Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2023 10:37
Čas čtení 0:46
Adriana Královičová

Bizarní „šaty“ od Balenciagy: v róbě z brnění modelka sotva kráčela po molu

Bizarní „šaty“ od Balenciagy: v róbě z brnění modelka sotva kráčela po molu
Zdroj: Balenciaga
MÓDA BALENCIAGA
Uložit Uložené

Elegantní róby, perlové náhrdelníky a opera. Módní dům představil svoji 52. couture kolekci.

Balenciaga odprezentovala na Haute Couture Weeku v Paříži svoji 52. couture kolekci. Kreativní ředitel Demna Gvasalia už tradičně nezapomněl na jeden „bizarní“ kousek. V pařížském salonu Cristóbala Balenciagy se po molu prošla modelka, která měla na sobě šaty připomínající rytířské brnění.

Rytířské šaty spolu s Demnou vytvořila umělkyně Eliza Douglas, která je sama předvedla. A věru, měla co dělat, kreace totiž vážila 36 kilogramů.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Eliza Douglas (@elizad0uglas)

I když jsou modelky značky známé typickou chůzí, tentokrát jim v tom nepomáhaly obrovské špičaté boty. „Lidé v hledišti se usmívají, ale modelky tedy nevypadají až tak nadšeně,“ vtipkují fanoušci na Instagramu. Z elegantní kolekce mnozí neskrývali nadšení. „Wau, jsem šokována. Všechny modely byly božské. Kolekce couture jsou vždy přesně takové, jaké mají být. Čisté a nadčasové, ale stále mají nádech Demny a Balenciagy,“ píšou lidé. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vogue Italia (@vogueitalia)

Přehlídku si nenechala ujít Cardi B, Anna Wintour nebo Anna Dello Russo. Nejvíce pozornosti přilákala Cardi B, která si podobně jako na přehlídku Schiaparelli oblékla mohutný kabát připomínající pštrosí peří. Po molu se prošly modelky všech věkových kategorií, objevila se také česká topmodelka Eva Herzigová.

Domů
Sdílet
Diskuse