Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2024 v 14:50
Čas čtení 0:39
Anna-Marie Hanzlíková

Nizozemský turista poničil tagem památku z dob starého Říma

Nizozemský turista poničil tagem památku z dob starého Říma
Zdroj: Wiki Commons/Michael Karavanov/volně k užití
KULTURA GRAFFITI HISTORIE ITÁLIE
Uložit Uložené

Potagoval významnou vilu Herculaneum.

Jak připomíná Reuters, zatímco sopečnou erupci Vesuvu vila a fresky přežily, na turisty už byly krátké. Permanentní černou fixou se mladík podepsal přímo na bílou zeď. Tag ho nejspíše vyjde pořádně draho.

Doporučeno
Tohle jsou prý nejošklivější stavby na světě. Nechybí ani pražská dominanta Tohle jsou prý nejošklivější stavby na světě. Nechybí ani pražská dominanta 4. června 2024 v 7:45

„Jakékoli poničení poškozuje naše dědictví, naši krásu a naši identitu, a proto musí být co nejpřísněji potrestáno,“ uvedl v prohlášení italský ministr kultury Gennaro Sangiuliano.

Herculaneum je sousedem slavnějších Pompejí. Pro Itálii to není první případ poničení jejích římských památek. Jak připomíná Euronews, loni britský pár vyryl svá jména přímo na Koloseum, jindy parta německých turistů shodila sochu v Lombardii. I Česko pamatuje podobný případ, v roce 2021 posprejoval vandal Karlův most.

Od podobných případů přitom odejdeš s pěkně mastnou pokutou, která se v takových případech může vyšplhat až na čtyřicet tisíc eur, tedy na téměř jeden milion korun.

@catchupnews Dutch tourist defaced a wall in an Ancient Roman town of Herculaneum. It was covered in volcanic ash during the eruption of Mount Vesuvius in 79 AD, like Pompeii. #catchupnews #tourist ♬ original sound - CatchUp
Domů
Sdílet
Diskuse