Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. září 2023 11:14
Čas čtení 0:55
Tereza Šnajdrová

Rozčtvrcené tělo poslal v kufrech vlakem. Policie po 90 letech odhalila vraha prostitutky Otýlie Vranské. Kdo jím je?

Rozčtvrcené tělo poslal v kufrech vlakem. Policie po 90 letech odhalila vraha prostitutky Otýlie Vranské. Kdo jím je?
Zdroj: Muzeum Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI ČESKO KRIMI POLICIE ČR SLOVENSKO
Uložit Uložené

Případ v roce 1933 otřásl celým Československem. Vrah teprve 22letou dívku zabil, rozřezal a její hlavu poslal vlakem do Bratislavy.

Ve čtvrtek 21. září došlo k objasnění jedné z nejzáhadnějších vražd v dějinách československé kriminalistiky. V roce 1933 byla v Praze zavražděna teprve 22letá prostitutka Otýlie Vranská. Brutální vrah její tělo rozčtvrtil a ve dvou kufrech jej poslal vlaky do Bratislavy a do Košic. Policie na případu nikdy nepřestala pracovat a dnes oznámila jméno vraha.

Doporučeno
Její tělo rozřezal a poslal v kufrech vlakem. Policie po devadesáti letech odhalí jméno vraha Otýlie Vranské Její tělo rozřezal a poslal v kufrech vlakem. Policie po devadesáti letech odhalí jméno vraha Otýlie Vranské 1. září 2023 11:00

Komplexní článek o vraždě Otýlie Vranské jsme ti přinesli jen před pár týdny. Do nejmenších detailů jsme v něm popsali, co vraždě Otýlie Vranské předcházelo, jak vrah naložil s jejím tělem i to, jak se policistům dlouhá léta nedařilo najít vraha. Nyní už však jeho jméno znají.

K odhalení vraha mladé prostitutky pomohlo několik vlasů, které se našly za nehty Vranské a které pravděpodobně patřily vrahovi. Policisté je podrobili DNA analýze, ze které vyplynulo, že vrahem byli rotmistr Josef Pěkný a jeho nová milenka Antonie Koklesová, která se taktéž živila jako prostitutka. 

„Tito dva si navzájem dosvědčovali alibi. Jeden z nich zcela úmyslně a evidentně lhal, ale policie jeho výpověď zpětně neověřila. Následující den po svém prvním výslechu, kdy se s druhou osobou zřejmě domluvili, co kdo vypovídal, se tento člověk na policii vrátil a svou původní výpověď změnil tak, aby odpovídala výpovědi druhé osoby,“ řekl Jak Galaš pro server iDnes.

Motivem vraždy měla být hádka, ke které došlo poté, co Vranská zjistila, že ji Pěkný „vyměnil“ za Koklesovou. Aby Vranská nedělala zle, dvojice se jí zbavila. 

Domů
Sdílet
Diskuse