Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
11. listopadu 2023 8:10
Čas čtení 0:53
Tereza Šnajdrová

Díky této otázce získáš svůj dream job. Na co se máš u pohovoru zeptat?

Díky této otázce získáš svůj dream job. Na co se máš u pohovoru zeptat?
Zdroj: Pexels/Anna Shvets/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI NABÍDKY PRÁCE PRÁCE
Uložit Uložené

Chystáš se na pohovor nebo chceš získat svůj dream job? Pak se potenciálního zaměstnavatele*zaměstnavatelky nezapomeň zeptat na tuhle otázku.

Otázku na svém TikToku zveřejnila Jennifer Reardon, která na populární platformě vystupuje pod jménem notjenneeree. Tvrdí, že kdykoli tuto otázku při rozhovoru položila, firma ji okamžitě přijala. Jednoduchý dotaz prý rozptýlí všechny obavy o tvé výkonnosti a nemusíš mít ani nabušené CVčko, ani si hrát na někoho, kým nejsi. Jak zní ona otázka?

Doporučeno
The Rock jako nabušený prezident? Ano, přeje si americká veřejnost. Herec má pro ni jasnou odpověď The Rock jako nabušený prezident? Ano, přeje si americká veřejnost. Herec má pro ni jasnou odpověď 10. listopadu 2023 12:20

Jennifer radí, že jakmile se pohovor bude blížit do svého finále, měl*a bys položit tuto otázku: „Máte ohledně mě nějaké obavy či pochybnosti, na které bych vám mohl*a odpovědět, než skončíme?“
 
Taková otázka ti umožní reagovat na případné pochybnosti, budeš se k nim moci vyjádřit, vyvrátit je a dream job, o který se ucházíš, by rázem mohl být tvůj. „Opravdu to funguje, okamžitě to vyzkoušejte,“ radí tiktokerka.

Video vyvolalo rozporuplné reakce

Pod videem, které se stalo virálním, se to jen hemží komentáři. Někteří si tento tip pochvalují a svěřují se s tím, že jim opravdu pomohl k získání práce, ale jiní s ním nesouhlasí. „Vyzkoušel jsem to, ale dostalo se mi jen divných pohledů nebo sarkastických odpovědí,“ napsal jeden z uživatelů.
 
V komentářích se pak můžeš dočíst i další tipy na to, jaké otázky pokládat u pohovoru. „Když se mě zeptali, zda mám nějaké otázky, pouze jsem jim řekla, že na tu práci mám a budu v ní skvělá. Okamžitě jsem místo dostala,“ svěřila se jedna z diskutujících.  
 
Tak co, vyzkoušíš to?

Domů
Sdílet
Diskuse