Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
27. srpna 2023 6:00
Čas čtení 6:13
Tereza Šnajdrová

„Bůh je sex.“ Vůdce sekty Děti boží zneužíval i ty nejmenší děti. Sekta pod novým jménem funguje dodnes, dokonce i v Česku

„Bůh je sex.“ Vůdce sekty Děti boží zneužíval i ty nejmenší děti. Sekta pod novým jménem funguje dodnes, dokonce i v Česku
Zdroj: The Family International/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI KRIMI KRIMI SERIÁLY
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Tvrdil, že děti se mají stát sexuální bytostí už v kojeneckém věku. Jeho sekta funguje dodnes, dokonce i v Česku. Musíme tě upozornit, že článek skutečně není pro každého, pokud ti popis násilí nedělá dobře, raději si přečti něco jiného.

V 60. letech 20. století se to novými kulty a komunitami jen hýřilo. Zhrzeného evangelikálního kazatele Davida Berga proto napadlo založit si vlastní sektu, která se bude zaměřovat na rodinu a bude bojovat hlavně za svobodu. A tak vznikly Děti boží, které zas tak boží nebyly. Členky a členové sexuálně zneužívali nezletilé a razili pravidlo, že sex není omezen věkem ani vztahem. Incest se tak pro ně stal denním chlebem. 

Doporučeno
„Trhal mi kusy čelisti.“ Vůdce náboženské sekty terorizoval své stoupence a sexuálně zneužíval děti i dospělé „Trhal mi kusy čelisti.“ Vůdce náboženské sekty terorizoval své stoupence a sexuálně zneužíval děti i dospělé 8. července 2023 11:00
Upozornění: Tento článek obsahuje popis brutálního násilí páchaného na dětech. Pokud ti takové věci nedělají dobře nebo zrovna nemáš nejlepší náladu, raději si přečti něco jiného. Vyzkoušet můžeš například naše zábavné kvízy.

Bůh miluje sex, Satan ho nenávidí

Sekta Děti boží vznikla v roce 1968 jako malá skupinka náctiletých hippies, kteří chtěli uprchnout od každodenních stereotypů nebo jen třeba nevěděli, kudy v životě dál. Přidali se proto do na první pohled nevinného kultu, který vznikl v Kalifornii. Mělo se jednat o místo pro rodiny, které chtějí žít šťastným a svobodným životem, chtějí sloužit Bohu a především chtějí přinášet mír. Jenže pravda byla někde jinde. Členstvo sekty se ve skutečnosti oddávalo promiskuitnímu sexu a týrání a sexuálnímu zneužívání nezletilých dětí.
 
Zakladatelem sekty byl David Berg, charismatický evangelikální kazatel, který byl již od útlého věku obklopen nejrůznějšími duchovními. Oba jeho rodiče totiž byli křesťanští evangelikálové a sám David se koncem 40. let stal ministerem v Křesťanské a misijní alianci. Pro údajné nevhodné a sexuální chování byl však po krátké době z církve vyloučen, a tak se rozhodl jít vlastní cestou. Založil kult Děti boží.

Doporučeno
Ani se nehni a vydělávej. Skupina z Rumunska v českých městech využívá k žebrání své psy, situace je prý neřešitelná Ani se nehni a vydělávej. Skupina z Rumunska v českých městech využívá k žebrání své psy, situace je prý neřešitelná 2. srpna 2023 11:00

sektě pak vystupoval pod jmény jako Mojžíš, Mo, král David nebo táta a svým následovníkům a následovnicím kázal myšlenku křesťanství „starého světa“. Ta pro něj znamenala jedno jediné – sex. David Berg tvrdil, že Bůh miluje sex, protože sex je láska, a Satan sex nenávidí, protože sex je krásný.

Evangelikálové nejsou evangelíci. Evangelík je tradiční označení protestantských církví, které vzešly z evropské reformace (u nás je to například Českobratrská církev evangelická). Naproti tomu jako evangelikály označujeme křesťanské skupiny pocházející z USA, které bývají radikálnější a mohou mít i politickou agendu.

Kult měl v oné době zhruba 60 členů a členek, avšak doba mu příliš nepřála. Zaběhlé církve v Kalifornii začaly mít s nově vznikajícími sektami problém, a Davidovi tak nezbývalo než vzít své stoupenectvo a odejít s ním do tábora v Clack Parku. Vůdce toužil po tom, aby jej následovalo čím dál více lidí, a tak metodou Flirty Fishing (ženy šly do baru, kde měly sex s náhodnými muži a zlanařily je tak do sekty) nabíral další a další členy a členky.
 
Muž s dlouhým bílým plnovousem a apokalyptickými vizemi se viděl jako poslední prorok před armagedonem a svým „ovečkám“ začal vtloukat do hlav, že Bůh se brzy vrátí na Zemi a vynese rozsudek. Vyhnout se hněvu mohou lidé pouze tak, že opustí veškerý svůj majetek a přidají se k němu. A ono to fungovalo.

David Berg
Zdroj: The Family International/voľne na použitie

Vůdce sekty věřil, že incest je v pořádku

Lidé svého vůdce slepě následovali a nepřišlo jim divné ani to, že věří, že „incest je v pořádku, protože nejlepší je učit se od rodiny“. O Davidových sklonech k incestu se ostatně píše i ve zprávě FBI, která vznikla o několik let později. Svědci vypověděli, že falešný Mojžíš používal znásilnění vlastních dětí jako záminku pro „rozmnožení kmene“ a v sektě tak bylo neustále mnoho těhotných žen.
 

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 143205 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dočteš po odemknutí?

  • Co vypověděli lidé, kteří v sektě vyrostli, mezi nimi například bratr herce Joaquina Phoenixe.
  • Jak vůdce sekty přišel k teprve tříleté „nevěstě“.
  • Čeho Berg litoval.
  • Dobré i tragické konce některých přeživších.
  • Že po úmrtí Davida Berga utrpení neskončilo...
Zpět
Sdílet
Diskuse