Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a další letní festivaly
22. května 2024 14:30
Čas čtení 6:08
Ondřej Jarůšek

Obří svět, černý samuraj a vylepšené souboje. Toto je vše, co musíš vědět o ambiciózní hře Assassin's Creed Shadows

Obří svět, černý samuraj a vylepšené souboje. Toto je vše, co musíš vědět o ambiciózní hře Assassin's Creed Shadows
Zdroj: Ubisoft/oficiální trailer/propagační materiál
TECH ASSASSIN'S CREED GAMING NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Jednou z hlavních herních událostí letošního podzimu bude vydání nedávno oznámeného Assassin's Creed Shadows. Titul vyjde 15. listopadu a v článku shrnujeme vše důležité, co o této očekávané hře potřebuješ vědět.

Série Assassin's Creed je tu s námi už téměř 20 let. Za tu dobu jsme navštívili celou řadu historických míst a epoch od starověkého Egypta a Řecka přes viktoriánskou Anglii až po období americké války za nezávislost. S novým dílem přichází i nové zasazení, kterým se ve hře Assassin's Creed Shadows stává feudální Japonsko, o které mnozí fanoušci a fanynky během let opakovaně žádali. A teď se konečně dočkají.

Dcera slavného nindži toužící po pomstě

Hra se odehrává v Japonsku v 16. století během období Sengoku a nabídne dvě hratelné a velmi rozdílné postavy. Tou první bude ženská protagonistka a šinobi (nindža) Naoe, která je smyšlenou dcerou Fujibajašiho Nagata, jednoho z nejslavnějších nindžů všech dob. Po smrti svého otce touží po pomstě, k čemuž jí přijdou vhod techniky a dovednosti, které jí její táta předal. 

Assassin's Creed Shadows.
Assassin's Creed Shadows. Zdroj: Ubisoft/oficiální trailer/propagační materiál

Jejími přednostmi budou zejména stealth, vraždění ze zálohy, tichý pohyb a využívání vrhacích hvězdic nebo kouřových bomb pro oslepení nepřátel. Naoe disponuje také lanem s kotvou, které jí umožňuje rychleji šplhat a překonávat různé překážky.

Doporučeno
Legendární Mafia a nejděsivější hororovka všech dob! Tyto super hry teď koupíš za míň než 250 korun Legendární Mafia a nejděsivější hororovka všech dob! Tyto super hry teď koupíš za míň než 250 korun 11. června 2024 11:00

Pro Naoe bude klíčový pohyb ve stínech, aby se vyhýbala zrakům nepřátel. Mezi její schopnosti bude patřit mimo jiné i zhasínání zdrojů světla, čímž bude vytvářet více temných zákoutí, ze kterých pak bude moct uplatňovat své zabijácké dovednosti.

První Afričan v Japonsku

Druhou hlavní postavou je samuraj tmavé pleti Yasuke. Ten je založen na skutečné historické osobnosti. Yasuke pochází z Afriky a do Japonska se dostal v roce 1579 na lodi s Portugalci. Ve službách tehdejšího lorda Ody Nobunagy se pak stal samurajem a podle toho se bude odvíjet i jeho způsob boje.

Assassin's Creed Shadows.
Assassin's Creed Shadows. Zdroj: Ubisoft/oficiální trailer/propagační materiál

Yasuke na rozdíl od Naoe vyniká především v přímé konfrontaci s nepřáteli, k čemuž mu pomáhá nejen jeho mohutná postava, ale i pestrý arzenál smrticích zbraní, jako jsou například katana, kanabo, naginata, luk nebo další.

Zbraně budou mít vlastní skill tree

Každá z postav tak nabídne zcela odlišný způsob hratelnosti. Naoe například v boji nemůže blokovat či parírovat nepřátelské útoky, zatímco Yasuke ano. Její slabší obranu bude zřejmě kompenzovat mrštnější pohyb a úhyby. Zajímavostí je, že ve hře nebude chybět ani primitivní palná zbraň, tzv. arkebuza. Jedná se o jakési malé přenosné dělo, kterým bude moct Yasuke likvidovat nepřátele na delší vzdálenost.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš legendární sérii Mafia? Těchto 15 otázek prověří tvé znalosti KVÍZ: Jak dobře znáš legendární sérii Mafia? Těchto 15 otázek prověří tvé znalosti 8. června 2024 13:00

Jednotlivé zbraně, které budeme během hry sbírat a nacházet, budou obsahovat vlastní strom dovedností, které nám zpřístupní nové možnosti v boji. A čím více budeme danou zbraň používat, tím zdatnější s ní naše postava bude. Z posbíraných materiálů a předmětů si můžeme vyrobit i vlastní katanu, kterou si pak můžeme dále upravovat a personalizovat. Možnosti úpravy nabídnou i ostatní kusy vybavení.

Jak Yasuke, tak i Naoe budou mít však i své unikátní zbraně a dovednosti, kterými se tak budou vzájemně doplňovat. Posbírané zbraně a materiály budou mezi sebou postavy sdílet, což platí i pro nasbírané zkušenostní body, takže obě postavy by měly levelovat společně.

assassins creed shadows
Zdroj: Ubisoft/propagační materiál/volně k užití

Realismus v soubojích

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
Přístup k prémiovým článkům
  • Přístup k benefitům
  • Méně reklam
  • 150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
  • Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
    Měj aktivní roční předplatné REFRESHER+ a získej lístek na festival dle vlastního výběru.Zapoj se do slosování
    Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
    Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
    a čti vše bez omezení
    Přidej se k předplatitelům
    nebo Odemkni článek přes SMS
    Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 160274 a dočti tento článek.
    Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
    Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
    POSLAT SMS
    Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
    POSLAT SMS
    Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
    POSLAT SMS

    Co se dozvíš po odemknutí?

    • Čím se bude japonský Assassin’s Creed podobat egyptskému Origins
    • Jak hratelnost ovlivní počasí.
    • Jakou rozlohu bude mít hrací mapa.
    • Jestli budeš mít opět k dispozici orla nebo jiného průzkumníka.
    • Čím se Shadows inspiruje u Star Wars Outlaws.
    Domů
    Sdílet
    Diskuse