Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorován obsah společnosti McDonald's.
2. července 2024 v 11:30
Čas čtení 2:08
Sponzorovaný obsah

McSpaghetti nebo snídaňové těstoviny. 9 McDonald's jídel z celého světa, která musíš zkusit na dovolené

McSpaghetti nebo snídaňové těstoviny. 9 McDonald's jídel z celého světa, která musíš zkusit na dovolené
Zdroj: Pexels/Darya Sannikova
ZAJÍMAVOSTI MCDONALD’S
Uložit Uložené

Skončíš při vybírání jídla na dovolené stejně vždycky v mekáči? Tohle jsou v zahraničí must try.

Neříkej, že to neznáš. Hodinu prohlížíš recenze restaurací v okolí, aby ses nakonec stejně rozhodl*a, že vsadíš na klasiku a půjdeš do mekáče. Není se čemu divit. V mekáči prostě víš, co dostaneš na stůl, jak to bude vypadat a chutnat. Ve všech restauracích po celém světě jsou stejné postupy a normy na kvalitu potravin, takže máš zkrátka jistotu, že se nezklameš. A hlavně že všude v nabídce najdeš osvědčené klasiky, jako je třeba Big Mac.

Co ale možná nevíš, je, že pobočky McDonald's mají v nabídkách různých zemí i místní speciality. Takže už nemusíš mít špatné svědomí, že se na dovolené místo objevování gastronomie láduješ burgery a wrapy. Máme pro tebe tipy, co si objednat v Itálii, Portugalsku, na Filipínách a v dalších zemích.

Itálie: Panzerotti

Mozzarella, pomodoro a rajčatová omáčka. Tuhle typicky italskou kombinaci najdeš v pizzových kapsičkách, které jsou na meníčku označené jako „panzerotti“. Jedná se o tři kapsičky ze smaženého těstíčka plněné italskou směsí. Když se v Itálii přejíš pizzy a těstovin, tohle je jasná volba.

Panzerotti
Zdroj: Mc Donald’s

Portugalsko: Sopíssima

V Portugalsku budou mít radost především milovníci polévek. V nabídce místních poboček McDonald's tam totiž najdeš výběr krémových i zeleninových variant. Konkrétně si můžeš vybrat ze čtyř možností a dát si hrachovou, fazolovou, mrkvovou nebo selskou.

Sopíssima
Zdroj: Mc Donald’s

Kanada: Poutine

Poutine je tradiční kanadské jídlo, které tě uspokojí, když máš chuť na pořádnou porci vyhlášených McDonald's hranolek. Společnost představila svoji verzi tohoto jídla v roce 2012 a nyní se prodává po celé Kanadě. Základem jsou hranolky posypané bohatou porcí tvarohového sýra a celé je to polité omáčkou. 

Poutine, McDonald's
Zdroj: McDonald's

Hongkong: Sausage N' Egg Twisty Pasta

Těstoviny ke snídani? V Hongkongu ano. Jestli tam někdy zavítáš, zajdi si na tohle originální snídaňové menu. Zahrnuje těstoviny, čerstvá vejce, plátek masa a horký kuřecí nebo tonkatsu (japonská omáčka) vývar se zeleninou. Zní to tak divně, až to chceš ochutnat.

McDonald's, snídaně, Sausage N'Egg Twisty Pasta
Zdroj: McDonald’s

Thajsko: Kaprao Crispy Chicken

Chystáš se na dovolenou do exotického Thajska? I tam můžeš svoje chuťové buňky potěšit v McDonald's a zároveň ochutnat místní specialitu. Dej si Kaprao Crispy Chicken. Dostaneš křupavé kuřecí maso s rýží a omáčkou, která má nasládlou a lehce pálivou chuť.

McDonald's, Kaprao Crispy Chicken
Zdroj: McDonald's

Velká Británie: Bacon Roll

Jednoduché, ale dobré. To vystihuje anglickou McDonald's pochoutku Bacon Roll. Je to nadýchaná, čerstvě upečená houska pomazaná kečupem nebo omáčkou a doplněná slaninou. Právě jednoduchost, která spočívá ve výběru pouhých tří ingrediencí, nechává vyniknout bohaté chuti slaniny. Skvěle se hodí jako svačinka, až budeš potřebovat doplnit energii po procházkách Londýnem.

McDonald's, Bacon Roll
Zdroj: McDonald's

Filipíny: The Chicken McDo with McSpaghetti

Víš, že existují McSpaghetti? A že si je překvapivě nedáš v Itálii, ale na Filipínách? Ano, právě tam si v mekáči pochutnáš na klasických špagetách s hovězím masem a signature omáčkou. Dostaneš k nim šťavnaté crispy chicken. Jestli ti to zní jako dobrá kombinace, tak hurá na Filipíny.

McDonald's, jídlo
Zdroj: McDonald's

Indie: Pizza McPuff

Indickou specialitou je pizza McPuff, která se hodí jako menší svačinka. V taštičce najdeš náplň ze směsi zeleniny (mrkev, fazole, kapie, cibule a další), mozzarelly, rajčatové omáčky a exotického koření. Všechno je to zabalené v pikantním těstíčku.

McDonald's, Pizza McPuff
Zdroj: McDonald's

Havaj: Local Deluxe Breakfast Platter

Poslední tip je na luxusní havajskou snídani. Co na takovém deluxe talíři najdeš? Rýži, vejce, portugalskou klobásu a lančmít. Je to dost vydatné jídlo, takže mají zákazníci na výběr, jestli si dají klasickou, nebo menší velikost.

McDonald's
Zdroj: McDonald's
Domů
Sdílet
Diskuse