Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2023 11:00
Čas čtení 2:46
Lucie Kotvalová

Nevíš, co si levně a rychle uvařit? Sleduj těchto 10 lidí na Instagramu, poradí ti

Nevíš, co si levně a rychle uvařit? Sleduj těchto 10 lidí na Instagramu, poradí ti
Zdroj: Pexels/Andrea Piacquadio
GASTRO INSTAGRAM RECEPTY VEGANSKÉ RECEPTY
Uložit Uložené

Všichni jsme to někdy zažili. Večer přijdeme domů, jsme unavení a vaření nechceme věnovat víc času, než je nutné. Co si ale připravit? Tady jsou tipy na profily na Instagramu, kde najdeš levné, rychlé a snadné recepty.

Vaření je pro někoho odpočinkovou činností, pro jiné zbytností, někdy se téměř zdá, že trestem. Proto jsme se podívali do hlubin Instagramu a přinášíme ti seznam profilů, kde najdeš návod, jak vařit jednoduše, rychle a levně.

Tito tvůrci a tvůrkyně tě provedou celým procesem, takže se nemusíš bát, že bys nevěděl*a, jaký další krok máš udělat.

@fitgreenmind

Jeden z našich nejoblíbenějších profilů. Patří Maye, neobyčejně sympatické, radostné a optimistické ženě, která 3,1 milionu lidí učí, že veganské vaření není nuda. Její cíl je, zdá se, dokázat co největšímu počtu veganských skeptiků, že rostlinné jídlo může být nejen šetrné k přírodě, ale také ohromně zábavné, jednoduché, levné, a co je nejdůležitější – lahodné.

Svým sledujícím ukazuje kouzlo mnoha mezinárodních kuchyní – například indické (její oblíbené), německé, ukrajinské, italské, thajské nebo vietnamské.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Maya // vegan recipes (@fitgreenmind)


@nourishedbynic

Nekomplikované. To je hlavní motto Nicole Addison: „Nekomplikujme si zdravé stravování. Připravuji snadné a dostupné recepty, které pomohou vyživit vaše tělo a duši,“ říká.

Doporučeno
Tihle lidé anonymně ukrývají peníze po celém Slovensku. Kdo stojí za profilem Cash Catch a proč je kritizují? Tihle lidé anonymně ukrývají peníze po celém Slovensku. Kdo stojí za profilem Cash Catch a proč je kritizují? 18. dubna 2024 8:00

Její recepty často zaberou jen pár minut. Ukazuje, jak lze složité části receptů, třeba těsto na pizzu, nahradit mnohem jednoduššími variantami, třeba tortillou. Její tipy na obědy do školy nebo práce jsou také skvělé – vyvážené a dohromady je člověk udělá za pár minut z toho, co má pravděpodobně už doma.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Nicole Addison, RD, MHSc (@nourishedbynic)


@andreamokrejsova

Super recepty – jednoduché, vyvážené, české – na svůj profil přidává i nutriční terapeutka Andrea Mokrejšová. Milujeme například její gnocchi z jedné pánve, bulgurový salát nebo tofu tacos.

@maxlamanna

Max La Manna je bývalý herec a šéfkuchař, který si zakládá na udržitelnosti. Jeho recepty jsou nejen veganské (a jednoduché a rychlé), ale zároveň zpracovávají potraviny, které by lidé jinak pravděpodobně vyhodili. Ovoce, které už je po týdnu stráveném na lince poněkud pochroumané, zbytky, slupky, odřezky zeleniny a tvrdé pečivo. 

Tyhle těstoviny – připravené v jednom hrnci a za chvilku – jsou na našem stole pravidelně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Max La Manna (@maxlamanna)

@veggiesandchocolate

Výživová odbornice Sammi Haber Brondo přináší skvělé recepty, které jsou vyvážené a jednoduché. Propaguje navíc intuitivní stravování, o kterém jsme psali tady, což je za nás obrovské plus – jídla totiž nedělí na zdravá a nezdravá, dobrá a špatná. U receptů tak také odbourává mýty, které nás učí škodlivá dietní kultura.

@chloeevegan

Chloe Wheatland na svém profilu pravidelně přináší veganské, rychlé, jednoduché a nutričně vyvážené recepty. Pečené ovesné vločky, sendviče, nudle nebo těstoviny. I ona se snaží ukázat, jak jednoduše vařit vegansky.

Doporučeno
Danielovi je 26 let a pracuje jako traktorista. „Na poli jsem potkal medvěda, v hlavní sezóně se dá vydělat i 90 tisíc“ Danielovi je 26 let a pracuje jako traktorista. „Na poli jsem potkal medvěda, v hlavní sezóně se dá vydělat i 90 tisíc“ 14. dubna 2024 7:00

Její oblíbená věta je „tofu je nudné – když ho neděláte správným způsobem“. Má navíc i sérii, ve které připravuje rostlinná jídla pod dva dolary. Často jsou složená z luštěnin (kterých bychom téměř všichni měli jíst více!).

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený chloe e wheatland (@chloeevegan)


@carolefood

Profil Carole z Bristolu zatím tolik lidí nezná (sleduje ji necelých 72 tisíc lidí), ale opět přináší super rychlé, výživné a zábavné recepty. Pokud je nějaký recept pojmenován „hotovo do 15 minut“, jsme in. I ona má sérii zaměřenou na fazole, přičemž čočkový dhal zabere možná i kratší dobu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @carolefood


@radhidevlukia

Energetická Radhi Devlukia sdílí zajímavé a výborné recepty – třeba na paprikovou polévku, nejrůznější nudle, curry nebo saláty. Super jsou i její tipy na sladké dezerty nebo svačiny, případně tenhle dip k zelenině. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Radhi Devlukia (@radhidevlukia)


@plantyou

I Carleigh Bodrug vytváří veganské recepty. Značka: snadné a low waste, což oceňuje mimo jiné 3,6 milionu lidí, kteří ji sledují. Mezi její série patří ta s názvem „cool fazole“, ve které ukazuje super způsoby, jak levně a jednoduše pracovat s tímto druhem luštěnin.

Má ovšem i nespočet receptů na jednoduché a rychlé těstoviny. Zaberou 10 až 15 minut se vším všudy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Carleigh Bodrug (@plantyou)


@deliciouslyella 

A pak samozřejmě Ella Mills neboli Deliciously Ella! I známá popularizátorka veganství publikuje super jednoduché recepty, často z jedné pánve nebo hrnce. Ve svých jídlech se často soustředí na protein a vyváženost.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Deliciously Ella (@deliciouslyella)

Domů
Sdílet
Diskuse