Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. listopadu 2023 12:00
Čas čtení 3:17
Ondřej Jarůšek

Remake první Mafie, hororová klasika i další česká legenda. Tyto super hry teď koupíš za méně než 250 korun

Remake první Mafie, hororová klasika i další česká legenda. Tyto super hry teď koupíš za méně než 250 korun
Zdroj: 2K/propagační materiál
TECH GAMING TIP NA HRY
Uložit Uložené

Nevíš, co pařit? Nechceš utrácet tisíce za nové hry? Nebo jen hledáš zajímavé kousky, kterými si obohatit herní knihovnu? Pak ti následující tipy přijdou vhod.

Ať už holduješ sandboxovým hrám, napínavým akcím, střílečkám, nebo silným příběhům, v dnešním výběru her si rozhodně přijdeš na své. Máme pro tebe pět her napříč žánry a platformami, které aktuálně stojí pod 250 korun, takže si je můžeš pořídit i v případě, že máš třeba hluboko do kapsy. Následující hry jsou sice levné, ale kvalitou patří ke špičce. Tak neváhej a ber, dokud slevy běží.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš hru podle final bosse? Otestuj své znalosti KVÍZ: Poznáš hru podle final bosse? Otestuj své znalosti 11. listopadu 2023 17:00

Mafia: Definitivní edice

Steam (245 korun)

mafia
Zdroj: 2K/propagační materiál

První díl Mafie není třeba českým hráčům a hráčkám představovat. Titul od tehdejšího studia Illusion Softworks vešel do historie a i více než dvacet let od vydání patří k tomu absolutně nejlepšímu, co na domácí herní scéně vzniklo. V roce 2020 pak vyšel velice povedený remake, který kultovní hru přetvořil do moderní podoby se vším, co k tomu patří.

Z původního kouzla a dobové atmosféry města Lost Heaven nic nezmizelo. Právě naopak.

Děj tě zavede do 30. let minulého století a v kůži Tommyho Angela tě čeká ponor do drsného světa organizovaného zločinu. Remake se věrně drží základní příběhové linky z původní hry, zároveň ale tvůrci přinesli i několik změn a oživení. Více prostoru dostala například Tommyho partnerka Sára. Pokud hru dosud nemáš, rozhodně neváhej ani chvíli.

Doporučeno
Babička miluje Skyrim. Jedné z nejstarších youtuberek hrozila i mrtvice, ale paří dál. Má přes milion odběratelů Babička miluje Skyrim. Jedné z nejstarších youtuberek hrozila i mrtvice, ale paří dál. Má přes milion odběratelů 9. listopadu 2023 12:00

ArmA 3

Steam (137 korun)

arma 3
Zdroj: Bohemia Interactive Studio/propagační materiál

A u českých her ještě chvíli zůstaneme. V zajímavé slevě totiž na Steamu aktuálně najdeš i třetí díl legendární české série ArmA od Bohemia Interactive. Slavný vojenský sandbox patří mezi nejlepší hry svého druhu a sklízel ovace jak u nás, tak i v zahraničí.

Hra tě přenese do fiktivního vojenského konfliktu, kde na tebe čekají rozlehlá bojiště, desítky vozidel a bohatý arzenál zbraní. ArmA 3 ti ukáže válku ve všech jejích podobách. Provádět můžeš útoky ve vzduchu, na zemi i na moři a hrát můžeš sólo i s dalšími hráči. Kromě toho můžeš vyzkoušet taky porci obsahu, který vytvořili ostatní, nebo začít vytvářet vlastní zážitky. Pokud máš rád*a válečné hry, koupí rozhodně neprohloupíš.

Doporučeno
Nové Call of Duty: Modern Warfare III střílí slepýma. Extrémně krátká kampaň je bída a velké zklamání Nové Call of Duty: Modern Warfare III střílí slepýma. Extrémně krátká kampaň je bída a velké zklamání 7. listopadu 2023 14:36

Alan Wake

GOG (105 korun)

alan wake
Zdroj: Remedy Entertainment/propagační materiál

Teprve před nedávnem se na trhu objevil nový, možná trochu nečekaný adept na nejlepší hru roku. Tím máme na mysli hororovku Alan Wake 2 od týmu z Remedy Entertainment, která kromě příběhu nadchla herní svět i absolutně dechberoucí vizuální stránkou. 

Nicméně ještě předtím, než se pustíš do pokračování příběhu o tomto úspěšném spisovateli, není vůbec od věci si připomenout, kde to vlastně všechno začalo. První díl z roku 2010 sice obsahuje hororové prvky, ale v porovnání s dvojkou je daleko mírnější, takže se nemusíš bát, že by pro tebe hra byla třeba příliš děsivá. 

V prvním díle se protagonista se svou manželkou vydává na chatu u městečka Bright Falls. Už dva roky má totiž tvůrčí krizi a snaží se najít novou inspiraci a zápal pro psaní. Co jej zde ale potká, mu změní život navěky. Pokud jsi dosud neměl*a co do činění s tímto napínavým titulem, doporučujeme to napravit. Rozhodně nebudeš litovat.

Doporučeno
Zabíjej nacisty i nechutné démony z pekla. Našli jsme 10 nejlepších stříleček, které tě přivedou do varu Zabíjej nacisty i nechutné démony z pekla. Našli jsme 10 nejlepších stříleček, které tě přivedou do varu 1. listopadu 2023 17:00

Sherlock Holmes: The Devil's Daughter

Steam (110 korun), PlayStation (157 korun), Nintendo (169 korun)

A něco zde máme i pro nadšence do detektivek. Za touto povedenou adventurou z roku 2016 stojí tým ze studia Frogwares, a pokud jsi hrál*a jeho předchozí titul Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, tak asi víš, co od pokračování můžeš očekávat.

Na hráče čeká prozkoumávání míst činu, sbírání důkazů a skládání dedukční mapy za účelem dopadení padoucha. Rozlousknout budeš muset pět propletených případů, ale zároveň nahlédneš pod pokličku Sherlockových tajemství i do jeho minulosti.

Pokud patříš mezi milovníky či milovnice slavného detektiva z pera sira Arthura Conana Doyla, není nad čím přemýšlet. Hra však dokáže spolehlivě zaujmout a polapit i někoho, kdo třeba knižním či seriálovým předlohám dosud tolik neholdoval. 

Doporučeno
KVÍZ: Pamatuješ si nostalgické hry na PlayStation 1? Otestuj se, jak dobře tyto legendární tituly znáš KVÍZ: Pamatuješ si nostalgické hry na PlayStation 1? Otestuj se, jak dobře tyto legendární tituly znáš 29. října 2023 8:00

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

GOG (98 korun)

stalker
Zdroj: GSC Game World/propagační materiál

Dnešní výběr zakončíme dalším věhlasným titulem, který se nesmazatelně vepsal do dějin. Prvotřídní dílo ověnčené řadou cen S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl z dílny ukrajinského studia GSC Game World patří dost možná k nejlepším střílečkám své doby, a i když je hra stará už 16 let, pořád patří mezi skvosty na poli FPS titulů.

Jak už asi ze samotného názvu dokážeš odhadnout, hra zpracovává katastrofu černobylské elektrárny. Nikoliv však tu z roku 1986. Děj je totiž založen na další hypotetické katastrofě, která se odehrála až o dvě dekády po té první, tedy v roce 2006. V jejím důsledku se celé okolní prostřední vlivem radioaktivity změnilo na neobyvatelnou zónu, kterou navíc obývají zmutované bytosti. Kromě toho se zde nachází artefakty neznámého původu a mysteriózní anomálie.

Doporučeno
Herní Oscaři: Tohle jsou nejlepší hry roku 2023. Seznam vás možná překvapí Herní Oscaři: Tohle jsou nejlepší hry roku 2023. Seznam vás možná překvapí 14. listopadu 2023 16:28

Hra se díky své propracované hratelnosti, detailnímu hernímu prostředí a poutavému příběhu stala naprostým hitem. Zabodovala v mnoha soutěžích, a to nejen díky akci či volnosti pohybu, ale i zpracování atmosféry zamořené zóny, kterou se autorům podařilo perfektně vykreslit. 

Studio GSC Game World v současné době připravuje pokračování s názvem S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, jeho práci však zkomplikovala ruská invaze na Ukrajinu, kvůli které se muselo přesídlit do Prahy. Hra by mohla vyjít v roce 2024, do té doby si však můžeš připomenout první díl, který si i po letech zaslouží pozornost a uznání.

Domů
Sdílet
Diskuse