Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2023 11:15
Čas čtení 6:10
Vojtěch Vanda

Další přelomové album Milion Plus, nebo deska do počtu? Krtek Forever spojuje, ale nenese zásadní změny (Recenze)

Další přelomové album Milion Plus, nebo deska do počtu? Krtek Forever spojuje, ale nenese zásadní změny (Recenze)
Zdroj: Milion Plus
HUDBA ČESKO ČESKÝ RAP HUDBA RAP
Uložit Uložené

Kolik celolabelových releasů mají na kontě Milion+? Dnes vlastně tři. V pátek vyšlo pokračování manifestace „krtků, kteří hrabou a nic nevidí“. Co to obnáší? Nemůže se z jejich lifestylu stát stereotyp? A je to pořád zábava i pro fanoušky?

Když se zeptáš zahrádkáře, čím je pro něj krtek, ukáže na lopatu. Neexistuje lepší rozvraceč vnitřní pohody, kterou dokáže hezky podkopat navršením hlíny na jinak hezky zelený pažit. Může být jeho existence vůbec v něčem výhodná? Český rap odpověď zná.

„Krtek je slepej a jenom hrabe. A money life? Nahrabat si prachy jako krtek,“ vysvětloval pozadí desky KRTEK MONEY LIFE Yzomandias v roce 2019 pro Red Bull v dokumentu k desce, jenž byl pomyslnou třešničkou za celým projektem a zastřešil jednu životní epizodu Milion+. Labelová rapová alba v Česku nejsou něčím neslyšeným, ale vyskytují se opravdu zřídka. Dokonce tak málo, že se někteří členové tour ve snímku domnívali, že jde u nás o úplně první album.

 

Byla to jistě velká, nejen hudební zkouška. Logisticky náročný krok zkombinovat deset lidí na jedné stagi, všechno zvládnout absolutně profesionálně jako tuzemská jednička a nedovolit si hloupé chyby byla jistě změna. KRTEK MONEY LIFE byl zlomem jejich kariér. Šlo o něco velkého, společného a také dost povedeného a oblíbeného, co se přetransformovalo v opravdový odrazový můstek a zároveň důstojnou rozlučku. Placka byla totiž věnována jejich zesnulému parťáku Jackpotovi.

Přesuňme se o pět let dopředu. Milion+ jsou pořád v rapovém popředí, jejich kolektiv prošel jistou obměnou i zkouškami, ale jádro pevně drží. Vzniká druhá deska s pověstným krtkem je ale tentokrát veřejnosti ohlášena pouhých pět dní dopředu. Fanoušci nechápou; jsou šokováni, ale příjemně překvapeni zároveň.

Změny

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse