Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. července 2023 17:00
Čas čtení 1:57
Adéla Švehlíková

Nejenže skvěle zní, ale i skvěle vypadají. Seznam se s nejlepšími designovými reproduktory

Nejenže skvěle zní, ale i skvěle vypadají. Seznam se s nejlepšími designovými reproduktory
Zdroj: Propagační materiál/Alza, iWant.cz, Denon Store, Tivoli Audio, Heureka,
KULTURA DESIGN INTERIÉRU HUDBA
Uložit Uložené

Reproduktory ve 21. století už dlouho nejsou jen k poslechu. Stěžejní je také design, díky kterému může reproduktor zastoupit pozici nábytku, nebo dokonce sochy. Přinášíme ti tipy na ty nejlepší designové kousky.

Posláním reproduktorů je pro většinu lidí primárně dobrá kvalita zvuku. Dalšími atributy by pravděpodobně byly cena, odolnost, přenosnost nebo přítomnost bezdrátové technologie. Reproduktory jsou dneska však už daleko víc. Jde víceméně o kus nábytku, který musí být nejenom funkční, ale i estetický – tedy designový. 

Doporučeno
Dají se najít vintage nebo designové poklady na blešáku? Byli jsme se podívat Dají se najít vintage nebo designové poklady na blešáku? Byli jsme se podívat 24. července 2023 8:30


Design nás obklopuje na denní bázi prakticky na každém rohu. Člověk má přirozenou touhu obklopovat se vizuálně uspokojivými předměty, zpříjemňuje mu to život a v hodně případech naplňuje jeho potřeby. Není tedy divu, že ani v odvětví, které se pojí primárně s hudbou, sehrává podstatnou roli. Zvuková zařízení můžeme řadit pod nábytek, který de facto určuje vzhled našich interiérů. Proto je dobré nepodceňovat ani vnější charakter reproduktorů a raději si připlatit za komplexně kvalitní produkt. 

Bang & Olufsen

Hned první značka, která se pyšní kombinací skvělého zvuku, kvality a především nadčasového designu, je dánská legenda Bang & Olufsen. Historie této společnosti sahá až do 20. let minulého století, od té doby si udržuje své právoplatné místo na trhu. Bang & Olufsen ztělesňuje vrchol akustického systému ve spojení s designem, prostřednictvím kterého jsou sdělovány hodnoty, vize a koncepty značky. Jednoduchý a čistý design také umožňuje uživateli jednoduchou manipulaci, kterou bezesporu ocení každý jedinec.

BeoSound 2 (Gen 2).
BeoSound 2 (Gen 2). Zdroj: Propagační materiál/Denon Store


Skvělou volbou jsou za nás modely BeoSound 2 Alu, BeoPlay A9 – 4th Gen nebo Beosound Edge. Za tyto špičkové produkty si však zákazník bude muset připlatit, což je v konečném důsledku pochopitelné. 

BeoPlay A9 – 4th Gen.
BeoPlay A9 – 4th Gen. Zdroj: Propagační materiál/Techhouse.cz
Beosound Edge.
Beosound Edge. Zdroj: Propagační materiál/iWant.cz

Bowers & Wilkins

Další ikonou na trhu mezi reproduktory je britská značka Bowers & Wilkins, založená v 60. letech 20. století. Bowers & Wilkins je synonymem kvality, ojedinělého zvuku a estetického zážitku. Nejslavnější realizací této firmy je reproduktor Nautilus neboli Šnek, který byl veřejnosti představen již před 30 lety. Tomuto zařízení se přisuzují samá superlativa, která hovoří o tom, že lepší reprosoustavy prakticky nelze sehnat. My ovšem i v tomto případě hodnotíme vizuál, který patří k tomu nejlepšímu, co můžeš mezi reproduktory najít. 

Na tomto šneku prakticky nenajdeš rovnou plochu. Design je uzpůsoben přesnosti zvukového obrazu, takže zaoblený charakter není pouze otázkou vnějšku. Z hlediska estetiky však tento luxusní reproduktor evokuje futuristický nádech, díky kterému vytvoří dominantu každé místnosti. Uniknout by ti však neměl ani model Formation Wedge.

Nautilus.
Nautilus. Zdroj: Propagační materiál/Heureka
Formation Wedge.
Formation Wedge. Zdroj: Propagační materiál/Denon Store

Audio Pro

Přesouváme se na cenově dostupnější kategorii v podobě švédské značky Audio Pro. Ambicí této společnosti je vytvářet malé výkonné reproduktory za nejlepší možnou cenu. K tomu všemu se na nich také podepisuje skandinávský design, jenž je světově proslulý díky své jednoduchosti a čistotě. Must have kouskem od této společnosti je Addon C10, který svou siluetou zapadne do každého interiéru. 

Audio Pro C10.
Audio Pro C10. Zdroj: Propagační materiál/Alza

Tivoli Audio

Doposud nejmladší představená značka pocházející z Bostonu, Tivoli Audio, v současnosti konkuruje i těm největším společnostem na poli zvukových zařízení. Svým mixem stylu a zvuku přináší harmonii mezi kvalitou a designem, aby dokázala, že ani jeden aspekt by neměl být upozaděn na úkor toho druhého. Model Revive je perfektní ukázkou této filozofie. 

Revive.
Revive. Zdroj: Propagační materiál/Tivoli Audio

Další tipy na designové reproduktory jsou například Sonos Era 300, Harman/Kardon Aura Studio 3, Marshall Willen nebo Transparent Speaker

Transparent speaker.Sonos Era 300.Marshall Willen.Harman/Kardon Aura Studio 3.
Zobrazit galerii
(4)
Domů
Sdílet
Diskuse