Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
10. listopadu 2023 12:20
Čas čtení 1:02
Tereza Šnajdrová

The Rock jako nabušený prezident? Ano, přeje si americká veřejnost. Herec má pro ni jasnou odpověď

The Rock jako nabušený prezident? Ano, přeje si americká veřejnost. Herec má pro ni jasnou odpověď
Zdroj: Universal/volně k použití
FILMY A SERIÁLY DWAYNE „THE ROCK“ JOHNSON SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Spojené státy si sice budou volit nového prezidenta až v listopadu 2024, ale již nyní se objevují velmi zajímaví potenciální kandidáti a kandidátky.

Místo v Bílém domě by chtěl získat zpět trestně stíhaný Donald Trump, veřejnost by tam ráda viděla zpěvačku Taylor Swift, a jak se zdá, politické strany zase namakaného tvrďáka Dwayna Johnsona. „Mým cílem nikdy nebylo být politicky aktivní,“ brání se roli prezidenta The Rock. Ubrání se?

Doporučeno
VIDEO: Jared Leto vylezl na Empire State Building, aby oznámil velkou novinu. Týká se i Česka VIDEO: Jared Leto vylezl na Empire State Building, aby oznámil velkou novinu. Týká se i Česka 10. listopadu 2023 9:52

Dwayne Johnson byl hostem podcastu Trevora Noaha, který nese název What Now? Prozradil, že už v roce 2022 ho oslovilo několik politických stran s tím, zda by nekandidoval na prezidenta. Herec jim tehdy sice odpověděl, že mu otcovské povinnosti brání v tom, aby se o funkci ucházel, ale co až jeho děti vyrostou? Takhle namakaný prezident by snad ani ochranku nepotřeboval.

Johnsona by podpořilo 46 % Američanů a Američanek

Ostatně k potenciální kandidatuře filmového tvrďáka vyšel už v roce 2021 průzkum, podle kterého by jej v prezidentských volbách podpořilo na 46 % Američanek a Američanů. A to už je číslo k zamyšlení.
 
„Byl to zajímavý průzkum, úplně mě to dojalo. Možná i právě v návaznosti na tento průzkum mě během roku 2022 navštívilo několik straníků a chtěli, abych kandidoval. Byla to velká věc. (…) Měli svoje vlastní průzkumy, které ukazovaly, že kdybych byl pro, měl bych velkou šanci,“ prozradil Johnson. „Mým cílem ale nikdy nebylo být v politice. Na politice toho hodně nesnáším,“ dodal.

Role táty se vzdát nechce

V tuto chvíli tedy pro The Rocka nepřipadá prezidentská kandidatura v úvahu. „Miluji být tátou, je to pro mě to nejdůležitější. Chci tu být pro své dcery. Se svou dvaadvacetiletou dcerou Simone rádi říkáme, že jsme vyrůstali spolu,“ uvedl herec a zápasník.  
 
No nic, hledání vhodné kandidátky nebo kandidáta pokračuje.

Domů
Sdílet
Diskuse