Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 13. října 2024 v 13:00
Čas čtení 2:30
Ella Petrová

6 bot, se kterými nešlápneš vedle. Tyto styly budou vévodit podzimu a zimě

6 bot, se kterými nešlápneš vedle. Tyto styly budou vévodit podzimu a zimě
Zdroj: Pinterest / caro mia, vositaiselaaco, you are inspiration
MÓDA FASHION TIPY
Uložit Uložené

Vybíráme nejlepší boty pro letošní zimu a studený podzim!

Boty, jedno velké a nekonečné téma. Někteří si vystačí s teniskami po celý rok, ale přiznejme si, na chladné a deštivé podzimní dny jsou „krátké.“

Dobré boty by měly splňovat několik kritérií. Měly by se ti na první pohled líbit, ale zároveň udržet nohy v teple a ideálně tě chránit před deštěm či sněhem. Mimo jiné si s jediným párem nejspíš nevystačíš, protože je pak těžší ho sladit se zbytkem šatníku.
 
Pojďme se tedy podívat na šestero typů bot, se kterými budeš fashionable a nebudeš přitom muset klepat kosu. Ukážeme ti taky, jak je nosit. 

1) Černé kožené na platformě

Klasika, kterou nic nezkazíš. Hodí se ke všemu a dalo by se říci, že je to naprostý must-have. Tím, že se jedná o nadčasový kousek, vyplatí se do takových bot trochu zainvestovat, aby ti posloužily řadu let. Nejen, že je využiješ po celou zimu, vynést je můžeš i v jiném ročním období.

Steve Madden, 4090 korun
Steve Madden, 4090 korun Zdroj: eobuv.cz
winter outfit
Zdroj: pinterest / Jasmine
S čím je nejlíp nosit? Vlastně opravdu se vším. Ať už jsi team baggy džíny nebo bootcut, oboje k nim dobře padnou. Dobře budou vypadat i se sukní.

2) UGG

Fenomén (pod)zimního období. Tento trend propukl už loni, kdy se lidé rozdělili na dva tábory – milovníky*milovnice a odpůrce*odpůrkyně těchto klasických válenek. Letos se však první tábor o znatelně rozšiřuje a mnohem více lidí UGGies přichází na kloub. Tyto boty tě totiž opravdu zahřejí vzhledem k vnitřnímu zateplení, což jak jsme uvedli na začátku, je jeden z nejdůležitějších faktorů při koupi zimní obuvi.

UGG, 4860 korun
UGG, 4860 korun Zdroj: eobuv.cz
ugg
Zdroj: Pinterest / love_becca
UGG jsou asi nejslušivějšími botami k baggy a straight džínám. Hlavně kombinace modré a (světle) hnědé je chic. Špatně nebudou vypadat ani s legínami, ale radši si je neber k sukni či šatům – opticky ti zkrátí nohy.

3) Kozačky pod kolena

Každá z nás by měla ve svém šatníku jedny mít. Během zimního období fashion sense většiny lidí není tak aktivní, jelikož jsme pořád zahalení do bund, kabátů a dalších vrstev. Kozačky dokážou rozbít tuto monotónnost a navíc si v nich budeš připadat pořádně sexy. A pokud zrovna venku nepanují třicítky, můžeš je využít takřka kdykoli během roku.

Bershka, 1499 korun
Bershka, 1499 korun Zdroj: Bershka
kozačky
Zdroj: Pinterest / <3
Hodí se k úzkým džínům, legínám a k sukním či šatům. Tuto sezónu si k nim ulov také podkolenky/nadkolenky, které budou v podobné výšce jako tvoje boty. To je momentální hottest trend.

4) Kotníkové se šněrováním

Dva v jednom – pohodlí a styl, přesně to ti nabízí tyhle boty. Proto se nosí už nespočet sezon v řadě. Ocení je všichni, kdo mají rádi tenisky – stále mají tkaničky, akorát sahají nad kotník a je v nich větší teplo. Máme na mysli hlavně staré dobré Martensky, které opravdu něco vydrží.

Dr. Martens, 6049 korun
Dr. Martens, 6049 korun Zdroj: Aboutyou.cz
martens
Zdroj: pinterest / cecília
Skvěle padnou k upnutým a kratším kalhotám, jelikož tak dobře vyniknou. Hodí se i k sukni či šatům. Moc ale neladí ke straight džínům, které můžou podtrhnout takový ‚bulky‘ vzhled – to ale neplatí u opravdu vysokých lidí.

5) Špička a na podpatek

Trendy barvou je momentálně vínová, temná hnědá, která působí luxusně, ale nic samozřejmě nezkazíš ani černou klasikou. Jedná se o reprezentativní obuv, která ti poslouží i na parties a fancy akce v chladných měsících. Podpatek je vždycky dobrá volba, protože díky němu působíš formálněji a víc stylově. 

PULL&BEAR, 999 korun
PULL&BEAR, 999 korun Zdroj: Zalando
kotníčkové boty
Zdroj: pinterest / jess keys
Skvěle padnou k dlouhému kabátu a k džínům, co mají širší nohavice, odkud pak  špička elegantně vykukuje. Parádně se hodí i k šatům či sukni. Mínusem je nepohodlnost, hlavně v zimních měsících, když je náledí, si dej pozor.

6) Kotníkové tenisky

Tenisky jsme zmínili víckrát a to spíš ve smyslu, že do zimy nepatří. Pro zapřísáhlé sneakerheady, kteří by si jiné boty nevybrali, ale přecejen máme řešení. Existují různé varianty kotníkových, někdy i zateplených tenisek, které se hodí na zimní období. Sice nejsou úplně nejlepší volbou na období třeskuté zimy, ale tu v našich podnebných podmínkách stejně máme jen málokdy.  

NIKE W DUNK HIGH, 2979 korun
NIKE W DUNK HIGH, 2979 korun Zdroj: Footshop
winter outfit
Zdroj: Pinterest / Chloe Zhang
Padnou k džínům v baggy stylu a cargo pants. 
Domů
Sdílet
Diskuse