Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. května 2023 13:00
Čas čtení 7:35
Tereza Šnajdrová

„Takhle se zabíjí. Nikomu to neříkej.“ Mary Bell poprvé vraždila, když jí bylo 10 let

„Takhle se zabíjí. Nikomu to neříkej.“ Mary Bell poprvé vraždila, když jí bylo 10 let
Zdroj: Wikimedia Commons/Subject's mother, Betty Bell/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI KRIMI KRIMI SERIÁLY VRAŽDÍCÍ DĚTI
Uložit Uložené

Mary Bell byla nechtěné dítě, což jí také její matka dávala každý den najevo. Od jejích pěti let ji prodávala mužům, kteří ji velmi hrubě znásilňovali a plnili si své zrůdné fantazie. Mary tak již od malička pouze trpěla.

Její dětství se proměnilo v peklo, stejně jako chování samotné dívenky. Když jí bylo 10 let, dopustila se první vraždy a jen o pár měsíců později pak spáchala další. Detektivové na ni vzpomínají jako na mimořádně krutou a znepokojivou mladou vražedkyni, která neznala lítost a neměla výčitky svědomí.

Text je součástí nové článkové série Vraždící děti.
Doporučeno
Popis vraždy ho dostával do transu: Sexuální deviant brutálně ukopal a znásilnil ženu na Prostějovsku, brzy mu vyprší trest Popis vraždy ho dostával do transu: Sexuální deviant brutálně ukopal a znásilnil ženu na Prostějovsku, brzy mu vyprší trest 10. května 2023 11:00

Matka ji od pouhých pěti let prodávala mužům

Mary Bell se narodila 26. května 1957 v britském Newcastlu teprve 17leté Betty Bell. Právě Betty bývá často vykreslována jako hlavní viník toho, jak se dál vyvíjel Maryin život. Betty vyrůstala v hluboce věřící rodině, avšak když zemřel její otec, jako by se v ní něco zlomilo. Měla časté záchvaty vzteku, zinscenovala předávkování drogami a v roce 1957 porodila Mary, přičemž o jejím otci se nikdy nezmínila.
 
„Vezměte mi tu věc!“ To jsou slova, kterými přivítala Mary na svět a která značila, že čerstvě narozenou dívku čeká náročné dětství. To nakonec nebylo náročné. Spíše by se o něm dalo hovořit jako o noční můře. Betty dceru často nechávala u známých, několikrát se ji pokusila nechat v adopční agentuře, a Mary k tomu všemu navíc již od útlého věku přihlížela tomu, jak se její matka živí prostitucí plnou násilných sexuálních praktik.

„Jedná se o jeden z nejhorších případů sexuálního zneužívání dětí,“ psala média.


Už ve dvou letech se u Mary začala projevovat její jinakost. Odmítala se kamarádit s ostatními, byla chladná, odtažitá a nikdy neplakala. Ani tehdy, když jí bylo ublíženo. Sama navíc začala mít násilnické sklony, které vyústily až v to, že svému strýčkovi rozbila nos hračkou. Pár měsíců poté byla svědkem toho, jak jejího pětiletého kamaráda zabil autobus, a násilí pak začala projevovat také ve školce. Učitelky ji často přistihly při tom, jak se pokouší škrtit jiné děti, a když jí řekly, aby to nedělala, Mary se jich zeptala: „Proč? Můžu ho zabít?“ Dívenka byla velmi osamělá, ostatní děti si ji stále dobíraly, a tak se jim začala bránit. Kopala je, bila, štípala.

 
Ačkoli se školka zdála být pro Mary utrpením, doma panovala daleko horší situace. Mary se několikrát předávkovala léky, už jako malá začala týrat zvířata, a aby toho nebylo málo, matka ji začala nabízet svým klientům. Mary tehdy bylo pouhých pět let, byla pravidelně sexuálně zneužívána, a to dokonce velmi tvrdými praktikami, které samy o sobě budí hrůzu. „Jedná se o jeden z nejhorších případů sexuálního zneužívání dětí,“ psala média.

Doporučeno
Ďábel jí našeptával, ať zachrání svých pět dětí. Andrea Yates je proto utopila ve vaně Ďábel jí našeptával, ať zachrání svých pět dětí. Andrea Yates je proto utopila ve vaně 28. března 2023 11:00

Desetiletá dívka vrahem? Nesmysl

Dne 11. května 1968 otřásl městem hrůzný nález tříletého Martina Browna, který ležel na podlaze zabarikádovaného domu poblíž místní hospody a krvácel z hlavy. Našli jej tři chlapci, kteří v okolí sháněli dřevo. Martin podle nich ležel vedle okna a po bradě mu stékala krev smíšená se slinami. V panice zavolali dělníky, kteří postávali venku, a ti museli konstatovat, že je Martin po smrti. Jeden z chlapců si tehdy všiml, že k domu zrovna míří Mary s kamarádkou a říká: „Půjdeme nahoru?“ Mary se své kamarádce Normě pravděpodobně chtěla pochlubit tím, co udělala.

„Neustále se usmívala, jako by to byl vtip,“ vzpomínal vyšetřovatel.


Původně se pracovalo s verzí, že Martin spadl z římsy a zemřel, neboť policie nenašla žádné stopy násilí. Později se však ukázalo, že Mary chlapce strčila z římsy a nechala jej zemřít. „Byl jeden chlapec, který si prostě lehl a umřel,“ zapsala si tehdy dívka do svého deníku. Pravidelně pak navštěvovala jeho matku, svoji tetu, a ptala se jí na otázky jako „Chybí ti Martin?“ nebo „Pláčeš pro něj?“ a u toho se potutelně usmívala. Její chování po nálezu mrtvého Martina Browna bylo do očí bijící, avšak policisté teprve 10letou dívku nepodezřívali. Kdyby tak učinili, možná by to zachránilo další životy.
 

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 136607 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dočteš po odemknutí?

  • Způsob, jakým Mary znetvořila svou další oběť.
  • Jak probíhal šokující výslech malé vražedkyně a jakým mrazivým momentům policisté přihlíželi.
  • Co o Mary vypověděl soudní psychiatr.
  • Jaký trest vyfasovala a kolik si reálně odseděla.
  • Kdy na svět přivedla vlastní dítě a jakou byla nakonec matkou.
Zpět
Sdílet
Diskuse