Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. února 2024 14:59
Čas čtení 0:58
Monika Růžičková

Jsi tu pro mě? Na TikToku frčí pomerančový trend, který otestuje tvůj vztah

Jsi tu pro mě? Na TikToku frčí pomerančový trend, který otestuje tvůj vztah
Zdroj: Pexels / Katana /volně k užití
ZAJÍMAVOSTI O VZTAZÍCH A LÁSCE TIKTOK VZTAHY
Uložit Uložené

Na TikToku se rozjel nový trend. Požádáš partnera*partnerku o oloupaný pomeranč a uvidíš, co se stane. Můžeš něco opravdu zjistit?

V ideálním světě by měl*a partner*ka donést perfektně oloupaný pomeranč a plusové body dostat za rozdělení na měsíčky. Záleží také, jakým způsobem ti pomeranč podá a jaké nádobí zvolí.

Doporučeno
Chystá se návrat Peaky Blinders? Cillian Murphy se chce znovu vrátit ke kultovnímu seriálu Chystá se návrat Peaky Blinders? Cillian Murphy se chce znovu vrátit ke kultovnímu seriálu 11. února 2024 14:41

Pokud se partner*ka na nic neptá a podá ti oloupaný pomeranč, jeho*její láska by měla být skutečná. Pokud ale odmítne, láska by měla být prázdná. 

Tento nevědecký experiment získal vekou popularitu na TikToku a lidé nahrávají tisíce videí, kde žádají své partnery*partnerky o pomeranč. 

Co na tento trend říká odborná veřejnost?

„Celý intimní vztah se nedá shrnout do toho, co partner udělá, nebo neudělá s pomerančem,“ říká psycholožka Alexandra Solomon. 

Odbornice specializující se na vztahy uvedla, že to může souviset s cishetero společenským chováním, kde jsou ženy socializovány k tomu, aby pomáhaly druhým, a je jim často nepříjemné žádat o něco pro sebe. 

Pokud na někoho myslíš a děláš věci automaticky, aniž by tě o ně druhý požádal, může ti být líto, že druhý starost neopětuje. Jazyky lásky existují a každý to máme jinak. 

„Možná vám váš partner neloupe pomeranč, ale jde s vámi na procházku a hodinu si s vámi povídá o krizi, která se stala v práci. Možná neoloupe pomeranč, ale vezme vaši maminku na oběd, aby jí zlepšil náladu,“ doplnila psycholožka.

Vtipný trend si tedy můžeš zkusit taky, ale jak radí odbornice, raději mluv o tom, co chceš, na přímo. 

Domů
Sdílet
Diskuse