Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2024 v 8:00
Čas čtení 6:45
Ondřej Jarůšek

Český banger a návrat hororové legendy. Toto je 10 nejočekávanějších her druhé poloviny roku 2024

Český banger a návrat hororové legendy. Toto je 10 nejočekávanějších her druhé poloviny roku 2024
Zdroj: Refresher
TECH GAMING NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Čas pádí a polovinu roku už máme za sebou. Během ní jsme se dočkali řady bezvadných her, ale ani druhá půlka roku nebude na pořádné pecky chudá. Právě naopak. Vybrali jsme 10 top her, na které se můžeš těšit.

Střílečky, adventury, RPG hry i hororovky. V druhé polovině roku nás čeká mnoho očekávaných her napříč všemi žánry. Dočkáme se pokračování, na která jsme čekali doslova desítky let, ale i remaků legendárních titulů.

Některé už mají oznámené přesné datum vydání, zatímco u některých zatím víme jen to, že přijdou do konce roku. V našem výběru se dozvíš, jaké to jsou. Pod článkem pak na tebe čeká anketa, kde můžeš dát hlas hře, na kterou se těšíš nejvíc.

Tak jdeme na to!

Black Myth: Wukong

20. srpna (PC, PS5 a Xbox Series X/S)

wukong
Zdroj: Game Science/propagační materiál

Jedna z nejdiskutovanějších her posledních let má už brzy konečně spatřit světlo světa. Když čínské studio Game Science hru v roce 2020 poprvé představilo v oznamovacím traileru, strhla se lavina spekulací, zda se nejedná o podvod. Pre-alfa verze hry totiž vypadala naprosto fenomenálně, přitom za ní stáli tvůrci, o kterých předtím prakticky nikdo neslyšel. Studio však spekulace vyvrátilo a titul už za několik týdnů dorazí na pulty obchodů.

Doporučeno
Legendární Mafia a nejděsivější hororovka všech dob! Tyto super hry teď koupíš za méně než 250 korun Legendární Mafia a nejděsivější hororovka všech dob! Tyto super hry teď koupíš za méně než 250 korun 11. června 2024 v 11:00

Hra vychází z čínské mytologie a její protagonista je inspirován postavou Opičího krále (známý také jako Sun Wukong). Ten se bude probíjet zástupy nepřátel a kolosálních bossů, takže milovníci a milovnice akčních RPG se budou cítit jako ryba ve vodě.

Kromě řady různých dovedností v boji náš hrdina dokáže mimo jiné změnit formu a proměnit se do jiných bytostí – může na sebe vzít třeba podobu hmyzu a prozkoumávat tak okolí.

 

Hra jednoznačně patří mezi největší události letošního léta a hráči po celém světě od ní mají vysoká očekávání. Zda se tvůrcům podaří je naplnit, se dozvíme už v srpnu.

Star Wars Outlaws 

30. srpna (PC, PS5, Xbox Series X/S)

outlaws
Zdroj: Ubisoft/propagační materiál

Ve švédském studiu Massive Entertainment (Avatar: Frontiers of Pandora) vzniká nová hra ze světa Star Wars. Jedná se o akční adventuru z pohledu třetí osoby s podtitulem Outlaws, která bude zasazena v otevřeném světě a nabídne stealth i vesmírné souboje. Příběh hry se odehrává mezi událostmi snímků Impérium vrací úder a Návrat Jediho z původní filmové trilogie. Hlavními postavami se stane dvojice psanců Kay Vess a Nix, kteří budou cestovat po různých planetách a pokusí se o největší loupež v dějinách Vnějšího okraje.

STALKER 2: Heart of Chornobyl

5. září 2024 (PC, Xbox Series X/S)

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Zdroj: GSC Game World/propagační materiál

Očekávaná postapokalyptická střílečka STALKER 2: Heart of Chornobyl měla vskutku strastiplný porod. Prvotní vývoj byl po řetězci problémů zrušen, následně po letech restartován a poté, co Rusko v únoru 2022 podniklo invazi na Ukrajinu, se tým z kyjevského studia GSC Game World musel přesunout a za své nové sídlo si vybral Prahu. Právě zde tak nyní tvůrci dokončují pokračování jedné z nejlepších postapo her všech dob a jejich nové dílo napjatě vyhlíží (nejen) všichni milovníci prvního dílu z roku 2007.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš legendární sérii Mafia? Těchto 15 otázek prověří tvé znalosti KVÍZ: Jak dobře znáš legendární sérii Mafia? Těchto 15 otázek prověří tvé znalosti 8. června 2024 v 13:00

Jak už samotný název hry napovídá, tvůrci nás zavedou do radioaktivní zóny v okolí Černobylu. Zde budeme bojovat o přežití, a jak tvůrci říkají, sami v tomto temném sci-fi rozhodneme o osudu černobylské zóny. Studio láká na pohlcující zážitek, jehož středobodem bude akční hratelnost, průzkum zdejšího zamořeného světa, ale i napínavá, místy až hororová atmosféra.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční
1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 160808 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Dalších sedm titulů, které by sis letos neměl*a nechat ujít.
  • Jaký remake legendárního hororu přijde do konce roku.
  • Která hra se vrátí po 11 letech čekání.
  • Jaký restart plánuje studio Konami.
Domů
Sdílet
Diskuse