Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek vznikl v rámci mediální spolupráce se společností Hip Hop Žije.
6. září 2023 12:00
Čas čtení 1:19

Separ rozpálil stage už ve čtyři odpoledne. Podívej se, jak probíhal Hip Hop Žije | Fotoreport

Separ rozpálil stage už ve čtyři odpoledne. Podívej se, jak probíhal Hip Hop Žije | Fotoreport
Zdroj: Hip Hop Žije
KULTURA FESTIVALY HIP HOP ŽIJE
Uložit Uložené

Sleduj, jak vypadal jeden z nejpopulárnějších hiphopových festivalů u nás.

V sobotu 26. srpna se areál Dolní Vítkovice rozezněl peckami od předních českých a slovenských rapperů. Na své oblíbené interprety dorazili fanoušci z obou zemí a dočkali se skvělé show Separa, Kaliho a mnoha dalších. Pojď se s námi ohlédnout za nabitým dnem a podívej se, jak vypadal festival Hip Hop Žije.

Už odpoledne si před stage stouply stovky lidí

Jednodenní festival se konal v areálu Dolní Vítkovice, který otevřel své brány v 16 hodin. Ačkoliv byla využita jen část prostorů, unikátní umístění pozitivně přispělo k celkové atmosféře.

Za pochvalu rozhodně stojí stage a zvuk. Velkým plusem byl i timing, interpreti začínali hrát na čas. Také line-up byl oproti loňsku zajímavější, zvlášť pro českého posluchače, který se mohl těšit z většího počtu zástupců domácí scény. Program zahajoval v 17 hodin DJ Lucky Boy a hned po něm celkem překvapivě nastoupil Separ. Tento krok se však ukázal jako velmi dobrý. Rapper, který obvykle akcím headlinuje, totiž dokázal nalákat už odpoledne stovky lidí. 

Hip Hop ŽijeHip Hop ŽijeHip Hop ŽijeHip Hop Žije
Zobrazit galerii
(10)

Velký úspěch sklidili také Kali & Peter Pann, kteří si zahráli od 19 hodin. Po nich nastoupili Frayer Flexking, Radikal Chef a mnoha návštěvníky očekávaní Yzomandias & Nik Tendo. Jejich show byla mezi interprety suverénně nejdelší a podle reakcí davu, který znal texty slovo od slova, také jedna z nejlepších. V sérii show pak pokračoval rodák z Chebu, PTK.

Hip Hop ŽijeHip Hop ŽijeHip Hop ŽijeHip Hop Žije
Zobrazit galerii
(17)

Proběhly meets & greets i freestyle battle

Kromě hlavní stage byla v areálu připravená ještě další ministage – Semtex vagon, kde se konaly meets & greets s interprety. S fanoušky se přišli pozdravit Yzomandias a Nik Tendo, Kali a Petter Pann i Separ. Probíhala tam také freestyle battle a v mezičase hráli DJové.

Hip Hop ŽijeHip Hop ŽijeHip Hop ŽijeHip Hop Žije
Zobrazit galerii
(12)

Plusové body si zaslouží VIP. Z balkónu v zóně byl výhled na celý areál a majitelé backstage VIP lístků mohli úplně dopředu k pódiu, kde měli oblíbené interprety na dosah. Největší nepříjemností zůstalo počasí, které organizátoři nemohli nijak ovlivnit. Naštěstí však stihla odehrát většina interpretů. Na dojmy návštěvníků festivalu se můžeš podívat ve videu.

pohlídej si lístky na příští rok

Domů
Sdílet
Diskuse