Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. prosince 2023 7:00
Čas čtení 4:53
Ondřej Mrázek

Vybrali jsme 15 nejočekávanějších seriálů roku 2024: Co si kromě Rodu draka nesmíš nechat ujít?

Vybrali jsme 15 nejočekávanějších seriálů roku 2024: Co si kromě Rodu draka nesmíš nechat ujít?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ SERIÁLY
Uložit Uložené

Příští rok nebude na vzrušující nové seriály nakonec vůbec chudý. Těš se na draky, Gotham i návrat Daredevila.

Závěrečné řady Stranger Things, nového Blade Runnera, třetí sezóny Euforie a dalších očekávaných seriálových titulů se v roce 2024 kvůli stávce scenáristů a herců nakonec nedočkáme. I tak nás ale při bližším pohledu čeká dost nabušený rok.

Že se v létě na obrazovky vrátí draci a Západozemí zachvátí válka, už nejspíš víš, ale na co dalšího budeme v bedně koukat? Napoví ti náš následující přehled. Tady je 15 nejočekávanějších seriálů roku 2024!

15. Yellowstone (SkyShowtime)

Je to k nevíře, ale od premiéry první části páté řady Yellowstonu už utekl rok (přišla v závěru roku 2022). Kvůli hádkám s hlavní hvězdou Kevinem Costnerem a později taky kvůli stávkám se ale pokračování tak dlouho odkládalo, až skončilo v druhé půlce roku 2024. Tvůrcům se navíc s Costnerem nepodařilo jednoduše domluvit, jednání o zakončení tedy stále probíhají. Přirozeně jsou tak očekávání našponovaná velmi vysoko a fanoušci se modlí, aby seriál skončil způsobem, který je aspoň trochu uspokojí. V budoucnu pak scenárista Taylor Sheridan plánuje na svůj největší hit navázat novým projektem s hercem Matthewem McConaugheym v hlavní roli.

Premiéra: 2024
Index natěšení: 7/10

14. Problém tří těles (Netflix)

Chválená knižní sci-fi se už v Číně jedné adaptace dočkala, za pár měsíců to zkusí Netflix s americkou verzí od tvůrců Hry o trůny. Zásadní bude hned z několika důvodů. Zaprvé se rozsekne, jestli měli hejtři osmé řady GoT pravdu a dvojice scenáristů je skutečně neschopná, zadruhé Netflix hledá další hity o velikosti Stranger Things a s tímhle drahým projektem by rozhodně potřeboval uspět a zatřetí je předloha považována za jednu z nejlepších v rámci žánru, zkazit ji by se tak rovnalo velkému zklamání. Což si Netflix po Zaklínači taktéž nemůže dovolit.

Premiéra: březen 2024
Index natěšení: 7/10

13. Agatha: Darkhold Diaries (Disney+)

Chybět nemůžou ani nadcházející seriály od Marvelu. Letos měl sice dorazit nový Daredevil, toho ale studio musí překopat a kvůli stávkám se premiéra odsouvá až na příští rok. Co však dorazí, je tenhle spin-off WandaVision o čarodějnici Agatě. Pokud bude aspoň z půlky tak originální jako původní komiksový seriál, máme se na co těšit.

Premiéra: 2024
Index natěšení: 7/10

12. Echo (Disney+)

No a rovnou přeskočíme na Echo, seriál o první hluché superhrdince. Ta se už objevila v seriálu Hawkeye, nyní však dostává vlastní spin-off, do kterého se vrátí i záporák Kingpin a taky hrdina Daredevil. Novinka dorazí zkraje roku, a to hned se všemi epizodami. Bude to velký test toho, jak moc akční zvládne Marvel dělat seriály na Disney+. Pokud Echo naplní tužby fandů, je to dobrá známka pro budoucí seriál Daredevil: Born Again. Jestli ne... no, přejeme Kevinovi Feigemu a spol. hodně štěstí.

Premiéra: 10. ledna 2024
Index natěšení: 7/10

11. Vetřelec (FX)

Televizní veterán Noah Hawley nepřestává nadělovat. S koncem roku přistála na FX nová (a nutno říct zatím fenomenální) řada Farga, už v příštím zase dorazí jeho chystaná seriálová verze Vetřelce, v níž bude hrát jednu z hlavních postav Timothy Olyphant. Detaily nevíme, děj by se ale měl odehrávat na Zemi a jako už tradičně by u toho neměli chybět ani děsiví Xenomorphové.

Alien.
Alien. Zdroj: FX
Premiéra: 2024
Index natěšení: 7/10

10. Shōgun (Disney+)

Po novém velkolepém zpracování románu Šógun Jamese Clavella už to nějakou dobu volalo. Jsme rádi, že to nakonec dopadlo dobře a seriál si zjevně vzali na starost tvůrci, kteří zaprvé ctí japonské reálie, zadruhé sehnali skvělé obsazení a zatřetí měli zjevně dost prostředků na to, aby výsledek dopadl tak epicky, jak si zaslouží. Této novinky se už nemůžeme dočkat.

Premiéra: 27. února 2024
Index natěšení: 7/10

9. Mr. & Mrs. Smith (Prime Video)

Jako hrdí milovníci filmu z roku 2005 s Bradem Pittem a Angelinou Jolie (než se vzali, adoptovali hromadu dětí, začali se nesnášet a skončili rozvedení) se seriálové verze jak bojíme, tak jsme na ni mimořádně zvědaví. Obsazení už sice zdaleka není tak sexy, prozkoumat vztah hlavních postav by se ale mohlo v novém zpracování podařit o něco lépe. Jestli si přitom novinka zachová původní suchý humor a hlášky, tak jsme in.

Premiéra: 2. února 2024
Index natěšení: 7/10

8. Banda (Prime Video)

Tady asi není o čem. Homelander a jeho Boys se příští rok vrátí na obrazovky ve čtvrté sérii, a to s další porcí neředěného násilí i humoru. My se už nemůžeme dočkat, až to spousta lidí zase nepochopí, vezme tuto trumpovskou satiru zcela vážně a bude Homelandera oslavovat jako hrdinu lidu, kterého bychom potřebovali i ve skutečném světě. Ach jo.

Premiéra: 2024
Index natěšení: 7/10

7. The Acolyte (Disney+)

Se Star Wars se to má v poslední době tak nějak všelijak, takže dopředu bohužel nejde odhadnout, jestli bude chystaná novinka z období zhruba sto let před Skrytou hrozbou stát za to, či nikoli. Můžeme se každopádně těšit na příběh o temné straně síly, který doplní spousta akčních scén i zajímavé herecké obsazení. Navíc ho má na svědomí autorka seriálu Ruská panenka a tvůrci na něm pracují už pěkně dlouho. Výsledek by tudíž mohl fanoušky předaleké galaxie mile potěšit. Na druhou řadu Andora (která to nejspíš v příštím roce nestihne) se ale stejně těšíme víc.

The Acolyte.
The Acolyte. Zdroj: Disney+
Premiéra: 2024
Index natěšení: 7/10

6. Sympatizant (HBO)

Jestli sis toho ještě nevšiml*a, zbývající seriály tě o tom rozhodně přesvědčí. Příští rok totiž bude z velké části patřit kabelovce HBO. V první polovině roku nás čeká seriál o špiónech s Robertem Downeym Jr. v jedné z hlavních rolí a Čchan-uk Pakem (Podezřelá, Malá bubenice) v režijním křesle. Očekáváme vrcholné drama špičkových kvalit.

Premiéra: 2024
Index natěšení: 8/10

5. Vládcové nebes (Apple TV+)

Bratrstvo neohrožených a Pacifik, dva monumentální válečné seriály z produkce legendárního Stevena Spielberga, už za pár týdnů doplní třetí, tentokrát zaměřený na odvážné piloty. Obsazení je snové, první obrázky a záběry by snad už ani nemohly vypadat lépe. Pokud tě baví téma druhé světové nebo máš jen rád poctivou filmařinu bez kompromisů, není co řešit.

Premiéra: 26. ledna 2024
Index natěšení: 8/10

4. Fallout (Prime Video)

Adaptace her bývaly ještě před pár lety nejen dost ošidné, ale hlavně prokleté. To se letos zlomilo se Super Mariem, ale především díky seriálovému The Last of Us. Novinka Fallout chce pak zjevně jít stejnou cestou, v prvním traileru tudíž nechybí špinavý svět, akce, sympatičtí herci ani solidní dávka pomrkávání na hráče. Ke sledování by navíc neměl být potřeba ochranný oblek, a to se vyplatí!

Premiéra: 12. dubna 2024
Index natěšení: 8/10

3. The Penguin (HBO)

Na dvojku Batmana s Pattinsonem si ještě budeme muset nějaký ten pátek počkat, na první seriálový spin-off s Tučňákem s tváří Colina Farrella ale stačí vydržet do příštího podzimu. Jestli si zachová tu samou estetiku, přidá na gangsterských motivech a Batman nebo Catwoman tu dostanou aspoň cameo, tak se podle nás jedná o jeden z nejlepších seriálů příštího roku už teď.

Premiéra: podzim 2024
Index natěšení: 9/10

2. Temný případ Night Country (HBO)

Ačkoliv se první řadě Temného případu žádné pokračování nevyrovnalo, tenhle nový výlet na Aljašku ponořenou do tmy s okultní vraždou v centru vyhlížíme jako diví. Už jen proto, že role detektivky se tu zhostí Jodie Foster z dokonalého Mlčení jehňátek.

Premiéra: 14. ledna 2024
Index natěšení: 9/10

1. Rod draka (HBO)

Winter is... not coming? Žádné strachy, místo zimy totiž dorazí draci v nové řadě prequelu Hry o trůny, kdy se mezi klanem Targaryenů naplno rozhoří válka. Hlavně se ale v létě vrátí jeden z nejlepších seriálů roku 2022, takže očekávání jsou pochopitelně až u stropu. My se nemůžeme dočkat, jaké parádní bitvy a emocionální dialogy si pro nás tvůrci zase přichystali.

Premiéra: léto 2024
Index natěšení: 10/10
Domů
Sdílet
Diskuse