Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
7. srpna 2024 v 9:16
Čas čtení 0:29
Anna-Marie Hanzlíková

Nejlepší kuchyně na světě? Lidé mají jasno, zvolili exotickou jistotu

Nejlepší kuchyně na světě? Lidé mají jasno, zvolili exotickou jistotu
Zdroj: Unsplash / Odiseo Castrejon
GASTRO GASTRONOMIE MAROKO MEXIKO
Uložit Uložené

Miliony lidí hlasovalo v anketě stránky Pubity o tom, která světová kuchyň je ta vůbec nejlepší. Do finále se probojovaly Mexiko a Maroko.

Vítěze pak nevyhlásil nikdo jiný než jeden z nejpopulárnějších kuchařů současnosti Gordon Ramsay. Ten prozradil, že více než dva a půl milionu lidí zvolilo jako nejlepší jídlo to z Maroka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pubity (@pubity)

Doplnil i osobní historku o tom, jak měl příležitost uprostřed pohoří Atlas vařit kuřecí rfissu. Uvedl také, že je to jedno z jeho oblíbených jídel. 

Marocká kuchyně vychází jak z té středomořské a samozřejmě španělské a andaluské, tak ale i z arabské a berberské. Ovlivnily ji tak evropské i africké kultury. Typický je pro ni kuskus, olivový olej a samozřejmě marocké koření.  Mezi další typická jídla patří třeba harira, pastilla, šakšuka nebo tažín. Maročané s oblibou pijí také mátový čaj, přikusuje se arabský chléb. 

Domů
Sdílet
Diskuse