Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. června 2024 v 15:00
Čas čtení 0:46
Ella Petrová

Zemřela legendární francouzská herečka Anouk Aimée. Bylo jí 92 let

Zemřela legendární francouzská herečka Anouk Aimée. Bylo jí 92 let
Zdroj: Unidex
ZAHRANIČÍ FRANCIE
Uložit Uložené

Často ztvárnila role žen, které v sobě skrývaly něco tajemného, až okouzlujícího. Její nejznámější role pochází z filmu Muž a žena.

O hereččině skonu informovala na Instagramu její dcera Manuela Papatakis. „S dcerou Galaad a vnučkou Milou musíme s velkým zármutkem oznámit, že odešla moje matka Anouk Aimée. Byla jsem přímo u ní, když dnes ráno zemřela ve svém domě v Paříži.“

Doporučeno
Kanibalismus? „Obvinění mi zabila kariéru, ale jsem vděčný za každý kousek,“ říká Armie Hammer Kanibalismus? „Obvinění mi zabila kariéru, ale jsem vděčný za každý kousek,“ říká Armie Hammer 18. června 2024 v 10:45

Symbolizovala křehkost a půvab. Častokrát ztvárnila role žen, které v sobě skrývaly něco tajemného, až okouzlujícího. Nejvíce ji proslavil film Muž a žena, kde si zahrála po boku Jeana-Louise Trintignanta.
 
Ztvárnili role filmové skriptky a automobilového závodníka, kteří už v sobě jen těžko křísí naději na lásku. Zajímavostí je, že po většinu natáčení měli za úkol improvizovat, neměli scénář. Přesto dokázali vytvořit jeden z nejuvěřitelnějších milostných příběhů filmové historie. Za svůj výkon byla Aimée dokonce nominovaná na Oscara.
 

Anouk Aimée
Zdroj: Les Films 13


Dále pak zazářila ve snímcích režiséra Federica Felliniho Sladký život či Osm a půl. Naposledy si zahrála v roce 2019 ve filmu Nejlepší léta jednoho života, kde se opět setkala s Trintignantem, jednalo se o epilog k filmu Muž a žena.
 
Poklonu za to, jak je herecky nadaná, vzdala režisérovi Fellinimu. „Byl to Fellini, kdo mě to naučil. Nejdůležitější ze všeho je poslouchat, prostě poslouchat, co říkají ostatní postavy. A nebrat se příliš vážně.“

Domů
Sdílet
Diskuse