Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. ledna 2024 10:03
Čas čtení 1:58
Adéla Švehlíková

Outfity inspirované postavami Saltburnu: Oblékni se jako hvězdy filmového hitu

Outfity inspirované postavami Saltburnu: Oblékni se jako hvězdy filmového hitu
Zdroj: Prime / propagační materiál
MÓDA
Uložit Uložené

Aristokratické prostředí, krásné záběry a ještě krásnější filmové postavy. Saltburn už několik týdnů dominuje na příčkách oblíbenosti a mezi gen Z vzbudil doslova mánii.

Sociálními sítěmi se jen hemží content odkazující na saltburnovskou estetiku a my se touto vlnou taky necháváme unést. Z toho důvodu jsme pro tebe připravili tipy na outfity, které jsou inspirované stylem jednotlivých postav tohoto filmu. 

Saltburn
Zdroj: MGM


Ikonická bath scene v podání Barryho Keoghana nebo nespočet editů na Jacoba Elordiho točícího se kolem pole dance tyče – na internetu už několik týdnů panuje šílenství ve spojitosti s tímto filmovým snímkem od režisérky Emerald Fennell


Film pojednává o studentu Oliverovi, který se zhlédne v životě svého okouzlujícího spolužáka Felixe. Následně spolu tráví prázdniny v rozlehlém sídle Felixovy movité rodiny, kde Oliver prožije nezapomenutelné léto. Kromě poutavého děje disponuje tento snímek také velmi silnou estetikou. Z hlediska časoprostoru je zasazený do roku 2006, od čehož se odvíjí taktéž styl oblékání a make-up postav. 

Saltburn.
Saltburn. Zdroj: Warner Bros.


Bootcut jeans, oversized polo košile nebo prvky boho stylu. Veškerý styling má na svědomí kostymérka Sophie Canale, která tímto počinem predikuje módní trendy letošního roku. Pojďme si to ukázat na konkrétních příkladech. 

Oliver 

Z počátku nesmělý a zdrženlivý Ollie, pocházející ze sociálně slabších poměrů, ztělesňuje vzhled typického vysokoškolského nerda. V průběhu děje však herec Barry Keoghan ztvárnil asi šest různých osobností této postavy, což se projevilo i na její vizáži.

Saltburn
Saltburn Zdroj: IMDB/Saltburn

Od oxfordských uniforem přes black tie až po vyšívané bílé sako. Oliverův šatník sestává primárně z formálního oblečení, které se však postupně uvolňuje a stává se víc casual. Co si z toho vzít? Zkus sáhnout po společenských kouscích ve světlejších odstínech barev a neboj se je kombinovat s ležérním oblečením. Vzory a potisky jsou must have!

Saltburn
Saltburn Zdroj: Propagační materiál/Ssense, Zalando, Eyerim, My Theresa, Farfetch, Zalando, Eobuv

Felix

Jacob Elordi zazářil jako charismatický Felix, který je ztělesněním slova cool. Stejně jako Olivera můžeme i Felixe vidět často v obleku, který podléhá dress codu saltburnského sídla.

Saltburn
Saltburn Zdroj: IMDB/Saltburn

Pokud se však jedná o ležérnější outfity, jsou to polo košile a košile jako takové, co tvoří základní prvek Felixova stylu. Nemohly chybět ani širší nohavice u kalhot jakožto typický piece pánské 2000s módy. Nesmíme opomenout ani to, že kostymérka Canale stylizovala postavu do feminního vibu. Combo pánského oblečení s dámskými prvky zde tedy rovněž zastupuje svou roli. 

Saltburn
Saltburn Zdroj: Propagační materiál/Diesel, Ralph Lauren, Sizeer, Zalando, Velkoobchod-piercing shop, Cettire, Ssense

Venetia 

Venetiin excentrický a eklektický styl se špetkou edge představuje jeden z módních highlightů celého Saltburnu. Inspirace Kate Moss, Amy Winehouse nebo Lily Allen, to vše je vidět v jejích fitech, které ve všech případech doplňuje i zapálená cigareta. Šatník Venetie je opakem takzvané clean girl aesthetic, rovnou tak zapomeň na minimalismus a strohé siluety. 

Saltburn
Saltburn Zdroj: IMDB/Saltburn

Zaměř se naopak na výrazné metalické barvy, třpyt, třásně, materiálové struktury a v neposlední řadě na infantilní kousky. Těmi mohou být například sluneční brýle ve tvaru srdíček nebo produkty od značky Nasty Gal.

Saltburn
Saltburn Zdroj: Propagační materiál/Nitryl, Von Dutch, My Theresa, About You, Farfetch, PartyDay, Zara

Elspeth

Šatník postavy Elsbeth sice není prototypem trendů roku 2006, na stylu mu to však neubírá. Elegantní róby a uvolněné siluety jsou nadčasovým oděvem, který podtrhuje vytříbené chování této hlavní hrdinky. 

Saltburn
Saltburn Zdroj: IMDB/Saltburn

V outfitech Elspeth se objevují také boho prvky, které evokují styl subkultury hippies. Z toho plyne, že při vytváření vlastního looku se neobejdeš bez vzorů, zemitých barev, uvolněných tvarů a spousty maximalistických doplňků. 

Saltburn
Saltburn Zdroj: Propagační materiál/Calzedonia, Farfetch, Gucci, Acne Studios, Eobuv, Cettire, Etsy
Domů
Sdílet
Diskuse