Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Holešovická tržnice.
24. dubna 2024 17:30
Čas čtení 1:05
Sponzorovaný obsah

Užij si kousek New Yorku v Praze a ochutnej ty nejlepší sendviče

Užij si kousek New Yorku v Praze a ochutnej ty nejlepší sendviče
Zdroj: Holešovická tržnice
GASTRO KAM NA JÍDLO
Uložit Uložené

Vychutnej si pohodový den plný skvělého jídla, pití a nezapomenutelné atmosféry.

Miluješ delikátní chutě a poctivé suroviny? Tak si nenech ujít druhý ročník festivalu PASTRAMI POP-UP, který se koná už 25. dubna v holešovické tržnici.

pastrami pop-up
Zdroj: PASTRAMI POP-UP

Od 11:00 do 22:00 se můžeš těšit na pestrou nabídku pastrami sendvičů v nejrůznějších variacích, od klasiku až po novinky od zkušených mistrů i nováčků.

Nechybí ani vegetariánské a veganské speciality pro ty, kteří maso nejedí. K lahodnému jídlu si můžeš vychutnat vynikající pivo z pivovaru Falkon nebo koktejl z MOVE baru. A sladkou tečkou na závěr budou lahodné tvarohové koblížky od GULE.

pastrami pop-up
Zdroj: PASTRAMI POP-UP
Pastrami je sendvič nejčastěji z hovězího masa a jeho příprava je časově náročná. Maso se několik dní marinuje v solném roztoku a tajné směsi koření, následně se udí, vaří a v posledním kroku zkušeně krájí na tenké plátky. Tradičně se podává s chlebem. V sendviči se maso chuťově propojí s kyselou okurkou a hořčicí, někdy s kysaným zelím. Vyhlášená newyorská pochoutka má kořeny v rumunské kuchyni. Pochází ze slova „a păstra“ – uchovat. Jednalo se o způsob, kdy karpatští venkované a pastevci používali uzení jako způsob pro uchování masa.

Atmosféru festivalu doladí hudba DJe Tea Jay Iva a DJe Gadja, kteří tě provedou světem latin jazzu, funky, soulu a afrobeatu. PASTRAMI POP-UP vol. II je ideální příležitostí pro pohodový den s přáteli nebo rodinou plnou skvělého jídla, pití a hudby. Vstup je zdarma a stavit se můžeš kdykoli během dne. Tak neváhej a doraz. 

  • Tip
    Nezapomeň si s sebou vzít hotovost, ne všude se bude dát platit kartou.
    Festival se koná za každého počasí, takže se obleč podle aktuální předpovědi.
    Pokud máš rád*a pálivé jídlo, nezapomeň si s sebou vzít i oblíbenou pikantní omáčku.

Ochutnej atmosféru loňského ročníku v galerii:

pastrami pop-uppastrami pop-uppastrami pop-uppastrami pop-up
Zobrazit galerii
(8)
Domů
Sdílet
Diskuse