Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2024 8:00
Čas čtení 2:37
Adéla Švehlíková

Baleríny, loafers nebo mules? Obuj se na jaře podle svého znamení zvěrokruhu

Baleríny, loafers nebo mules? Obuj se na jaře podle svého znamení zvěrokruhu
Zdroj: Propagační materiál/Zalando, Cos, Farfetch, Vagabond
MÓDA FASHION TIPY
Uložit Uložené

Najít ten správný pár bot může dát pořádně zabrat. Nevíš, jestli investovat peníze do sneakers, anebo jít cestou spíše elegantnější obuvi? Pomůžeme ti nenápadným vodítkem.

A tím vodítkem mohou být například znamení zvěrokruhu. Ke každému znamení se váží specifické atributy, které ti můžou pomoci rozhodnout se pro tu správnou estetiku na letošní jaro. Vybrali jsme cool jarní boty pro každé star sign, které uspokojí potřeby i těch nejnáročnějších jedinců.  

Tipy na jarní obuv.
Tipy na jarní obuv. Zdroj: Propagační materiál/Vagabond

Beran

Jasnou volbou pro toto energické a vášnivé znamení jsou biker boots. Jejich robustní silueta evokuje drsnou slupku, kterou disponují i lidé narození ve znamení Berana. A jelikož se o Beranech říká, že jsou průkopníci, biker boots jsou pro jejich životní cestu jako stvořené. Navíc se jedna o nadčasový piece, který je možné využít téměř každou sezónu, a to rovnou po dobu několika let. 

Biker boots.
Biker boots. Zdroj: Propagační materiál/Vagabond

Býk

Není tajemstvím, že se Býci rádi obklopují kvalitními materiálními věcmi. Z hlediska estetiky bychom jim mohli přisoudit cottage core a obecně elegantní a nadčasové kousky. Z toho důvodu jsou pro toto znamení cowboy boots ideální volbou. Jejich unikátní silueta vykouzlí z každého fitu 10/10, ať už se rozhodneš pro basic, nebo odvážnější kreace. 

Cowboy boots.
Cowboy boots. Zdroj: Propagační materiál/Zalando

Blíženci

Pro Blížence tu máme ikonické tenisky Rick Owens DRKSHDW, které stojí za investici nějaké té koruny navíc. Jedná se o streetwearový kousek, který vyniká svým futuristickým designem. Blíženci jsou navíc otevřeni všemu novému. Nudné a konzervativní boty tak u těchto lidí jen tak neuvidíš. 

Rick Owens.
Rick Owens. Zdroj: Propagační materiál/Farfetch

Rak

Stejně jako ostatní vodní znamení se i Raci vyznačují silnou emocionální stránkou. Proto se zde přikláníme k výběru subtilnější obuvi, která vyzdvihne jejich křehkost. Skvělou volbou jsou za nás mules. Jedná se v podstatě o elegantnější slip-ons, které se ve většině případů objevují na menším podpatku. V kombinaci se silonkami nebo barevnými ponožkami tak na jaře bezesporu zazáříš.

Mules.
Mules. Zdroj: Propagační materiál/Cos

Lev 

Dominantní energie Lvů touží po pozornosti. Té mohou dosáhnout třeba díky modelu Handball Spezial od značky Adidas. Provedení v kombinaci zemitých odstínů barev a černé evokuje samo o sobě lva jako takového. Tuto paralelu jsme nemohli přehlédnout, a proto bys měl*a tuto možnost zvážit i ty.

Adidas Spezial.
Adidas Spezial. Zdroj: Propagační materiál/Zalando

Panna

Praktičnost, minimalismus a špetka konzervatismu. I tak bychom mohli stručně definovat loafers, stejně jako lidi narozené ve znamení Panny. Loafers neboli mokasíny nejsou žádnou novinkou, co takhle však jít do jejich béžové varianty? Béžová barva je klasika, která je však mnohdy zbytečně opomíjená. Na botách ji tak proto chceme vidět častěji. Panny, it's your turn.  

Loafers.
Loafers. Zdroj: Propagační materiál/Zalando

Váhy 

Mírumilovným Váhám náleží stejně tak mírumilovné baleríny. Tato cute obuv naprosto matchuje s fairy corem, který je s tímto znamením spojen, a proto s touto volbou nelze šlápnout vedle. Baleríny navíc dominují na předních příčkách oblíbené obuvi už několik měsíců, a proto jsou nepostradatelnou součástí i letošních jarních looků.

Baleríny.
Baleríny. Zdroj: Propagační materiál/Vagabond

Štír

Pro tajemné Štíry jsme vybrali loafers na podpatku. Ty podpoří eleganci a smyslnost těchto jedinců, stejně jako vzbuzování main character dojmu. Poměrně nekonvenční kombinace mokasín a lodiček tak Štírům zajistí předběhnutí trendů ještě předtím, než tento typ obuvi zcela pronikne do mainstreamu. 

Loafers na podpatku.
Loafers na podpatku. Zdroj: Propagační materiál/Cos

Střelec 

Co si budeme, pohled na pár bot Onitsuka Tiger v signature žlutém provedení prostě instantně zlepší náladu. Model Mexico 66 ve zmiňované svítivě žluté jednoduše matchuje s nezávislým a cestovatelským duchem Střelců. Byť se nejedná o trendovou novinku, stále s nimi lze pořádně zaválet. 

Onitsuka Tiger.
Onitsuka Tiger. Zdroj: Propagační materiál/Zalando

Kozoroh

Kozorozi si potrpí na tradicích, praktičnosti a minimalismu. Trefou do černého jsou tak sandály. Nepředstavuj si však pod sandály českou specialitu, kdy si do trekových bot natáhneš bílé ponožky. Sandálová obuv má rovnou několik siluet, které působí sofistikovaně a luxusně.

Sandály.
Sandály. Zdroj: Propagační materiál/Zalando

Vodnář

Vodnáři jsou ve svém šatníku otevřeni rovnou několika inspiračním zdrojům. Pro tento eklektický způsob oblékání se výborně hodí kožené slides. Kombinace pantoflů, kvality, komfortu a designu je něco, co dostane do kolen každého Vodnáře. Kožené slides jsou navíc fresh kouskem, který můžeš sladit prakticky se vším a výsledek bude vždy vypadat skvěle.

Kožené slides.
Kožené slides. Zdroj: Propagační materiál/Cos

Ryby

Daydreaming zrozenců tohoto znamení si žádá stejně tak dreamy Mary Jane mokasíny. Ty evokují něhu a měkkost, což jsou klíčová slova asociující právě znamení Ryb. Typů Mary Jane je rovnou několik. Jak ploché, tak na platformě, vybírat lze opravdu z nepřeberného množství. Ať už se však rozhodneš jakkoliv, o stylovou jarní obuv máš s Mary Jane postaráno. 

Mary Janes
Mary Janes Zdroj: Propagační materiál/Mytheresa
Domů
Sdílet
Diskuse