Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Test lískooříškových pomazánek: Existuje něco lepšího než Nutella? Máme překvapivou odpověď

Tesco Hazelnut Spread with Cocoa

lískooříškové pomazánky
Zdroj: Vojtěch Vanda / REFRESHER
Výrobce: na etiketě neuveden
Obchod: Tesco
Hmotnost: 400 g
Cena: 49,90 Kč

Vracíme se zpět do cukrstánu k těm nejlevnějším alternativám. Tesco má v rámci své privátní značky jednu pomazánku, ve standardní dóze, která se také pyšní certifikátem Rainforest Alliance. Ale co nás zaujalo více z hlediska designu, byl kousek lepidla na víčku, aby neuletělo. Také to byla asi jediná zajímavá věc na produktu.

Obsah oříšků a kakaového prášku ve složení byl stejný jako v konkurenčních levných dózách, a to včetně palmového oleje. Cukru zde bylo trochu méně (47 gramů na 100 gramů), což se odrazilo v méně palčivé cukernaté chuti, produkt byl ale také méně oříškový. Dá se pořídit lepší pomazánka.

Hodnocení: 4/10


Billa Hazelnut Cocoa Spread

lískooříškové pomazánky
Zdroj: Vojtěch Vanda / REFRESHER
Výrobce: na etiketě neuveden
Obchod: Billa
Hmotnost: 400 g
Cena: 59,90 Kč

U privátní značky Billa jsme kromě „žabky“ objevili další certifikát. RSPO je zkratka pro iniciativu pro udržitelnou výrobu palmového oleje, což v překladu znamená, že palmový olej, který je ve výrobku, by se neměl podílet na neekologickém hospodaření na planetě. A to ceníme.

Z produktu jsou již zase cítit ořechy, i když je jejich procentuální poměr stejný. Chuťově se jedná o „méně sladkou“ pomazánku (50 gramů cukru na 100 gramů produktu je však stále hodně), která však může obsahovat mandle. Neurazila nás, ale ani nijak nenadchla. Cenově je vcelku dostupná, může se jednat o zajímavou alternativu.

Hodnocení: 5,5/10

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 3 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse