Miliony lidí hlasovalo v anketě stránky Pubity o tom, která světová kuchyň je ta vůbec nejlepší. Do finále se probojovaly Mexiko a Maroko.
Vítěze pak nevyhlásil nikdo jiný než jeden z nejpopulárnějších kuchařů současnosti Gordon Ramsay. Ten prozradil, že více než dva a půl milionu lidí zvolilo jako nejlepší jídlo to z Maroka.
Doplnil i osobní historku o tom, jak měl příležitost uprostřed pohoří Atlas vařit kuřecí rfissu. Uvedl také, že je to jedno z jeho oblíbených jídel.
Marocká kuchyně vychází jak z té středomořské a samozřejmě španělské a andaluské, tak ale i z arabské a berberské. Ovlivnily ji tak evropské i africké kultury. Typický je pro ni kuskus, olivový olej a samozřejmě marocké koření. Mezi další typická jídla patří třeba harira, pastilla, šakšuka nebo tažín. Maročané s oblibou pijí také mátový čaj, přikusuje se arabský chléb.