Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
6. srpna 2023 14:24
Čas čtení 0:45
Dominik Vetrák

Producent Zaklínače: Za nízkou sledovanost mohou Američané a netrpělivé děti

Producent Zaklínače: Za nízkou sledovanost mohou Američané a netrpělivé děti
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY ZAKLÍNAČ
Uložit Uložené

Tvůrce Zaklínače odmítá uznat, že se seriálem to šlo kvalitativně dolů. Na vině jsou podle něj diváci, ne tvůrci seriálu.

Producent seriálového Zaklínače Tomek Baginski obviňuje z nižší sledovanosti a zjednodušeného příběhu Američany a netrpělivé dětské diváky odrostlé na TikToku a YouTube. Tvrdil to v rozhovoru pro polský magazín Wyborcza (o překlad se postaral web Redanian Intelligence).

Doporučeno
Co mají Želvy Ninja společného s Černobylem? Co mají Želvy Ninja společného s Černobylem? 4. srpna 2023 13:00

„Pro Američany jsou některé historické věci naprosto nepochopitelné, příliš složité, protože vyrůstali v jiném historickém kontextu, kde bylo vše uspořádáno tak, že Amerika je vždy dobrá a ostatní jsou špatní. Když vytváříte seriál pro obrovské množství diváků s různými zkušenostmi z různých částí světa a velká část z nich jsou Američané, tato zjednodušení nejen dávají smysl, ale jsou také nezbytná. Je to bolestivé pro nás i pro mě, ale vyšší úroveň komplexnosti bude mít menší dosah. Někdy to může jít až příliš daleko, ale musíme činit tato rozhodnutí a akceptovat je.“

Baginski naráží na to, že v seriálu zjednodušili komplexnější témata rasismu, politiky či války a celkově příběhu. Myslel však také na změny, které tvůrci udělali v porovnání s knihou. Během tří sérií jich bylo mnoho a diváci to kritizovali.

V rozhovoru pro youtubový kanál Imponderabilia zase obrátil kritiku na mládež odrostlou na TikToku a YouTube. Řekl, že podle něj nedokáže udržet dlouho pozornost.

Zaklínač
Zdroj: Netflix
Domů
Sdílet
Diskuse