Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2024 v 18:00
Čas čtení 1:05
Anna Vondráková

Logan Paul brání kontroverzní Prime drink a vyhrožuje žalobou. Odborníci před ním ale varují

Logan Paul brání kontroverzní Prime drink a vyhrožuje žalobou. Odborníci před ním ale varují
Zdroj: Prime, Refresher
ZAHRANIČÍ ENERGY DRINKY LOGAN PAUL ZDRAVÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

O škodlivosti energetických nápojů Prime amerického influencera Logana Paula se diskutuje již déle.

Jeden z uživatelů TikToku pod jménem Dr. Daniel Pompa nedávno zveřejnil video, na kterém upozorňoval na podle něj nebezpečné chemikálie v nápoji. Influencer dlouho neváhal a proti nařčení se začal bránit.

@loganpaul

Instagram Doctor WARNING!!? ⚠️😳

♬ original sound - Logan Paul

„Hej, neboj se, brácho, nezastřelím tě, ale PRIME zvažuje, že tě zažaluje za milionové škody, které jsi způsobil, a donutí tě podruhé vyhlásit bankrot. Kamaráde, o tom, co tvrdíš, nevíš vůbec nic, ale jestli se někdy budu chtít předávkovat samoopalovacím krémem nebo si nechat křupnout záda, přijdu rovnou za tebou,“ říká Paul ve videu. 

Dr. Daniel Pompa je totiž podle jeho tvrzení chiropraktik s pozastavenou licencí, a ne skutečný lékař. V minulosti byl navíc údajně odsouzen k 16 letům za mřížemi kvůli krádeži v přepočtu zhruba 31 milionů korun ze svěřeneckého fondu svých dětí. Influencer také nabádá své sledující, aby video sdíleli a „nebyli ovlivňováni ‚lékařem z Instagramu‘, který ukradl peníze vlastním dětem“.

Doporučeno
Drink, který budí vášně. Proč produkt Logana Paula české děti milují, i když je škodlivý? Drink, který budí vášně. Proč produkt Logana Paula české děti milují, i když je škodlivý? 7. listopadu 2023 v 16:31

Na problémy s kvalitou nápojů však odborníci upozorňují již déle. Verze Energy obsahuje 200 miligramů kofeinu, což je téměř stejné množství jako ve třech kávách typu espresso. Půllitrová lahev verze Hydration v sobě zase má pro změnu 700 miligramů draslíku. Zvýšená hladina této látky v těle může způsobit srdeční arytmii, ve vážnějších případech dokonce náhlou zástavu srdce. Pro děti jsou pak škodlivé i další látky jako izoleucin, leucin a valin.

Doporučeno
Inspekce varuje před nápojem Prime, klame podle ní o obsahu vitaminu Inspekce varuje před nápojem Prime, klame podle ní o obsahu vitaminu 20. května 2024 v 12:00

Před jedním z typů tohoto nápoje nedávno varovala i Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Přesněji se jedná o Prime Hydration TROPIKAL PUNCH. Na webových stránkách Potraviny na pranýři varovala, že na obalu byla poskytnuta zavádějící informace o obsahu vitaminu A ve výrobku. Podle inspekce ale nápoj žádný vitamin neobsahoval.

Domů
Sdílet
Diskuse