Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
21. června 2023 v 6:00
Čas čtení 6:18
Tereza Šnajdrová

„Přikázal mi, abych si tam strčila ještě dlouhou dýku.“ Bestie z Brna zavraždila muže a jeho partnerku brutálně znásilňovala

„Přikázal mi, abych si tam strčila ještě dlouhou dýku.“ Bestie z Brna zavraždila muže a jeho partnerku brutálně znásilňovala
Zdroj: ČTK/Galgonek Vladislav
ZAJÍMAVOSTI BRNO JIHOMORAVSKÝ KRAJ KRIMI NEJZNÁMĚJŠÍ PŘÍPADY ČESKÉ MORDPARTY
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

„Netušila jsem, kolik je hodin. Jen vím, že mi do pochvy strkal klacek a nohu od židle. Byla to strašná bolest. Tekla mi krev,“ popsala hrůzostrašnou noc partnerka zavražděného.

Případ, který se odehrál v roce 2009 v Brně, stále budí hrůzu. Marta s Petrem se v brněnském baru U Pirátů dali do řeči s jistým Radimem Odehnalem, u kterého se rozhodli také přenocovat. To se jim však stalo osudným. Neléčený sexuální deviant nejprve Petra zavraždil a Martu pak opakovaně znásilňoval brutálními způsoby, zatímco tělo zavražděného pálil přímo na svém dvorku.

Článek je součástí nové série Nejznámější případy české mordparty. Zapni si upozornění, ať nepřijdeš o žádný z příběhů, které pro tebe chystáme.
Doporučeno
Popis vraždy ho dostával do transu: Sexuální deviant brutálně ukopal a znásilnil ženu na Prostějovsku, brzy mu vyprší trest Popis vraždy ho dostával do transu: Sexuální deviant brutálně ukopal a znásilnil ženu na Prostějovsku, brzy mu vyprší trest 10. května 2023 v 11:00

Neprůbojný a tichý muž nabídl páru nocleh

Děsivý případ, který i po letech budí hrůzu, se odehrál v noci ze 29. na 30. března 2009 v brněnské čtvrti Komárov. Dvacetiletá Marta a její o 12 let starší přítel Petr se tehdy zastavili v baru U Piráta, kde nad šálkem čaje přemýšleli, kde onoho večera přespí. Nedaleký hotel pro ně byl příliš drahý a moc možností už nezbývalo. Tu se dal pár do řeči s Radimem Odehnalem, tamním usedlíkem, který Petrovi nabídl cigaretu a také nocleh. Trojice tedy dopila své nápoje, zaplatila a odebrala se k muži, který bydlel nedaleko.
 
„Odehnalovi se svěřili, že nemají kde bydlet, a on jim nabídl, že můžou přespat u něj, že to není problém, že bydlí nedaleko. Oni na tuto nabídku kývli, aniž by ho znali. Poškozená tehdy z nabídky necítila žádný sexuální podtext, byla to normální výpomoc,“ popsal operativec Jan Knybel. Svědci později Odehnala popisovali jako milého, tichého, slušného a neprůbojného muže. Ukázalo se však, že pravda je někde jinde…

krev
Zdroj: Unsplash/Phoebe T/volně k použití


Po příchodu do domu Odehnal páru nabídl, že můžou ještě popít a popovídat si o životě. Marta s Petrem však tuto nabídku odmítli. Byli unavení a chtěli jen spát. Odehnal jim proto zatím ve vedlejší místnosti připravil matraci na spaní a šel si uvařit drogu, kterou pravidelně užíval. Pravděpodobně nějaký čaj z houbiček.
 
„Petr se šel vykoupat. Po něm jsem šla do koupelny já. Za oknem jsem si všimla Odehnala, který na mě při sprchování koukal. Petr ho okřikl, ale on pořád stál u okna a ani se nehnul,“ popsala žena Odehnalovo chování, které páru začalo být podezřelé. „Naše domněnka je, že si tehdy Odehnal řekl, že se nejdřív zbaví poškozeného a poškozenou pak bude mít k dispozici na další dny,“ doplnil Knybel.
 
Unavený Petr usnul a Marta v tu chvíli ucítila, že ji Odehnal osahává. Byl vzrušený, povzbuzený svojí drogou a ženu se pokoušel přesvědčit k sexu. Ta jej ale razantně odmítala. „Vzbudila jsem Petra, který na něj zakřičel. Odehnal beze slova opustil pokoj a zhasl. Asi za deset minut otevřel dveře a rozsvítil. Byla jsem oslepená světlem, ale viděla jsem, že má v ruce palici. S ní několikrát Pavla udeřil do hlavy,“ řekla poškozená před soudem.

Doporučeno
Nejmladší odsouzení vrazi 20. století: Desetiletí kluci umučili malé dítě. Sexuálně motivovaná vražda šokovala i zkušené detektivy Nejmladší odsouzení vrazi 20. století: Desetiletí kluci umučili malé dítě. Sexuálně motivovaná vražda šokovala i zkušené detektivy 6. června 2023 v 15:00

„Vzal palici a prostě ho trefil do obličeje.“

„Vzal palici a prostě ho trefil do obličeje. Já jsem koukala jak blázen, spadl mi na hruď a začal chrčet a konec. Vůbec jsem netušila, že to je nějaký sexuální deviant, nějaký cvok,“ popsala žena incident, který navždy změnil její život.
 

Přidej se do klubu REFRESHER+
Zkušební
0 Kč
7 dní zdarma
Přístup k prémiovým článkům
Nejdříve máš předplatné na 7 dní zdarma a následně od 29. 10. 2024 platíš 125 Kč jednou za 4 týdny
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu Refresher+ již od 125 Kč 0 Kč
Dočti článek již od 125 Kč 0 Kč
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 139073 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Sleva 500 Kč při nákupu nad 1 250 Kč na lolipop.cz , Zľava 20 EUR pri nákupe nad 50 EUR na iSEXshop.sk nebo Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse