Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
10. března 2024 13:29
Čas čtení 0:26
Karolína Fejtová

Google přichází s novinkou. Pokud používáš tuhle aplikaci, čeká tě změna

Google přichází s novinkou. Pokud používáš tuhle aplikaci, čeká tě změna
Zdroj: TASR/AP
ČESKO GOOGLE
Uložit Uložené

Společnost Google přichází s novou službou v aplikaci Google Lens, pomocí níž můžeš zacházet s obrázky ze své galerie. O co se jedná a co všechno přinese?

Google Lens doposud neukládalo fotky, které byly přes aplikaci pořízeny, lokálně do zařízení. Pokud jsi chtěl*a svou fotku použít později, musel*a sis ji nejdřív uložit nebo vyfotit skrz fotoaparát a až poté nahrát do Lens. To teď ale končí. Vývojáři totiž zařadili automatické ukládání fotek do historie. S informací přišel web Svět Androida.

Doporučeno
Český lev 2024: Nejlepším filmem je snímek Bratři, bodovala Volha i Bod obnovy. Podívej se na kompletní výsledky Český lev 2024: Nejlepším filmem je snímek Bratři, bodovala Volha i Bod obnovy. Podívej se na kompletní výsledky 9. března 2024 22:36

K obrázkům přímo z Lens se dostaneš pomocí panelu pro zobrazení aktivity v Google účtu. Aby to ale šlo, musíš povolit funkci zvanou „Include Visual Search History“ v panelu „Aktivita na webu a v aplikacích“. Stále to není úplně nejjednodušší cesta, avšak alespoň své fotky úplně neztratíš.

Funkce bude plně k dispozici všem uživatelům, včetně těch českých, během následujících týdnů.

Domů
Sdílet
Diskuse