Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2023 8:30
Čas čtení 0:15
Ondřej Jarůšek

KVÍZ: Poznáš českou hru podle jediné hlášky nebo citátu? Otestuj své znalosti

KVÍZ: Poznáš českou hru podle jediné hlášky nebo citátu? Otestuj své znalosti
Zdroj: Illusion Softworks/propagační materiál
TECH GAMING KVÍZ
Uložit Uložené

Znáš české hry tak dobře, jak si myslíš? Otestovat se můžeš v našem novém kvízu zaměřeném na hlášky a citáty.

V dnešním kvízu jsme vybrali desítku her od akčních stříleček až po humorné adventury. Jak už asi tušíš, tvým úkolem bude přiřadit danou hlášku nebo citát ke správné hře. Mnohé z nich budeš jistě znát, ale najdeš zde i tituly spíše pro pamětníky. Získat plný počet bodů tak nebude vůbec snadné. A pokud si chceš zkusit také kvíz o hláškách ze zahraničních her, klikni sem. Hodně štěstí!

Doporučeno
VIDEO: Nejbrutálnější hra všech dob? Mortal Kombat 1 má nový trailer, který je jen pro otrlé VIDEO: Nejbrutálnější hra všech dob? Mortal Kombat 1 má nový trailer, který je jen pro otrlé 13. září 2023 11:11
Kvíz
KVÍZ: Hlášky z českých her
110
„Jmenuji se Majer, Honza Majer. Kluci mi říkají Rambo a holky kreténe.“ Ve které hře zazněla tato památná věta?
Horké léto
Happy Game
Samorost
210
„Ra-ta-ta, ku*va, ra-ta-ta-ta!“ Zvuk střelby v této hře doprovázel i místy velmi vtipný český dabing. Kde to bylo?
ArmA 2
Vietcong
Hidden & Dangerous
310
„Sám dobře víte, že pan náčelník Ištok leží doma s ošklivou tuberou... –⁠ To se nestydíte takhle mluvit o jeho choti?“
Polda
Léto s Oskarem
Život není krásný
410
„Co si to, ku*va, ty parchanti vo sobě do prdele myslej'?“ Tato slova pravděpodobně slyšeli všichni čeští hráči a hráčky, protože se jedná o kultovní hru.
Sedm dní a sedm nocí
Dark Train
Mafia: The City of Lost Heaven
510
„Fricka neposlouchej, mám lepší nápad. Když tak Němčík mlel ty ho*na, vzpomněl jsem si na tu obří hromadu hnoje. Tu, co má vedle svý čerstvě navápněný chalupy. Víte, ne?“ Poznáš, ze které české hry pochází tento citát?
Hovniválové aneb Záhada komixu
Hrot
Kingdom Come: Deliverance
610
Teď něco těžšího. Odkud je tento citát? „Poslední z pohřešovaných osob je Virgil Krab, mladší bratr šéfa Kraba, známého multimilionáře, podnikatele a rapové hvězdy. Pokud se zpráva o jeho zmizení dostane ven, hrozí, že krabí komunita pozvedne zbraně. Nebo přinejmenším klepeta.“
Achtung, die Kurve!
Fish Fillets 2
Pilgrims
710
„Tak co je to tady, čajový dýchánek?! Jestli se nepletu, tak už jste deset minut měli být na nástupu. Tak zvedněte ty zadky, než vás nakopu tak, že poletíte až do New Jersey!“ Čeští tvůrci umí velmi dobře střílečky a tato hra toho byla důkazem.
Original War
Operace Flashpoint
UFO: Aftermath
810
„To z tebe promluvil satan! Vysvobodím tvoji duši. Pomocí svaté relikvie oddělím dobré od zlého. Anebo hlavu od těla!“ Toto už je náročnější. Napovíme, že hra je z konce devadesátek a danou postavu daboval Jiří Lábus.
Kulivočko
Nebuchadnezzar
Ve stínu havrana
910
„Kdepak ten Herbert vězí? Mám strach, už je pryč skoro celý měsíc. – Klid, mami. Uvidíš, že přivedu otce domů!“ A další hra pro pamětníky. Titul vyšel v polovině devadesátých let a poznali jsme v něm ne tak docela normální rodinku.
Dračí historie
Brány Skeldalu
Chuchel
1010
A zakončíme to povedenou hrou, kterou vytvořilo studio Unknown Identity z Berouna. Hra obsahovala i detektivní prvky a vydána byla s dabingem v šesti jazycích. „Po smutečním obřadu jsme se společně vrátili na Black Mirror. Cesta chmurnou krajinou se zdála nekonečná. Nikdo během ní nepromluvil jediné slovo. Když se naše pohledy setkaly, byl v nich vidět hluboký smutek. Nebyl to však jen smutek, který byl v jejich očích. Bylo to určité odcizení, které ke mně Victorie a Robert cítili. Můj nečekaný návrat po více než dvanácti letech jim dával právo klást mi těmito pohledy nevyslovené otázky.“
Posel smrti
Svoboda 1945
Hobo: Tough Life
Vyhodnotit kvíz
Domů
Sdílet
Diskuse