Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
19. března 2024 11:00
Čas čtení 0:32
Anna-Marie Hanzlíková

Nesbø míří na Netflix! Nového seriálu se tentokrát chopí samotný autor

Nesbø míří na Netflix! Nového seriálu se tentokrát chopí samotný autor
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY KRIMI KRIMI SERIÁLY NORSKO NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Miluješ severské kriminálky? Netflix ti udělá radost, spojuje síly s Joem Nesbøm a společně natočí seriál o Harrym Holeovi podle knihy The Devil's Star.

Netflix slaví se žánrem nordic noir, tedy se známými skandinávskými kriminálkami, úspěch už řadu let. Teď ve Stockholmu oznámil, že další novinkou bude seriál na motivy kultovní knižní série slavného spisovatele Joa Nesbøho.

Doporučeno
Netflixu už několik dní vládne stylová gangsterka. Váže se na populární film Netflixu už několik dní vládne stylová gangsterka. Váže se na populární film 13. března 2024 14:30

Ten proslul svou sérií detektivek o svérázném detektivovi Harrym Holeovi. Seriálu se dočká pátý díl série, kniha do češtiny překládaná jako Pentagram. V angličtině se kniha prodává pod názvem The Devil's Star, stejný titul ponese i seriál. Dočkat bychom se ho měli v roce 2026.

Nejedná se samozřejmě o první adaptaci díla Joa Nesbøho. V roce 2011 se na základě jeho předlohy natočil film Lovci hlav, zfilmován byl i Sněhulák. Právě druhý zmíněný se ale setkal se smíšenými reakcemi, lidé si často z filmu dělali nevybíravou legraci a stal se předmětem mnoha memů. Možná i kvůli tomu se teď úspěšný Nor rozhodl ujmout scénáře sám. 

Domů
Sdílet
Diskuse