Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
5 tipů, kam jet v Česku v létě stanovat
Pošumaví
Zdroj: bezKempu/propagační materiál

Atmosféra sadů je velmi oblíbená taktéž na jihozápadě republiky. Jeden takový velmi dobře hodnocený leží na okraji přírodního parku Buděticko u Nalžovských Hor. Pozemek, který nabízí pan Tomáš ke kempinku, prakticky vybízí k výletům na Šumavu. Takže kromě cyklovýletů, lezení, rybaření a pěších túr (v zimě klidně i akcí v rámci zimních sportů) je možné navštívit i blízká města Klatovy, Horažďovice nebo Sušice.

Doporučeno
Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda 25. července 2024 v 7:00

Zajímavostí je nicméně i fakt, že přestože je prostor docela velký, vždy je nabízen pouze pro jednu ubytovací jednotku. Pokud ale tvé plány zahrnují více jednotek, je možné se s majitelem domluvit. Stan každopádně vyjde na 300 korun za noc. 

A co v sadu najdeš? Například ohniště, pitnou vodu z vlastní studny, kompostovací WC, venkovní sprchu s pultem na mytí nádobí a přípojku elektrické energie. Pozemek má 3500 m², takže tě tam opravdu nebude nikdo otravovat. A aby toho nebylo málo, na okraji sadu se taktéž nachází sauna, což je, věru, velké plus. Více informací najdeš zde.

3. Zapomenuté podhůří Jeseníků

jeseník
Zdroj: bezKempu/propagačný materiál

A co takhle rozbít stany na bývalém golfovém hřišti? Ono tam tedy stále ještě nějaké je, každopádně bronzová příčka konkrétně náleží třem hektarům půdy pronajímaným panem Janem, jež se nachází u Města Albrechtice na samém severu Slezska a Moravy. V jejich rámci se nenachází jamky ani greeny, nýbrž volná plocha pro stany a karavany.

Inzerát slibuje velmi příjemné posezení/plavání/rybaření u rybníku v podhůří Jeseníků, jenž sousedí s areálem. Komu rybník nevoní, může se svlažit na klasickém městském koupališti ve Městě Albrechtice, které leží ani ne půl kilometru od stanu. Troufáme si však tvrdit, že kempování v zimě zde znamená mít ještě více možností ke sportování, zejména proto, že je to blízko i ke všem sjezdovkám v okolí. 

Cena za přespání na místě je navíc pouhých 140 korun za stan a noc. Bezkonkurenční je i cena za mazlíčka (50 korun za noc) i elektřinu (60 korun za noc). Zato pokud chceš mít prostor jen pro sebe, vyjde tě to na 1400 korun za noc, což je podle nás zase trochu moc.

Doporučeno
Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů? Móda z metra: Co nosí mladí lidé z Prahy během horkých letních dnů? 21. července 2024 v 8:00

Dobrodruhy asi nebude bavit ani fakt, že se zde nachází recepce, v níž je jak klasické splachovací WC, tak koupelna s pitnou vodou, elektrifikovaný prostor, wifi atd. K dovolené zde by tě ale mohla přesvědčit sleva, která se zvyšuje s delším pobytem. Na všechny výhody a nevýhody se můžeš kouknout zde.

2. Starý lom

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Zpět
Sdílet
Diskuse