Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2023 18:10
Čas čtení 0:55
Lukáš Čelka

Fortnite vrátil do hry původní „OG“ mapu po pěti letech. Po návalu hráčů začaly padat servery

TECH FORTNITE GAMING
Uložit Uložené

Čtvrtá sezóna čtvrté kapitoly vrací nejen původní mapu, ale také zbraně a předměty.

Do hry Fortnite se v pátek 3. listopadu po přibližně pěti letech vrátila tzv. OG (původní) mapa z 1. kapitoly (konkrétně z páté sezóny), kterou si hráči tehdy zamilovali. Kromě toho se můžeš těšit na staré zbraně jako klasickou „taktikalku“ či „scar“.

Doporučeno
Zabíjej nacisty i nechutné démony z pekla. Našli jsme 10 nejlepších stříleček, které tě přivedou do varu Zabíjej nacisty i nechutné démony z pekla. Našli jsme 10 nejlepších stříleček, které tě přivedou do varu 1. listopadu 2023 17:00

Hráčská komunita si starou mapu s původními lokalitami jako Tilted Towers či Lucky Landing doslova vyprosila, a proto není divu, že když ji studio Epic Games vrátilo do hry, způsobilo tím šílenství. Hru si po dlouhé době spustilo tak velké množství hráčů, že začaly padat nejen rekordy, ale také servery.

Nával hráčů měla problém zvládat také oficiální webová stránka hry. Krátce poté, co v pátek dopoledne vyšel update na čtvrtou sezónu čtvrté kapitoly přinášející návrat původní mapy, se hráči okamžitě dali do hraní. Na vstup do hry čekali desítky minut i odpoledne.

Potvrzují to i obrovská čísla, jelikož si hru v pátek spustilo téměř šest milionů hráčů. Předpokládá se také, že čísla budou stoupat i v sobotu. Jak píše portál PlayZone.cz, jedná se o historický rekord v počtu současně aktivních hráčů.

hráči.
Zdroj: Fortnite.gg

Jak připomíná i Forbes, mapy se ve Fortnite měnily ze sezóny na sezónu, přičemž se některá místa ztrácela a postupně přibývala nová. Čtvrtá sezóna aktuální kapitoly přináší kromě původní mapy i některá místa z dřívějška, jako například Pleasant Park, Haunted Hills, Junk Junction, Lazy Links či Risky Reels, Loot Lake a spoustu dalších. Vrátily se také původní zbraně a předměty.

Domů
Sdílet
Diskuse