Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2024 8:00
Čas čtení 4:27
Ondřej Jarůšek

Šokující zvrat i pekelné války! Toto byl turnaj Oktagon 57 plný hvězd a velkolepých bitev

Šokující zvrat i pekelné války! Toto byl turnaj Oktagon 57 plný hvězd a velkolepých bitev
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Bojová organizace Oktagon MMA ve Frankfurtu uspořádala další velký galavečer. Ten nabídl hned několik ženských duelů i bitvu v rámci milionové pyramidy Tipsport Gamechanger.

Velké zvraty, zběsilé války i šokující výsledky. Sobotní turnaj Oktagon 57 ve Frankfurtu přinesl celkem dvanáct duelů, ve kterých nebylo o pořádnou akci a velkolepá ukončení nouze. V boji padl jeden z největších favoritů a slovenský obr, který se zdál být těsně před ukončením, předvedl neuvěřitelný obrat. Podívej se, jak celá akce probíhala.

OKTAGON57OKTAGON57OKTAGON57OKTAGON57
Zobrazit galerii
(16)

Tvrdá ukončení už na začátku 

Na první ukončení večera nemuseli diváci a divačky čekat vůbec dlouho. Dočkali se jej totiž hned v úvodním zápase galavečera. V tom se proti sobě postavily začínající zápasnice Erika Tomm a Haifa Reso v rámci semifinále německé verze Projektu Y. Ačkoliv větší zkušenosti a dovednosti byly patrné na straně Eriky Tomm, houževnatá lvice Haifa Reso zápas urvala na svou stranu hlavně díky svému bojovému duchu. Ve třetím kole soupeřku na zemi ubila a ve své premiéře tak oslavila důležitou výhru, která z ní udělala první finalistku Projektu Y.

A ještě rychlejší ukončení přinesl druhý ze semifinálových duelů. V tom proti sobě poměřily síly Laura Kirtzel a Sandra Peterhoff. Laura Kirtzel na nic nečekala a své soupeřce prakticky nedala šanci. Hned v úvodu boje se jí podařilo zápas přenést na zem, kde se soupeřce dostala do zad a po chvíli nasadila škrcení. Sandra Peterhoff se sice snažila vzdorovat, ale nakonec boj odklepala. Laura Kirtzel tak po jednostranném výkonu postoupila do finále Projektu Y, kde na ni bude čekat vítězka předchozího zápasu Haifa Reso.

OKTAGON57
Zdroj: OKTAGON MMA

Napínavý boj až do konce 

Pod nejvyrovnanější zápas večera se podepsali Endrit Brajshori a Tayo Odunjo. V prvním kole těžil Odunjo díky dominanci na zemi, v druhém kole si však Brajshori připsal výstavní knock-down, díky kterému začal tahat za delší konec. Brajshrori svému soupeři navíc způsobil i pořádně hlubokou tržnou ránu na obličeji a cutmani měli co dělat, aby se jim podařilo krvácení zastavit.

Doporučeno
Trenér Jiřího Procházky: Jdeme získat zpátky titul UFC. Na akcích Fusion se rodí nové hvězdy českého MMA Trenér Jiřího Procházky: Jdeme získat zpátky titul UFC. Na akcích Fusion se rodí nové hvězdy českého MMA 2. května 2024 11:00

Do třetího kola, které bylo tím rozhodujícím, nastoupili oba poněkud opatrně a za celou dobu nepřišla ani z jedné strany výrazná převaha. Až do posledních chvil tak nebylo jasné, jak tato napínavá bitva dopadne. Těsným poměrem 2:1 na body nakonec bodoví rozhodčí prohlásili za vítěze Endrita Bajshoriho, který svému soupeři vrátil porážku z loňského roku a svou aktuální sérii výher protáhl na dvě v řadě.

OKTAGON57
Zdroj: OKTAGON MMA

Protagonistkami posledního ženského zápasu večera se staly Američanka Mallory Martin a Polka Anita Bekus. A ze strany Martin šlo o tah na jednu bránu. V boji vsadila na kombinaci úderů z přední a zadní ruky, na což Bekus jednoduše nedokázala najít odpověď a prakticky se vůbec nedostala do zápasu. Mallory Martin si tak svým soustředěným výkonem po třech kolech došla pro jednohlasnou výhru na body.

Budoucí šampion? 

Chorvatská jednička muší váhy Stipe Brčić přijela do Oktagonu rozbouřit vody nejlehčí divize. Narazil však na gruzínského borce Bena Adamiu, který sice v prvním kole pocítil ostrý postoj Chorvata, ale v druhém i třetím kole uplatnil své dovednosti na zemi, které mu nakonec zajistily jednohlasnou výhru na body. Díváme se na příštího vyzývatele o pás šampiona muší váhy?

Předzápasová karta vyvrcholila opravdovým ohňostrojem. V kleci proti sobě tváří v tvář stanuli dosud neporažený Max Holzer a finský zápasník Eemil Kurhela. Přestřelky v prvním kole střídala akce na zemi a divoké tempo si bojovníci udrželi i v kole druhém. Během druhé pětiminutovky se Holzer u pletiva dostal svému soupeři do zad, z této pozice mu pak nasadil škrcení a přinutil jej zápas odklepat. Max Holzer touto velkou výhrou prodloužil svou šňůru neporaženosti na osm skalpů v řadě.

OKTAGON57
Zdroj: OKTAGON MMA

Český bojovník zazářil 

Hlavní kartu otevřel český střelec Matouš Kohout, který se vrátil po prohře s bývalým šampionem. Tentokrát jej v kleci čekal Islam Khapilaev, který na domácí půdě nastoupil do svého prvního boje v organizaci. Nejednalo se však o příliš vydařenou premiéru. Zkušený postojář Kohout dal svému soupeři pocítit svou sílu uprostřed klece i u pletiva a německého zápasníka s přehledem rozstřílel. Po třech kolech tak nemohlo být pochyb o Kohoutově výhře 3:0 na body.

Doporučeno
Black Panther: „Vyrůstal jsem v drsné čtvrti, pouliční rvačky mě dostaly do vězení.“ K drastické změně Keitu přinutil sestřin pláč Black Panther: „Vyrůstal jsem v drsné čtvrti, pouliční rvačky mě dostaly do vězení.“ K drastické změně Keitu přinutil sestřin pláč 1. května 2024 11:30

Účastníci loňské pyramidy Tipsport Gamechanger Louis Glismann a Lukasz Siwiec se na sobotním galavečeru postarali o přehlídku nádherných grapplingových výměn. Polák Siwiec nastoupil do prvního kola ve velkém stylu, s přibývajícím časem se však začal zápas vyvíjet ve prospěch Glismanna, který si po patnácti minutách vysloužil vítězství 3:0 na body. Oba si však sáhli na dno sil.

Obrovský favorit padl 

Na sobotním turnaji nechyběl ani jeden velký šok. Jeden z největších favoritů turnaje a bývalý šampion Mate Sanikidze v zápase nečekaně podlehl Farbodu Nezhadovi, který gruzínskému zápasníkovi přichystal jeho první porážku v Oktagonu.

Nezhad strávil velkou část patnácti minut přilepený na svém soupeři, který mu silově nestačil, a po většinu boje se íránský outsider nenechal nijak zásadně ohrozit. V závěru zápasu se sice Sanikidzemu podařilo otevřít soupeři v obličeji tržnou ránu, Nezhad už ale dokázal boj takticky ukontrolovat a výhrou 3:0 na body se postaral o největší překvapení večera.

OKTAGON57
Zdroj: OKTAGON MMA

Obrův obrat

Po rekordně rychlé porážce s Karlosem Vémolou se Pavol Langer vrátil velkolepě do akce. Jeho soupeřem se stal přední německý bijec Marc Dousis, který hned v úvodu dal najevo, že zápas bude chtít rozhodnout co nejdřív. Langera zasypal tvrdými údery, kterými slovenského obra dostal do problémů a rozbil mu nos.

Doporučeno
Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky 21. dubna 2024 7:47

Zčistajasna však Langer vystřelil koleno na hlavu soupeře, což bylo začátkem Dousisova konce. Otřeseného Němce poslal Langer následnými údery k zemi, kde přidal pár posledních kladiv, a rozhodčí zápas ukončil. Po neskutečném boji Langer poděkoval svému týmu a vítězství věnoval své mámě a manželce.

OKTAGON57
Zdroj: OKTAGON MMA

Hlavní předzápas patřil odloženému duelu Losene Keita vs. Agy Sardari, kteří se porvali o postup v rámci milionové pyramidy Tipsport Gamechanger. Belgický ostrostřelec Keita byl považován za největšího favorita turnaje, nizozemský outsider mu však přichystal pořádně těžké chvilky. Keita si na svou stranu připsal první dvě kola, v tom posledním se však dostal v postoji do velkých problémů a zdálo se, že Sardari není daleko od toho, aby šampiona ukončil. Keita však krizi přežil a došel si pro jednohlasnou výhru na body, která je pro něj vstupenkou do dalšího kola pyramidy.

Krvavá válka jako hlavní zápas 

Naplněná hala v hlavním zápase přivítala Christiana Eckerlina a Miroslava Brože. Český bojovník se však musel vypořádat s bučením, které se jeho směrem z části publika ozývalo. Takřka celá aréna přišla podpořit tamní hvězdu Christiana Eckerlina, jehož nástup do klece byl opět naprosto elektrizující.

OKTAGON57
Zdroj: OKTAGON MMA

Eckerlin v zápase potvrdil roli favorita a na domácí půdě nezaváhal. Brož se jej několikrát pokusil strhnout do bezhlavé přestřelky, německý bojovník se však nenechal nalákat a vsadil na maximálně koncentrovaný výkon. Svou přední rukou doslova rozmlátil Brožův obličej, který v druhém kole zbarvila krev, načež Eckerlin vzal českého borce k zemi, kde jej nekompromisně ubil.

Doporučeno
Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití 2. dubna 2024 16:00

Brož a Eckerlin se postarali o jeden z nejpůsobivějších zápasů večera a po zápase si prokázali vzájemný respekt. Za úžasnou podívanou se jim potleskem odměnili i nadšení diváci, kteří se stali svědky senzačního vyvrcholení celého turnaje.

Domů
Sdílet
Diskuse