Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
16. října 2024 v 17:32
Čas čtení 0:42
Magdalena Trajerová

VIDEO: Jak se tam dostal? Video zachytilo psa na vrcholu pyramidy

VIDEO: Jak se tam dostal? Video zachytilo psa na vrcholu pyramidy
Zdroj: X/ @ABC
ZAJÍMAVOSTI EGYPT ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Na sociálních sítích se objevilo video zachycující psa na vrcholu 138 metrů vysoké Velké pyramidy v Gíze.

Jak se pes na vrcholek pyramidy dostal, není známé. Jeho odvážný výstup zachytil na videu Alex Lang, který zrovna nad kamennou stavbou prolétal na paraglidu. Psa by si normálně kvůli jeho barvě splývající s barvou pyramidy nevšiml, čtyřnohý mazlíček na sebe ale upozornil štěkáním na ptáky letící kolem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ABC News (@abcnews)

Jak dlouho pes na vrcholku Velké pyramidy strávil a zda se mu vůbec podařilo dostat se zpět dolů, se zřejmě nikdy nedozvíme. Video jeho sestup totiž nezachytilo.

Langův příspěvek získal více než půl milionu likeů a podnítil mnoho diváků ke vtipným komentářům. „Pokud tam čůrá, patří mu celý Egypt,“ napsal například jeden z uživatelů. „Žádný pes. To je egyptský bůh Anubis. Je považován za vůdce mrtvých v posmrtném životě a ochránce hrobů. Proto je to nad pyramidou,“ komentuje jiný. „To je teď jeho pyramida. On ji dobyl,“ dodává další.

Výstup na Velkou pyramidu v Gíze či jakoukoliv jinou ze 118 egyptských pyramid je pro člověka nezákonný. Mnoho turistů proto podniká lety paraglidem, aby se podívali, jak vrcholky unikátních staveb vypadají.

Domů
Sdílet
Diskuse