Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
dnes 23. dubna 2024 9:00
Čas čtení 4:15
Ondřej Jarůšek

Česká hra Kingdom Come: Deliverance 2 bude událostí roku. To je 7 důvodů, proč bude titul lepší než jednička

Česká hra Kingdom Come: Deliverance 2 bude událostí roku. To je 7 důvodů, proč bude titul lepší než jednička
Zdroj: Warhorse Studios/propagační materiál
TECH GAMING NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Česká hra Kingdom Come: Deliverance dobyla svět a vše nasvědčuje tomu, že by se to mohlo povést i druhému dílu. Jindřich ze Skalice se vrátí ještě letos a pro mnohé půjde o jednu z největších, ne-li největší herní událost roku.

Miliony prodaných kopií, spousta nadšených recenzí a reakcí fanoušků. První díl Kingdom Come: Deliverance se zapsal do historie české herní tvorby a po dlouhých šesti letech tým z Warhorse Studios vydá vysoce očekávané pokračování. Co o hře už víme, co od ní můžeme čekat a proč by mohla předčit jedničku? Čekají tě v ní například epické lokace jako středověká Kutná Hora nebo hrad Trosky. 

kingdom come 2
Zdroj: Warhorse Studios/propagační materiál

Více peněž, lidí a zkušeností

První díl Kingdom Come se stal světovým fenoménem a jeho komerční úspěch umožnil studiu, aby se rozrostlo o nové talentované členy. Na pokračování středověkého RPG hitu tak pracuje početnější tým, než tomu bylo v případě jedničky, studio má na jeho výrobu více finančních prostředků a v neposlední řadě už studio může těžit ze zkušeností, které během vývoje prvního dílu získalo. A případně se i poučit z chyb. Rozšířil se i počet herců, kteří jsou součástí tvorby hry a studio dokonce vyvinulo vlastní systém na animaci obličejů. Vše tak nasvědčuje tomu, že studio chce první díl překonat naprosto v každém směru.

Daleko větší a bohatší svět

Jednička Kingom Come: Deliverance přenesla hráče do středočeského Posázaví. Kromě přírody, vesniček a hradů jsme navštívili i menší městečka, ve dvojce nás však čeká vůbec poprvé výlet do obrovského, živoucího města – do Kutné Hory. Právě zde a v jejím okolí se má velká část hry a questů odehrávat. Autoři se netají velkými ambicemi, které do tvorby této ve své době majestátní metropole významné pro těžbu stříbra vkládají a ostatně už i krátké ukázky, o které se při prezentaci hry podělili, napovídají, že by mohlo jít o opravdu působivé dějiště.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš hry vytvořené podle slavných filmů? KVÍZ: Jak dobře znáš hry vytvořené podle slavných filmů? 4. dubna 2024 11:00

Další mapu hry bude tvořit Český ráj s impozantním hradem Trosky. Právě na této mapě má hra začít a poté se s naším hrdinou přemístíme do zmíněné Kutné Hory. Čeká nás bohatá příroda, památky, krčmy, lázně a spousta dalších míst, která budeme moct objevovat a navštěvovat. Dohromady má být rozloha herního světa asi dvakrát větší než v jedničce a o poznání delší má být i celková délka cut scén. „V původní hře jsme měli zhruba tři hodiny animací. Teď mají přes pět hodin,“ uvedl Daniel Vávra, který stojí v čele studia.

Vylepšená hratelnost

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 158526 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • S jakými zbraněmi budeš moct bojovat ve dvojce Kingdom Come?
  • Za špatné chování ti může hrozit pokuta, vězení či dokonce ocejchování.
  • Kdo bude hlavní postava hry?
  • NPC postavy si budou pamatovat tvoje chování. Jaké reakce od nich můžeš čekat?
  • Pro jaké konzole bude dostupný český dabing?
Domů
Sdílet
Diskuse