Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. února 2023 11:00
Čas čtení 5:43
Tereza Šnajdrová

Od 12 let ji matka prodávala mužům, kteří ji sexuálně zneužívali. Z nenávisti k ní zabila Juana Barraza nejméně 16 seniorek

Od 12 let ji matka prodávala mužům, kteří ji sexuálně zneužívali. Z nenávisti k ní zabila Juana Barraza nejméně 16 seniorek
Zdroj: U.S. Environmental Protection Agency/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI KRIMI KRIMI SERIÁLY ŽENY, KTERÉ SE DOPUSTILY BRUTÁLNÍCH VRAŽD
Uložit Uložené

Juana Barraza nenáviděla svou matku. Trauma, které si odnesla z dětství, proměnila v krvelačné vraždění seniorek.

Juana Barraza vyrůstala v nefunkční rodině. Vlastní matka ji od 12 let prodávala k prostituci a v mladé dívce tak budovala nenávist nejen k sobě, ale také obecně ke všem starším ženám. Juana, neúspěšná zápasnice wrestlingu, později z nenávisti zavraždila nejméně 16 seniorek, které surově uškrtila čímkoli, co měla po ruce. Za několik let by mohla být propuštěna na svobodu.

Článek patří do krimi série Ženy, které se dopustily brutálních vražd.
Doporučeno
Caroline Robertson byla posedlá vzhledem 15leté baletky. Ze žárlivosti ji zavraždila a pokusila se ukrást její identitu Caroline Robertson byla posedlá vzhledem 15leté baletky. Ze žárlivosti ji zavraždila a pokusila se ukrást její identitu 30. ledna 2023 11:00

Těžké rodinné zázemí

Juana Dayanara Barraza Samperio se narodila v roce 1957 v Mexiku a již od útlého dětství trpěla. Její otec byl policista Trinidad Barraza a Juanu zplodil se sexuální pracovnicí Justou Samperio. Jen tři měsíce poté, co se dívka narodila, se rodiče rozešli a Justa začala mít poměr s Refugiem Samperiem, svým nevlastním otcem.

 
Justa se malé Juaně nikdy příliš nevěnovala, nenaučila ji číst a celé dětství s ní téměř nepromluvila. Byla zaneprázdněná svým bouřlivým vztahem a nic víc ji nezajímalo. Nebohá dívka ji začala zajímat až ve chvíli, kdy oslavila 12. narozeniny. Justa Juanu tehdy poprvé nabídla muži jménem José Lugo, a to výměnou za pouhá tři piva. Lugo si pak Juanu bral pravidelně, čtyři roky v kuse ji sexuálně zneužíval, a ve třinácti a šestnácti letech ji dokonce oplodnil, což nebohou dívku donutilo podstoupit interrupci.
 
Netrvalo dlouho a Justa zemřela na cirhózu. Juana neváhala a přestěhovala se do Mexico City, kde si sama prošla čtyřmi nešťastnými manželstvími, ze kterých si odnesla čtyři děti. Její prvorozený syn se ve 24 letech dostal do gangu a byl zastřelen.
 
Jenže ani Mexico City Juaně nepomohlo. Nevěděla, co se životem, střídala jedno zaměstnání za druhým, cestovala po celém středním Mexiku, až našla něco, co ji činilo šťastnou. Začala dělat wrestling, říkala si La Dama del Silencio a vydělávala hodně peněz.

Kdo chce víc, nemá nic

Čím víc se Juaně dařilo, tím víc také chtěla. V roce 1995 začala krást v obchodech a vykrádat domy, jenže i to jí brzy bylo málo. Se svojí kamarádkou Aracelou Tapiou Martinez proto vymyslela plán, jak okrádat starší lidi. Ženy se převlékly do bílých šatů a předstíraly, že jsou zdravotní sestry. Když se pak dostaly do domů osaměle žijících starších lidí, okradly je. Jenže Aracela Juanu brzy zradila. Protože měla vztah s tamním policistou, začala Juanu vydírat o 12 000 pesos výměnou za to, že o krádežích nikomu neřekne.
 

Doporučeno
Sériový vrah dostal 2 410 let za mřížemi. Lákal ženy na falešné pohovory a pak je uškrtil jejich vlastním spodním prádlem Sériový vrah dostal 2 410 let za mřížemi. Lákal ženy na falešné pohovory a pak je uškrtil jejich vlastním spodním prádlem 26. dubna 2024 7:00

Juana se ocitla v úzkých. Peníze, které vydělávala za wrestling, jí k úhradě 12 000 pesos nestačily, a tak usoudila, že je na čase pověsit zápasnickou kariéru na hřebík a najít jiný zdroj obživy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Murderess Podcast (@murderesspodcast)

Oběti škrtila telefonním kabelem nebo punčochami

Od roku 1998 začala Juana Barraza vraždit seniorky. Své oběti oslovovala na ulici a vydávala se za zdravotní sestru nebo sociální pracovnici. Aby byla její lež důvěryhodná, pořídila si pravou uniformu zdravotní sestry. Oběti pak navštěvovala pravidelně, předstírala, že jim pomáhá s nákupem, nabízela jim masáže, nosila jim léky, a když si ji seniorky dostatečně pustily k tělu, chladnokrevně je zavraždila.
 
Ačkoli si na návštěvy k seniorkám nosila tašku se zdravotnickým náčiním, oběti obvykle škrtila ručně nebo pomocí telefonních kabelů a punčoch, které našla v domě. Zavražděné pak okradla, a domů si navíc vzala trofej, která mnohdy neměla žádnou cenu, ale připomínala jí její čin.
 
Zločiny v zemi začaly prudce přibývat a policie koncem roku 2003 věděla, že má co dočinění se sériovým vrahem. Z nasbíraných důkazů usoudila, že se jedná o vysokého muže s drsnými rysy, který se vydává za zdravotní sestru nebo sociální pracovnici. Tyto informace však vyšetřovatelé kvůli politické situaci v zemi a nadcházejícím prezidentským volbám nezveřejnili. Politika zastínila lidské životy a nebohé stařenky umíraly dál.
 
V polovině roku 2005 Juana navázala vztah s taxikářem Josém Franciscem Torresem Herrerou, který se stal jejím komplicem. Rozsah útoků a jejich četnost se tak okamžitě zvýšily, noční vraždy se proměnily v denní a veřejnost se bála o svůj život. V oblastech, v nichž k vraždám docházelo, zvýšila policie počet policejních hlídek, starším lidem se doporučovalo, aby se měli na pozoru před cizími lidmi, a vyšetřovatelé dokonce platili starším ženám, aby se staly návnadami v parcích a ulicích.

Doporučeno
Delphine LaLaurie týrala své otroky. Měla jim dloubat oči, trhat nehty a zašívat ústa Delphine LaLaurie týrala své otroky. Měla jim dloubat oči, trhat nehty a zašívat ústa 27. prosince 2022 8:30

Vraždil nebohé seniorky

Ani to však nepomohlo a pátrání nikam nepokračovalo. Vyšetřovatelé proto poprvé zveřejnili profil údajného vraha, kterým měl být muž se „zmatenou sexuální identitou“, který byl v dětství zneužíván staršími příbuznými. Na základě popisu pak policie zatkla na 49 transvestitních sexuálních pracovníků, avšak protože se jejich otisky neslučovaly s otisky na místech činu, všichni byli propuštěni.
 
Teorii o „vraždícím transvestitovi“ posilovaly výpovědi svědků, kteří uvedli, že vrahem je muž zavalité postavy, který nosí ženské oblečení, měří zhruba 175 centimetrů, má široké tváře a světlé vlasy. Psychologický profil sériového vraha pak hlásal, že se jedná o homosexuálního muže, jenž byl v dětství fyzicky týrán, žil obklopen ženami a disponuje velkou inteligencí.
 
Kdyby jen vyšetřovatelé tušili, jak moc se pletou. Juana byla na koni, cítila, že jsou na ni policisté krátcí, a i nadále se oddávala brutálním vraždám, které jí přinášely potěšení.

Juana Barraza měla mezi roky 1995 a 2006 zavraždit tyto osoby:
> María de la Luz González Anaya, 64 let, ubita a uškrcena rukou
> Guillermina León Oropeza, 84 let, uškrcena rukou
> María Guadalupe Aguilar Cortina, 86 let, uškrcena
> María Guadalupe de la Vega Morales, 87 let, zlomené ruce, svázaná a uškrcená
> María del Carmen Muñoz Cote de Galván, 78 let, uškrcena stetoskopem
> Lucrecia Elsa Calvo Marroquín, 85 let, uškrcena šňůrou
> Natalia Torres Castro, 85 let, uškrcena škrtidlem
> Alicia Cota Ducoin, 76 let, uškrcena škrtidlem
> Alicia González Castillo, 75 let, ubita a uškrcena
> Andrea Tecante Carreto, 74 let, ubita a uškrcena
> Carmen Cardona Rodea, 76 let, ubita a uškrcena šňůrou
> Socorro Enedina Martínez Pajares, 82 let, ubita a uškrcena provazem
> Guadalupe González Sánchez, 74 let, zbita, udeřena a uškrcena dvěma provazy
> Esthela Cantoral Trejo, 85 let, uškrcena stetoskopem
> Delfina González Castillo, 92 let, ubita a uškrcena
> María Virginia Xelhuatzi Tizapán, 84 let, uškrcena
> María de los Ángeles Cortés Reynoso, 84 let, ubita a uškrcena páskem
> Margarita Martell Vázquez, 72 let, uškrcena provazem
> Simona Bedolla Ayala, 79 let, zbita, udušena polštářem a uškrcena
> María Dolores Martínez Benavides, 70 let, zbita a uškrcena stetoskopem, až se jí zlomil vaz
> Margarita Arredondo Rodríguez, 83 let, ubita a uškrcena
> María Imelda Estrada Pérez, 76 let, ubita a uškrcena
> Julia Vera Duplan, 60 let, uškrcena punčochou
> María Elena Mendoza Vallares, 59 let, zabita z neznámých příčin
> María Elisa Pérez Moreno, 76 let, uškrcena punčochou a poté ubita
> Arturo Patiño Barranco, 74 let, uškrcen
> Carolina Robledo, 79 let, ubodána
> Ana María Velázquez Díaz, 62 let, uškrcena drátem
> Celia Villaliz Morales, 78 let, ubita a uškrcena drátem
> María Guadalupe Núñez Almanza, 78 let, uškrcena stetoskopem
> Julia Vargas, 64 let, zabita z neznámých příčin
> Mario Cruz Flores, 84 let, zabit z neznámých příčin
> Emma Armenta Aguayo, 80 let, ubita a uškrcena páskem od županu
> Emma Reyes Peña, 72 let, ubita a uškrcena škrtidlem
> Carmen Sánchez Serrano, 76 let, umlácena
> Dolores Concepción Silva Calva, 91 let, uškrcena šátkem a posmrtně zapálena
> María del Carmen Camila González Miguel, 82 let, ubita a uškrcena
> Guadalupe Oliver Contreras, 85 let, ubita a uškrcena punčochou
> María de los Ángeles Repper Hernández, 92 let, ubita a uškrcena šátkem
> Ana María de los Reyes Alfaro, 84 let, uškrcena stetoskopem
Doporučeno
Velma Barfield zavraždila nejméně 6 osob. Jako první ženě v historii USA jí byl udělen obnovený trest smrti Velma Barfield zavraždila nejméně 6 osob. Jako první ženě v historii USA jí byl udělen obnovený trest smrti 30. listopadu 2022 10:00

Spadla klec

V roce 2006 však narazila. Stetoskopem tehdy uškrtila 82letou seniorku, a když opouštěla její byt, spatřil ji jeden z nájemníků. Okamžitě zavolal policejní hlídku, která stála opodál, a Juana jen po pár minutách skončila v poutech.

 
Juana Barraza obvinění z vražd odmítala, avšak při prohlídce jejího domu byla nalezena místnost, v níž si uchovávala trofeje, které ukradla svým obětem, a také novinové výstřižky, v nichž se o skutcích psalo. V místnosti policie navíc našla dva oltáře věnované světcům Jesusi Malverdemu a Santu Muertovi, mužům, kteří jsou běžně uctíváni mexickými zločinci.
 
Žena se k vraždám nakonec doznala a v roce 2008 byla souzena za třicet vražd. Vinnou byla shledána ze šestnácti z nich a dvanácti loupeží. Juana Barraza byla odsouzena k 759 letům vězení, avšak pokud se dožije věku 100 let, bude v roce 2058 podmínečně propuštěna.

Motiv? Nenávist k matce

Jedna věc však policisty stále trápila. Co bylo Juaniným motivem? Během výslechu uvedla, že čin spáchala z hněvu vůči starším ženám. Její nenávist prý pramenila z pocitů, které chovala ke své matce, alkoholičce a ženě, která ji již od 12 let prodávala na sex.
 
Před soudem uvedla, že na vraždy nebyla sama. „Při vší úctě k úřadům, do vydírání a zabíjení lidí je nás zapletených několik. Proč policie nejde i po těch ostatních?“ řekla Juana. Vyšetřovatelé si však stojí za tím, že Juana jednala sama, čemuž nasvědčovaly i otisky prstů nalezené na místech činu.

Doporučeno
Beznadějná romantička Nannie Doss zavraždila své čtyři muže, děti, vnoučata i vlastní sestru. U soudu se svým činům smála Beznadějná romantička Nannie Doss zavraždila své čtyři muže, děti, vnoučata i vlastní sestru. U soudu se svým činům smála 5. října 2022 6:00
Domů
Sdílet
Diskuse