Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
9. listopadu 2023 v 12:00
Čas čtení 3:20
Ondřej Jarůšek

Babička miluje Skyrim. Jedné z nejstarších youtuberek hrozila i mrtvice, ale paří dál. Má přes milion odběratelů

Babička miluje Skyrim. Jedné z nejstarších youtuberek hrozila i mrtvice, ale paří dál. Má přes milion odběratelů
Zdroj: Bethesda/volně k užití
TECH GAMING
Uložit Uložené

Že jsou hry jen pro mladé? To rozhodně neplatí. Zářným příkladem toho je vášnivá hráčka a youtuberka přezdívaná SkyrimGrandma, která herní videa natáčí už více než deset let.

Seznam se se Shirley Curry, 87letou americkou babičkou z Ohia, která nade vše miluje hraní her a má dost možná víc subscriberů než tvůj nejoblíbenější český youtuber nebo youtuberka. Její herní kanál má bezmála 1,3 milionu fans a další pořád přibývají. A jak už jsi podle její přezdívky pravděpodobně vytušil*a, její nejoblíbenější hrou je epické RPG od Bethesdy The Elder Scrolls: Skyrim.

„Miluju hraní Skyrimu. Jsem vdova, mám čtyři syny, devět vnoučat a tři pravnoučata. A mé narozeniny jsou 2. dubna,“ píše Shirley v popisu svého veleúspěšného kanálu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Shirley Curry (@shirleycurry1)

Hraje hry už skoro 30 let

Hraní her propadla v devadesátých letech poté, co ve svých 55 letech odešla do důchodu (dříve pracovala jako sekretářka, potom v továrně na sladkosti nebo v obchodě s oblečením). Všechno to začalo kultovní strategií Civilization II z roku 1996, do které ji zasvětil syn. „Hrála jsem ve dne v noci. Dobývala jsem jeden kontinent za druhým a naprosto to milovala,“ cituje Shirley deník The New York Times. A její nadšení pro hry postupně jen a jen rostlo.

Doporučeno
Vybíráme TOP 5 her ve slevě: do 250 korun koupíš jednu z nejlepších hororovek na trhu i steampunkovou střílečku Vybíráme TOP 5 her ve slevě: do 250 korun koupíš jednu z nejlepších hororovek na trhu i steampunkovou střílečku 18. září 2024 v 11:00

Její cesta na YouTube započala v říjnu roku 2011, jen pár týdnů předtím, než na pulty obchodů dorazil Skyrim. První video z RPG na svůj kanál nahrála ale až o čtyři roky později. Zabíjí v něm bandity a bojuje s obřím pavoukem. Video posbíralo miliony views a její fanouškovská základna se poté začala rychle rozrůstat. Videa začala přidávat skoro každý den, dnes herní videa na YouTube prokládá i vlogy ze svého života.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Zkušební
0 Kč
7 dní zdarma
Přístup k prémiovým článkům
Nejdříve máš předplatné na 7 dní zdarma a následně od 29. 10. 2024 platíš 125 Kč jednou za 4 týdny
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Domů
Sdílet
Diskuse