Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2024 12:15
Čas čtení 1:12
Veronika Ábelová

Nad Prahou proběhne dronová show. Odkud padesátimetrové obrazy zvířat nejlépe uvidíš?

Nad Prahou proběhne dronová show. Odkud padesátimetrové obrazy zvířat nejlépe uvidíš?
Zdroj: Unsplash/Azamat Esmurziyev/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI PRAHA
Uložit Uložené

Tvůrci nového filmu Gump – jsme dvojka ve spolupráci s hlavním městem připravili velkolepou dronovou show. Hlavní myšlenkou je nahradit ohňostroje, které jsou v Praze od roku 2020 zakázané.

Dronová show se bude konat v úterý 26. března od 19 hodin a přijít se na ni můžeš podívat úplně zadarmo. Nad Prahou se objeví padesátimetrové obrazy zvířat s doprovodem hudby. Celá podívaná by měla trvat přibližně 20 minut a bude se konat pouze za příznivého počasí.

Doporučeno
Tohle jsou nejhůře hodnocené české seriály všech dob. Který je v první pětici? Tohle jsou nejhůře hodnocené české seriály všech dob. Který je v první pětici? 21. března 2024 7:45

Nejlépe ji uvidíš z náplavky na Rašínově nábřeží a ze smíchovské náplavky ve směru proti proudu řeky. Dronová show by mohla být cestou, jak bezpečně a udržitelně poskytnout široké veřejnosti atraktivní show a přitom nahradit ohňostroje.

Pyrotechnika ubližuje psům a dalším zvířatům, která hluk a světla polekají. Ohňostroje přináší stres nejenom jim, ale i lidem. Praha proto v roce 2020 zakázala používat zábavní pyrotechniky na silvestra a na Nový rok v centru Prahy a v blízkosti nemocnic, parků, útulků nebo veterinárních stanic.

Samotní tvůrci filmu Gump chtějí dronovou show upozornit na to, že ohňostroje zvířata jen děsí. „Dlouhou dobu se snažíme upozorňovat, snad jako všichni pejskaři a lidé, kteří mají rádi přírodu, že ohňostroje a bouchání petard na nebe a vůbec do společnosti nepatří,“ vysvětlil autor knižní předlohy a producent filmového Gumpa Filip Rožek.

film gump
Zdroj: Portál hlavního města Prahy/ Dronová show Gumpova příběhu/ propagační materiál

S tím se ztotožňuje i náměstek pražského primátora pro kulturu Jiří Pospíšil (TOP 09). „Různé zkušenosti ukazují, že profesionální dronové show jsou cestou, která lidem přináší atraktivní podívanou na nebi a současně neubližuje zvířatům,“ uvedl. Na rozdíl od klasického ohňostroje bude světelná dronová show méně hlučná a bez kouře. Díky technologiím bude show pro diváctvo atraktivní a bezpečná.

Doporučeno
Naked Attraction konečně v Česku? Castingy už běží Naked Attraction konečně v Česku? Castingy už běží 21. března 2024 10:55

Diváky a divačky unikátního představení přivítá hlas herce Ivana Trojana, který filmového psího hrdinu namluvil. Se svou písní Protože to nevzdám vystoupí zpěvačka Olga Lounová. Potom už ve výšce 70 metrů za hudebního doprovodu Ondřeje Brzobohatého začne světelná show s obrazy zvířat, která se v druhém díle filmu objeví. Snímek Gump jsme dvojka bude mít v kinech premiéru o dva dny později, a to 28. března.

Domů
Sdílet
Diskuse