venkovních scénách odehrají koncerty více než 80 interpretů všech žánrů, mezi nimi například Jamiroquai, Moderat, M83 nebo J.I.D. Kromě koncertů nabídne luxusní VIP zónu a bohatý doprovodný program plný podcastů, debat s autory současných bestselerů a dalších zajímavých lidí. Budeš mít možnost vyzkoušet si festivalovou únikovku a zúčastnit se promítání filmu „PSH Nekonečný příběh“. Z areálu se dá dojít pěšky až do historického centra, a tak si během koncertů klidně můžeš skočit koupit náhradní boty či ponožky nebo si zpestřit program třeba návštěvou galerie.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený METRONOME PRAGUE (@metronomeprague)

Co si ale nezapomeň vzít ani na Metronome, je pláštěnka a mikina na chladnější večery. Vezmi v potaz, že kožená bundička sice krásně podtrhne outfit, ale na rozdíl od mikiny ti nepůjde pohodlně zavázat kolem pasu či krku. 

koupit lístky na metronome

Musthaves do kabelky

Nedílnou součástí tvého outfitu by měl být menší batůžek, případně pohodlná ledvinka či crossbody kabelka. Co si do nich sbalíš, záleží samozřejmě na tom, kolik máš místa. Každopádně tyto nezbytnosti by ses tam měl*a pokusit nacpat: mobil, doklady, alespoň malá hotovost pro všechny případy, antibakteriální gel, powerbanka a nabíjecí kabel (zvlášť jestli patříš mezi fanoušky, kteří si užívají koncerty skrz displej), náplasti a základní léky na bolest a průjem. Jestli hodláš strávit festival blízko pódia, vezmi si také ochranné špunty do uší a nezapomeň na zmiňovanou pláštěnku.

Pozor, pořadatelé festivalů mají seznamy předmětů, se kterými se do areálů nesmí – mezi nimi například deštník, selfie tyče nebo lahve. Než vyrazíš, zkontroluj si, jestli nemáš v batohu některou ze zakázaných věcí.
festival, párty, open air
Zdroj: Pexels/Wendy Wei

Nezbytná výbava do kempu

V případě, že na festivalu trávíš více dnů, samozřejmě potřebuješ větší výbavu. Rada zkušených fesťákových nadšenců zní: Udělej si dostatečnou zásobu ponožek. Ranní rosa nebo malý deštík ti mohou přivodit nepříjemnosti v podobě mokrých nohou a následné rýmy. Pokud spíš ve stanu, vezmi si jedny teplé také na spaní. V kombinaci s pohodlnou teplákovkou sice nebudou outfitem do pětihvězdičkového hotelu, ale zajistí ti komfortní přespání. No a také je dobré nezapomenout si stan, spacák a karimatku nebo podložku na cvičení.

Potřebuješ také základní hygienu jako sprchový gel, pastu a kartáček na zuby či deodorant. Skvělým parťákem je po propařené noci suchý šampon, který ti ušetří dlouhé fénování ve společných sprchách, a vlhčené ubrousky, které můžeš použít na umývání rukou a odlíčení. V drogeriích koupíš tyto produkty v cestovních velikostech, které ti nezaberou téměř žádné místo. Hodit se ti bude i malé zrcátko, pantofle do sprch a rychleschnoucí ručník.

Až se budeš v noci potácet stanovým městečkem a hádat, který stan by mohl být tvůj, oceníš, když ho budeš mít označený. K tomu ti poslouží obyčejná reflexní samolepka. Další musthave na vícedenní pobyty jsou odpadkové pytle, do kterých můžeš odkládat špinavé oblečení nebo odpadky, když budou přeplněné koše. 

V každém případě při balení pamatuj na to, že jsi to ty, kdo bude celý den nosit kabelku či batoh plný věcí. Věř, že až dorazíš domů, zjistíš, že jsi spoustu věcí ani nepoužil*a. Jasně, nezbytnosti, jako je pláštěnka, je dobré mít s sebou, i když je nepoužiješ, ale jiné zbytečnosti ti budou jen zabírat místo a zatěžovat záda. Navíc když vyrazíš na Metronome, budeš přímo ve městě, takže si snadno zaběhneš cokoliv koupit.

festival, párty, open air
Zdroj: Unsplash/Aranxa Esteve
Domů
Sdílet
Diskuse