Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. listopadu 2023 10:00
Čas čtení 4:52
Ondřej Mrázek

PŘEHLED: Netflix, Disney nebo Apple? Zjisti, kolik za streamovací služby zaplatíš a která má nejlepší filmy a seriály

PŘEHLED: Netflix, Disney nebo Apple? Zjisti, kolik za streamovací služby zaplatíš a která má nejlepší filmy a seriály
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX PROGRAM AMAZON PRIME PROGRAM APPLE TV+ PROGRAM DISNEY+ PROGRAM HBO MAX PROGRAM NETFLIX VOYO
Uložit Uložené

Kolik stojí, jaký nabízí program a jaké změny chystají do budoucna?

Dřív se tomu přezdívalo streamovací války, případně hra o stream. Dneska mají společnosti tolik jiných starostí, že už to mezi jednotlivými platformami zdaleka není tak vyostřené. Ba naopak, některé už dokonce začínají svůj původní obsah zase pomalu nabízet konkurenci, jenom aby z něj měly aspoň pár drobných.

Každopádně jestli tě zajímá, jak si jednotlivé streamovací služby v Česku vedou, jaké typy předplatného nabízí, co nejlepšího na nich najdeš k vidění, případně jaké další novinky chystají do budoucna, pak jsi tady správně.

Doporučeno
Těšíš se na další řady drogové Euforie a návykového Rodu draka? Připrav se na pěkný absťák Těšíš se na další řady drogové Euforie a návykového Rodu draka? Připrav se na pěkný absťák 3. listopadu 2023 18:14

Voyo

Začneme hned na domácí scéně. Tuzemské Voyo se pyšní pestrou nabídkou obsahu, přehledným rozhraním a knihovnou čítající přibližně dva tisíce titulů. Najdeš zde i exkluzivní věci, jako například nový seriál Extraktoři, který se zatím těší skvělým ohlasům.

Extraktoři.
Extraktoři. Zdroj: VOYO Originál

V budoucnu se každopádně můžeš těšit na ještě více originálních seriálů, příchod zahraničních titulů z poslední doby, nové řady populárních reality show jako Big Brother nebo Love Island a samozřejmě i přístup ke sportovním přenosům. Milovníci NHL a NBA si zde rozhodně přijdou na své. A časem snad i v ještě větší obrazové kvalitě.

Výše předplatného: 159 Kč měsíčně
Web v češtině: Ano
Titulky a dabing: Ano
Max. kvalita: Full HD
Počet zařízení: 5

Amazon Prime Video

Ačkoliv je streamovací služba od Amazonu považována za takového otloukánka na poli větších platforem, díky bezedným kapsám Jeffa Bezose se jí nadále daří. Navíc společnost zvládá posilovat knihovnu pravidelnou akvizicí práv na velké franšízy, což dokazuje i loňský seriál Pán prstenů: Prsteny moci, který se brzy dočká další série.

Pán prstenů: Prsteny moci.
Pán prstenů: Prsteny moci. Zdroj: Amazon Prime Video

Pakliže rád sharuješ s ostatními, ocení Prime zejména tvůj otec – najde tady totiž hromadu akčních vykopávek a zároveň moderních kousků typu Jack Ryan, Reacher nebo Na seznamu smrti. Vznikají zde ale taky adaptace herního Falloutu a do budoucna se můžeš těšit i na Temnou věž od Stephena Kinga. Milovníci kvalitních žánrovek tak za pár kaček dostanou přístup k hodně „muziky“.

Výše předplatného: 79 Kč měsíčně
Web v češtině: Ano
Titulky a dabing: U vybraných titulů
Max. kvalita: 4K, HDR
Počet zařízení: 3

SkyShowtime

Nejmladší ze streamovacích služeb v Česku má jednu velkou výhodu, a tou je exkluzivní (byť mírně opožděný) přístup k nabídce studií Paramount, Universal, DreamWorks, Nickelodeon, NBC, Sky a Showtime. To znamená Super Mario Bros. ve filmu, Dungeons & Dragons: Čest zlodějů, Top Gun: Maverick nebo seriály Yellowstone či Poker Face. A samozřejmě trvalky typu Transformers, Rychle a zběsile nebo třeba Jurské světy.

Mission: Impossible – Fallout.
Mission: Impossible – Fallout. Zdroj: Paramount Pictures

Na druhou stranu sečteno a podtrženo, SkyShowtime je furt David v souboji s Goliášem, ve kterém není povolen prak. Jinými slovy, kromě úzké nabídky filmů a seriálů tu nenajdeš nic moc dalšího, což tě může vzhledem k současné ceně docela odradit. Jo, zaváděcí akce za poloviční cenu do konce života byla tehdy jasná věc, možná se jí však služba měla držet o něco déle. Těžko pak říct, jestli to do budoucna bude lepší, nicméně v současnosti je holt SkyShowtime prcek, kterého klidně můžeš nadále přehlížet.

Výše předplatného: 179 Kč měsíčně
Web v češtině: Ano
Titulky a dabing: Ano
Max. kvalita: 4K
Počet zařízení: 2

HBO Max

Zatím ještě HBO Max, brzy už však jen Max. Chystaný rebranding sice pochválit nemůžeme, kvalitní nabídka na službě provozované společností Warner Bros. Discovery ale rozhodně nechybí. Díky spojení s HBO tu máš ty největší pecky jako Rod draka, Euforii, The Last of Us, starší must-see záležitosti Temný případ, Černobyl či ikonické sitcomy jako Přátelé nebo Teorie velkého třesku.

Rod draka.
Rod draka. Zdroj: HBO Max

Momentálně však Max není úplně nejstabilnější službou, původní tvorba studia totiž zničehonic mizí ke konkurenci, očekává se zdražování (i proto je však pořízení ročního předplatného výhodné) a na jaře spolu s výše zmíněným rebrandingem dojde ještě k rozšíření o část Discovery (reality show a pořady o vaření). Nicméně už jen kvůli prestižním seriálovým titulům se HBO v našich očích pořád vyplatí. Navíc by mohl brzy dorazit i sport, o který teď budou platformy soupeřit ve velkém v následujících měsících a letech.

Výše předplatného: 199 Kč měsíčně nebo 1 590 Kč ročně
Web v češtině: Ano
Titulky a dabing: U vybraných titulů
Max. kvalita: 4K
Počet zařízení: 3

Apple TV+

Apple se rychle stává jednou z nejlepších streamovacích služeb současnosti. Fakt, že má k dispozici nekonečné moře peněz, pochopitelně pomáhá. Nicméně vedle volného pole působiště pro renomované tvůrce jako Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce) nebo Ridley Scott (Napoleon) zde najdeš i hromadu seriálů, které stojí za to vidět.

Monarch: Odkaz monster.
Monarch: Odkaz monster. Zdroj: Apple TV+

Řeč je o Tedu Lassovi, Morning Show nebo velkolepé sci-fi Nadace. A to možná nevíš, že si tam na tebe brzy došlápne i nová Godzilla v seriálu Monarch: Odkaz monster. Služba pak sice nedávno mírně zvedla výši měsíčního předplatného, v poměru cena/výkon je na tom ale stále dobře, zejména když ji postavíš do kontextu ostatních platforem. Aby toho nebylo málo, internetem kolují drby, že by Apple mohl brzy koupit práva na vysílání F1. To už je solidní deal, ne?

Výše předplatného: 199 Kč měsíčně (a tři měsíce zdarma s novým zařízením Apple)
Web v češtině: Ano
Titulky a dabing: U vybraných titulů
Max. kvalita: 4K
Počet zařízení: 6

Disney+

Disney je další službou, která nedávno mírně zdražila. Inflaci holt nezastavíš a z něčeho ty donedávna stávkující herce studia musí platit (přece si kvůli tomu jejich šéfové nekoupí o jednu jachtu míň…). Nicméně sarkasmus stranou, pro rodiny s dětmi je Disney+ víceméně must-have. Takové kvantum známých a milovaných pohádek nenajdeš nikde jinde, do toho se navíc platforma pyšní obsahem značek Star Wars a Marvel, jež navzdory jisté únavě z materiálu pořád suverénně táhnou.

Ahsoka.
Ahsoka. Zdroj: Disney+

Jaký je výhled do budoucna? Disney v poslední době muselo dost šetřit, vyhazovat a celkově měnit strategii, protože plná sázka na stream mu tak úplně nevyšla. V praxi to znamená, že přece jen mírně ubude nových seriálů a filmů jenom pro Disney+, o to exkluzivnější (a doufejme kvalitnější) však budou ty, které tam vzniknou. Dobrá zpráva je, že Disney nedávno dokončilo akvizici americké streamovací služby Hulu, jejíž obsah už sice stejně končil s menším odstupem na D+ (příkladem budiž třeba Medvěd), brzy tam ale spadne i všechen ten zbytek. Přidej spolupráci s FX (další domov kvalitních seriálů) a máš zkrátka platformu, kterou neurazíš žádného člena své domácnosti.

Výše předplatného: 239 Kč měsíčně nebo 2 390 ročně
Web v češtině: Ano
Titulky a dabing: U vybraných titulů
Max. kvalita: 4K UHD
Počet zařízení: 4
Doporučeno
Zbytek roku bude na Netflixu parádní jízda. Po Fincherově Zabijákovi dorazí konec světa i fejkové Star Wars Zbytek roku bude na Netflixu parádní jízda. Po Fincherově Zabijákovi dorazí konec světa i fejkové Star Wars 3. listopadu 2023 9:00

Netflix

No a rozebrat si musíme i současného krále streamovacích služeb, giganta Netflix. Nejdražší platforma (pokud zvolíš nejlepší variantu předplatného s nejvyšší kvalitou a největším množstvím zařízení) disponuje zdaleka největší knihovnou – jenom v Česku to je přes šest tisíc filmů, seriálů a dokumentů. Konkrétní nabídku ti snad ani nemusíme představovat, najdeš tady vše od Stranger Things přes Sexuální výchovu až po Gilmorky nebo Kravaťáky.

Stranger Things.
Stranger Things. Zdroj: Netflix

Na Netflixu je toho tak moc, tolik různých žánrů, z tolika zemí, nového i starého, že občas chytneš FOMO jen z pouhého vybírání, na co se daný večer podíváš. Na druhou stranu, když jdeš po něčem konkrétním, máš velkou pravděpodobnost, že tady na to narazíš. Ano, Netflix občas zasypává tvůrce penězi, aniž by u toho přemýšlel, jestli to za to stojí. V minulosti tak vzniklo pár filmů, které upřímně nikdo vidět nepotřeboval. Pokud ovšem toužíš po pestrosti a pocitu, že se máš vždycky na co podívat, je Netflix samozřejmě tou pravou službou pro tebe. I když už se o něj nemůžeš dělit se svou drahou polovičkou.

Výše předplatného: 199–319 Kč měsíčně podle typu
Web v češtině: Ano
Titulky a dabing: U vybraných titulů
Max. kvalita: 4K UHD
Počet zařízení: 6
Domů
Sdílet
Diskuse