Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
„Muži jsou označováni za legendy, ženy za děvky.“ Tyto osobnosti bojují proti slut shamingu

Bella Thorne 

Bella Thorne bývá mnohdy označována za kontroverzní – což je podle ní úsměvné. Lidem se totiž nelíbí způsob, jak nakládá s vlastním tělem. Odhaluje ho na sociálních sítích, pro Pornhub režírovala erotický film Her & Him a provozovala velmi úspěšný profil na OnlyFans, díky kterému vydělala milion dolarů za pouhých 24 hodin od jeho založení.


„Nebyla jsem zatčena. Nedělám špatné věci,“ diví se herečka odsuzování. „Samozřejmě jsem žena, a to v tom určitě hraje roli,“ zamýšlí se.


Když pak Thorne opustila tříletý vztah a následně vstoupila do dalšího, opět se setkala se slut shamingem. „A já si říkám: Cože? Celý život jsem měla dlouhodobé vztahy!“ dala najevo své nepochopení v rozhovoru pro Daily Beast.

Bella Thorne
Zdroj: Instagram/Bella Thorne


Umělkyně se dlouhodobě snaží destigmatizovat ženskou sexualitu. Ženy se podle ní kvůli předsudkům ohledně intimního života cítí tak nesvé, že se „nechtějí dotýkat vlastního těla nebo se bojí koupit vibrátor, protože by si o nich lidé mysleli, že jsou ‚děvky‘ a že jsou ‚nečisté‘ “. Taková atmosféra podle Thorne není správná. „A jsem moc ráda, že se to mění,“ dodává nadějeplně.

Bella Thorne kvůli OnlyFans ale narazila i z jiného důvodu. Její přítomnost na této platformě i úspěch, se kterým se tam setkala, pobouřily (nejen) sexuální pracovnice. „Nikdy se nedozví, jaké to je pro skutečné sexuální pracovnice, to stigma, riziko, že nebudou mít určité pracovní příležitosti, nebo v čem spočívá skutečná práce, kterou do toho musíte vložit atd. Je to tak kur** urážlivé a mezitím existují lidé, kteří se snaží přežít, nechápu to!!!“ napsala jedna uživatelka sociální sítě X.

Další pak ironicky dodala: „Kdyby si Bella Thorne chtěla skutečně vyzkoušet, jaké to je být sexuální pracovnicí, mohla se přestrojit, vytvořit si falešné jméno, koupit si iPhone 7 a začít od nuly, stejně jako to musí udělat většina všech sexuálních pracovnic.“

Herečka a zpěvačka se hájila tím, že chtěla „odstranit stigma kolem sexu, sexuální práce a negativity, která obklopuje samotné slovo sex“ tím, že na platformu přinese mainstreamovou tvář. Mělo to k OnlyFans přitáhnout pozornost, přivést tam více tvůrců a tvůrkyň a zvednout jejich příjmy. Za to, že svým připojením k platformě „mnohým ublížila“, se omluvila.

Jennifer Lawrence

V roce 2014 hacker Ryan Collins ukradl nahé fotografie několika známým osobnostem, například Jennifer Lawrence, Avril Lavigne, Kim Kardashian, Rihanně, Kirsten Dunst nebo Winoně Ryder. Některé z nich, například ty patřící první jmenované, byly nakonec zveřejněny.

Jennifer Lawrence
Zdroj: Getty Images


Jennifer Lawrence se k úniku fotek vyjádřila následovně: „To, že jsem veřejně známá osoba, to, že jsem herečka, neznamená, že jsem si o to řekla. Neznamená to, že to k tomu patří. Je to moje tělo a měla by to být moje volba a to, že to není moje volba, je naprosto nechutné. Nemůžu uvěřit, že v takovém světě vůbec žijeme.“


Po publikování snímků měla prý několikrát rozepsaný reaktivní text. Omluvu. Vždycky si ji ale rozmyslela. „Nemám nic, za co bych se měla omlouvat. Byla jsem čtyři roky v milujícím, zdravém a skvělém vztahu. Byl to vztah na dálku, kde se váš přítel bude buď dívat na porno, nebo na vás,“ uvedla.


Ryan Collins byl nakonec za hacknutí účtů více než 600 lidí odsouzen k 18 měsícům vězení.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse