Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
6. března 2024 9:00
Čas čtení 1:58
Adéla Švehlíková

Je v zajetí psychopata, nebo se jen snaží o umělecký projev? Poznej manželku Kanyeho Westa Biancu Censori

 Je v zajetí psychopata, nebo se jen snaží o umělecký projev? Poznej manželku Kanyeho Westa Biancu Censori
Zdroj: Getty Images/Bianca Censori
KULTURA CELEBRITY KANYE WEST
Uložit Uložené

Druhou manželku Kanyeho Westa Biancu Censori mnozí označují za rapperovu oběť. Nic však není tak jednoznačné, jak se na první pohled může zdát. Dozvěď se víc o této nyní už právoplatné módní ikoně.

Neuběhl ani rok po rozvodu slavného páru Kim Kardashian a Kanyeho Westa v roce 2022 a rapper přezdívaný jako Ye do toho o pár měsíců později znovu praštil. Tentokrát však s o 17 let mladší Australankou jménem Bianca Censori

Bianca Censori a Kanye West.
Bianca Censori a Kanye West. Zdroj: Khrome/ The Daily Stardust / BACKGRID/ volně k užití


Nelze popřít, že kolem Kanyeho budí ve společnosti poprask úplně vše a jeho vztahy nejsou výjimkou. Když pomineme Kim Kardashian, za zmínku stojí rapperova aféra s herečkou a modelkou Julií Fox. Stačilo jen pár týdnů vztahu s rapperem a Julia se z téměř neznámé herečky proměnila v celosvětovou fashion girlie, která sklízí úspěchy doteď. 

Julia Fox
Zdroj: Edward Berthelot/Getty Images


Podobně tomu je i v případě Biancy, kterou po boku Westa pronásledují paparazzi téměř na každém kroku, přičemž jejich společné fashion looky přepisují snad všechny zažité konvence. Kde se však Bianca tak z čista jasna objevila?


V Kanyeho společnosti Yeezy pracuje na pozici vedoucí architektury od roku 2020. Bianca tak není žádné béčko. O tom vypovídá i její dosažení magisterského titulu v oboru architektury, který získala na Univerzitě v Melbourne. 

Bianca Censori.
Bianca Censori. Zdroj: LinkedIn/Bianca Censori


Už jako dítě ji přitahovaly tvůrčí činnosti a umění. Lásku k designu a cit pro estetiku podnítil u Biancy hlavně vztah s její tetou, která svou neteř seznamovala s filmy a uměleckými či architektonickými díly. Na toto téma se Censori rozpovídala v listopadu roku 2021 pro magazín Hypebeast, který byl ale později stažen. V rozhovoru také prozradila, že pro ni architektura ztělesňuje spojení umění a pragmatiky. Byť chtěla být vždy sochařkou, architekturu vnímá jako největší umělecké gesto na zemském povrchu. 

Doporučeno
Co nevíš o Zendaye: Tajně chodila s hercem z Euforie, začala kariéru po boku hvězdy Onlyfans a mohla být basketbalistkou Co nevíš o Zendaye: Tajně chodila s hercem z Euforie, začala kariéru po boku hvězdy Onlyfans a mohla být basketbalistkou 14. března 2024 14:00

Umělecké cítění tak této ženě koluje v žilách – a i to může mít vliv na její kontroverzní oděvní looky. Po svazku Biancy a Kanyeho v roce 2023 zaznamenal šatník Censori velký makeover. Mnohé magazíny uvádějí, že rapper určuje, v čem jeho žena smí chodit a v čem ne. Spousta fanoušků také projevila o Biancu starost kvůli její drastické vizuální změně. Spekulují, že za vším stojí Westova touha mít nad svou drahou polovičkou kontrolu. 

Kanye West, Bianca Censori
Zdroj: Twitter/@adcnews_online

Ruku na srdce, všichni se asi shodneme, že v některých případech jsou Biančiny fity takzvaně too much. Průhledné punčocháče a topy, které víc odhalují, než zahalují, mohou být pro konzervativnější povahy opravdu silným šálkem kávy. Na druhou stranu, nikdo z nás neví, jaký záměr se k těmto kouskům váže. Některé umělecké směry aspirují na to, aby nás šokovaly a pobuřovaly, a to rovněž v oděvní tvorbě. 

Kanye West, Bianca Censori
Zdroj: Instagram/@arkangel

Několik zdrojů taktéž uvádí, že Bianca měla k vyzývavému způsobu oblékání blízko ještě před vztahem s Kanyem. To by spekulace o údajném rapperově nátlaku na šatník jeho ženy trochu rozptýlilo. Za vzhledem Biancy stojí Laura Beham z curyšského designérského kolektivu Prototypes. Většinou se jedná o záležitost jednoho dne, kdy celý tým skrze pokyny slavného páru pracuje na zakázce. 

Je tedy mladá Australanka pouze doplňkem CEO společnosti Yeezy, nebo samostatnou jednotkou, která si libuje v expresivním vyjadřování? To záleží na názoru každého z nás. Green flagem je však za nás alespoň to, že Westovy děti vypadají ve společnosti jeho nové choti šťastně. A všichni víme, že to se u North West moc často nestává.

Domů
Sdílet
Diskuse