Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. července 2023 20:16
Čas čtení 1:35
Vojtěch Vanda

Co zatím víme o pátečním releasu alba UTOPIA od Travise Scotta? Egypt nejspíš proběhne i přes protesty

Co zatím víme o pátečním releasu alba UTOPIA od Travise Scotta? Egypt nejspíš proběhne i přes protesty
Zdroj: TASR/AP
HUDBA RAP TRAVIS SCOTT
Uložit Uložené

Už se to blíží. Release date dlouho očekávaného čtvrtého studiového alba Travise Scotta s názvem UTOPIA je na spadnutí. Očekává se, že bude venku v pátek 28. července. Jenže kdy, kde a jak proběhne? Zjistili jsme, co se dalo.

Travis Scott láká své fanoušky na nové album již dlouhou dobu, přitom poptávka po jeho muzice je velká – 5 let od ASTROWORLD nevyšel žádný ucelený projekt kromě JACKBOYS před čtyřmi lety. Není tedy divu, že jeho poslední studiová deska neobsahuje hudební stopu, která by měla méně než 150 milionů poslechů. A to jen na Spotify.

Jeden z hlavních rapových hlasů moderní doby proto chystá obrovskou –⁠ a chce se říct možná i trochu utopickou –⁠ release party, jejímž hlavním cílem je uchvátit. Proč by jinak americký rapper chtěl uspořádat sešlost mezi egyptskými pyramidami v Gíze?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený flame (@travisscott)

Plánovaná akce je však v ohrožení, a to i přesto, že byla původně schválena. Egyptský syndikát muzikantů se ostře vymezil proti tomuto koncertu, jelikož, dle Egypt Today, „má zájem na zachování kulturního dědictví a udržení rovnováhy mezi uměleckým vyjádřením a společenskými hodnotami“. Ty mají být údajně velmi odlišné od toho, co propaguje Scott.

Doporučeno
Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD 19. dubna 2024 15:00

Výtky se každopádně dosud minuly účinkem a vypadá to, že by vystoupení v Gíze proběhnout mělo. Sám umělec na Instagramu uvedl, že udělá všechno pro to, aby se tak stalo.

Co dál čekat

Kromě velké party bude deska UTOPIA vydána paralelně s filmem Circus Maximus (neplést s českou komedií z minulého roku), na nějž se také čeká velmi dlouho. Scott fakta ohlásil minulý pátek během svého setu na Rolling Loud v Miami, kde také pustil trailer. Očekává se, že snímek bude silně inspirován římskou mytologií, mnoho informací ale známo není.

Dá se říct, že i historicky má římská mytologie hodně společného s egyptskou, vzhledem k tomu, že tyto kultury byly vzájemně propojeny. Již méně jsou propleteny s korejským k-popem, jenž dal s největší pravděpodobností jméno prvnímu singlu a videoklipu z připravované desky.

Track s Bad Bunnym a The Weekndem má s k-popem pramálo společného, schytal smíšené recenze a ne všem fanouškům se líbilo, že by mohli na něco takového čekat tak dlouhou dobu. Klip ani track totiž nic bližšího o projektu nepověděly.

Víme tedy to, že nic moc nevíme. Můžeme očekávat, že v pátek kolem půlnoci přijde drop celé desky bez jakéhokoliv leaku a teprve tehdy zjistíme, kteří hosté a jaké stopy do něj budou zařazeni.

Doporučeno
Paranoia se někdy vyplatí. Yzomandias odměnil fanoušky EPčkem, na kterém se konečně hudebně posunul Paranoia se někdy vyplatí. Yzomandias odměnil fanoušky EPčkem, na kterém se konečně hudebně posunul 15. dubna 2024 14:00

Na druhou stranu, ani účast na release party není nereálná, spíše naopak. Pro Evropana se jedná o jedinečnou a nejjednodušší příležitost se podobné akce zúčastnit, tak zkus sehnat na poslední chvíli letenky do Káhiry a užij si ji osobně.

Domů
Sdílet
Diskuse